Eleocharis acicularis - przycinanie.
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
Proszę was o poradę na temat przycinania trawki Eleocharis acicularis.
Mam kilka pytań:
1.Jak ją przycinać?
2.Po jakim czasie zacząć ją przycinać aby zaczęła się rozrastać na boki?
-

Chilli
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja acicularisa przycinam na wysokość 1,5-2cm kiedy osiągnie jakieś 8cm wysokości.
-

Michał_
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
Cześć!
Mam pytanie co do przycinania roślin łodygowych. Przeczytałem, że takie rośliny przycina się w międzywęźlach (rozumiem, że chodzi o odcinek między miejscami, gdzie wyrastają liście). Na obrazk...
Cześć, mój eleocharis parvula (in-vitro) od posadzenia (ok 2 tyg temu) dostaje brązowego nalotu takiego jak na zdj. Palcem idzie się tego pozbyć w większej ilości.
Roślinka jak widać się ukorzenia i r...
Witam wszystkich miłośników akwarium :)
Po regularnym podawaniu nawozów i CO2 rośliny zaczęły rosnąć jak szalone.
Chciałbym je trochę wymodelować poprzez przycinkę, ale nie mam pomysłu jaką przyjąć ...
Zna może ktoś jakieś sprawdzone źródło eleocharisa? Żeby się dobrze sadziło i dobrze rosło :)
Trochę się gubię w odmianach - jest parvula, pussila, aciccuralis, mini itp.
Planuje restart i znaczną ilo...
Witam
Zasadziłem w 3 pojemniczkach te roślinę bo dostałem nasionka (znajomy doradził żeby tak zrobić). Ładnie rośnie tylko już na wysokości nie mogę domknąć i pytanie czy ścinać i z tych ścinek tez za...
Cześć, mam problem z elocharis, mianowicie akwarium wystartowało 4 dni temu a eleocharis zrobił się blady, może mi się wydawać albo rzeczywiście oświetlenie jest zbyt silne przy wysokości 30cm, w miej...
Zastanawiam się czy jeśli posadze te dwie rosliny w jednym zbiorniku to czy w przyszłości one się nie pomieszają ze sobą. Monte carlo planuje dać na sam przod jako typowy trawnik a eleocharis na dość ...
Dzień dobry wszystkim,
Zbiornik 40cmx25cmx30cm, ok 30l, założony 8 dni temu, w trakcie dojrzewania.
Podłoże Master Soil.
Światło Chichiros a301 plus, na 90% mocy, 8 godzin dziennie.
Co2 z bu...
Witajcie,
Zauważyłem dziś rano że 3 kępki mojego eleocharis marnieją w oczach. Wieczorem było wszystko ok. A dzisiaj nie te rośliny.
Co to może być? Żeby 10 godzin czasu a taki efekt?
|
|