Wszystko wskazuje ze w tym tyg, w koncu odpale swoje wymarzone 400l (124x60x60)
Sprzet skompletowany, wlasciwie zostal mi juz tylko jeden dylemat:
PLAZA - w planach mam plaże z kwarcu przy przedniej szybie (na długości okolo 40cm, wiec stosunkowo niewielka), zagrodzona wysokimi kamieniam (niektore to spore kesy) - jak najlepiej zabezpieczyć ją jeszcze przed wymieszaniem z Amazonia? - jakies paski z plexi wkopac?
Czy moze z niej calkowicie zrezygnowac - kierujac sie wygoda pozniejszego jej utrzymania w czystosci, i zrobic wiecej trawnika?
Na kamieniach posadź mech u mnie to pomaga. Sama plaża z Amazonią się nie wymiesza, najgorsze jest rozsypywanie jej przez ryby i krewetki, ale jeśli dobrze ułożysz kamienie, nie powinno być problemu. Od czau do czasu odmulić. Pozdrawiam.
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
tak tez mam to przygotowane, bardziej sie stresuje, czy bedize to dobrze wygladało, ale wiadomo, dopoki nie zaleje sie nie przekonam, a troche sie na forum pieknych zbiornikow naogladałem, i tez bym chciał mieć się czym pochwalic
Mam pytanie odnośnie aranżacji. Czy jeśli głównym podłożem a moim akwarium(112l) będzie AquaSubstrate to dobrze będzie wyglądała piaskowa plaża na przedzie, albo "dróżka" do tylnej ściany? Czy nie będ...
witam, chciałbym zrobić plaże i taką "ścieżkę" od plaży do tyłu akwarium, tylko zastanawiam się co by było najlepsze do tego (piasek kwarcowy żwirek)
i jak to oddzielić od reszty żeby nie mieszało si...
Witajcie,
Przedstawiam swój nowy zbiornik, tzn. nowy układzik kamienny.
Zbiornik 30L,
panoramiczny.
Kamienie za 5.60 zł, stara AmazoniaII, plaża z piachu.
CO2 5-8 bąbli na sekunde godzinę przed...
Zmieniłem podłoże z przodu na Amazonię i męczę się czy sadzić z powrotem Glosostigmę.
Świeżo wysypane podłoże ma swój urok, ale wiaderko glosi stoi ;)
Jakie jest Wasze zdanie ?
Aktualna fotka tro...
Witam,
Mam problem z plaża i przesypującym sie na niego żwirkiem
Zastanawiam sie czy czyms tego nie odgrodzić - wstawic jakas deseczkę lub coś ?
Bo za każdym razem plaza jest zasypana przez ...
Witam,
Jak wiadomo sezon wakacyjny nabiera rozpedu ,i ja rowniez postanowilem sprobowac sil z piaskiem :) , a oto efekt 240l - "1 hour after setup" :
http://questman.neostrada.pl/2...
Statystyki
Ten temat przegląda 282 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571009
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 282 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej