I Mistrzostwa Żaglowców (skalarów) Aquazoo 29-31.I.2010 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

I Mistrzostwa Żaglowców (skalarów) Aquazoo 29-31.I.2010

Liczba wyświetleń: 1276·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
TURYSTA Trzebinia
Obrazek
Organizator PKMD i MTP AQUAZOO 29-31.01.2010 Poznań
W związku z ograniczoną ilością akwariów konkursowych, kilka spraw organizacyjno informacyjnych,
które stanowią zarazem Regulamin Konkursu w pliku pdf.

Więcej informacji na http://www.pkmd.pl/

1. Zgłoszenia ryb na konkurs przyjmowane będą w nieprzekraczalnym terminie do 10 stycznia 2010r. (Decyduje kolejność zgłoszeń - co ma szczególne znaczenie w razie możliwości przekroczenia ustalonego limitu).
2. Każdy wystawca może zgłosić dwie ryby, każdy następny żaglowiec przechodzi
automatycznie na listę rezerwową. Dopiero w przypadku wolnych miejsc ryby z listy rezerwowej będą przechodzić na listę konkursową. Zgłoszenia przyjmowane są drogą Internetową na adres: asie1@Interia.pl
3. Każdy zgłaszający żaglowce na konkurs otrzyma za pośrednictwem Internetu potwierdzenie zgłoszenia. Brak potwierdzenia oznacza, że zgłoszenie nie dotarło do biura konkursu.
4. Na wystawcy ciąży obowiązek prawidłowego zakwalifikowania wystawianych ryb do
odpowiedniej grupy barwnej.
5. Opłata konkursowa za każdą wystawianą rybę wynosi: 50 zł.
Uiszczenie opłaty następuje w momencie przekazania ryby organizatorowi konkursu.
6. Żaglowce oceniane na konkursie należy dostarczyć na halę wystawową w dniu
27.01.2010r. w godz. 18 - 20 lub w dniu 28.01.2010r. w godz.10 -14.

Woda: temp. 28 stopni, pH 6,8, twardość 12 - 15 stopni "n".

7. Ocena konkursowa rozpocznie się o godz, 14 w dniu 28.01.2010r.
8. Skład Komisji sędziowskiej:
- Przewodniczący Komisji Sędziowskiej - Andrzej Sieniawski,
- Członkowie - pięciu uprawnionych do oceny sędziów.
9. Uroczyste ogłoszenie wyników oraz wręczenie dyplomów i nagród odbędzie się w dniu
30.01.2010r. o godz. 12 na specjalnie wydzielonym miejscu w hali wystawowej.Poniżej znajduje się wzór karty zgłoszeniowej, która należy skopiować, wypełnić przesłać na adres: asie1@interia.pl

Karta zgłoszeniowa
1. Imię i Nazwisko wystawcy: ..............................................................
2. Miejsce zamieszkania: ...................................................................
3. e-meil wystawcy: .........................................................................
4. Zgłaszam na I Mistrzostwa Żaglowców następujący zestaw ryb:

Kategoria Dzikie żaglowce (A-C):
A - Pterophyllum altum - Żaglowiec wysoki, skalar wysoki - szt.
B - Pterophyllum leopoldi - Żaglowiec peruwiański - szt.
C - Pterophyllum scalare - Żaglowiec skalar, skalar - szt.
Kategoria Hodowlane żaglowce (D-G):
D - pręgowane - szt.
E - gładkie - szt.
F - marmurkowe - szt.
G - klasa otwarta - szt.
Razem: szt.
Jednocześnie wskazuję jako dwie pierwsze ryby (podać oznaczenie literowe)...................................
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem I Mistrzostw Żaglowców i zobowiązuję się go przestrzegać.
.................................................. ..............................................
Miejscowość, data Imię i Nazwisko zgłaszającego

TURYSTA
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Trzebinia

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20251227_132541.jpg

Choroba u skalarów Manacapuru Red back

Kusztyk2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5502
Witam. U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
IMG_2503.jpg

Rozdzielenie par skalarów i identyfikacja płci.

DamianKr w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3471
Cześć, Potrzebuję zredukować liczbę swoich skalarów. Cztery z obsady są już dorosłe i planuję zostawić dwa najładniejsze. Czytałem na zagranicznych forach, że dobrym pomysłem jest to że jeśli ktoś n...
kkk.jpg

Pilnie potrzebuję pomochy - Choroby Skalarów

Rafal132 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1670
Witam Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być? A...
og-40.jpg

Mistrzostwa Polski Hodowców Gupika 2023

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1691
og-40.jpg Zapraszam do obejrzenia fotorelacji Andrzeja Kociołkowskiego: https://akwa-mania.mud.pl/mistrzostwa-polski-hodowcow-gupika-2023/
konkurs-plock.jpg

Wydarzenie: Mistrzostwa Europy Hodowców Gupika - Pary 2022

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 7096
Termin 1-4 września, szczegóły na plakacie poniżej.
IMG_20220414_175833_edit_1662871676282202.jpg

Płeć Skalarów

Patron94 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2494
Witam.Jest ktoś w stanie rozpoznać płeć skalarów z poniższych zdjęć? Z góry dzięki. Pozdrawiam

Parka skalarów

Martino w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3608
Cześć. Czy parka skalarów w akwarium 90x45x45 się zmieści ? :-)

Transport Skalarów

piotreksliwa11 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2513
Witam do mojej 450 zamarzyłem sobie stadko Skalarów a z tego względu że mam możliwość zakupu pięknych okazów u naszych zachodnich sąsiadów to mam pytanie. Czy ktoś miał już okazję transportu tych ryb ...

Jaką pielęgnice do skalarów

orzelspc w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2706
Witam Akwarium 240l. Woda ro+kran gh 10, pH 7,5 Obsada: 5 skalarów, 8 miedzik obrzeżony, 15 neon inessa, 2 glonojady, 3 kosiarki, 4 kiryski ciemnoplamiste, sąsiad wymienił mi rośliny na gupiki. Tych o...

VII Polskie Mistrzostwa Dyskowców

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2246
plakat2019n840.jpg

Statystyki

Ten temat przegląda 359 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 359 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.