Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
moj baniaczek ma 112L Co2 z butli dyfuzor ze strzykawki i lipy piekna mgielka deszczownica skieowna a na dyfuzor babelki lataj po polowie akwarium ale by na tescie CO2 firmy sery pojawil sie kolor zielony czyli odpowiedni musze podawac ok 5 babli na sek a wszystcy pisza ze podaja jeden babelek co jest?jestem skory wydac jakies pieniazki na dyfuzor ktory dobrze rozpusci co2 polecicie cos
zastanawim sie na tym
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=793638564
lub ten
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=786780520
czy ktos posiada te dyfuzory ten drugi zmiejszy wylot wody a ten pierwszy jest wew? czy zew? a moze nie szczypac sie i kupic aquamedic1000 ale on chyba tez jest zew i zmniejszy wylot wody prosze o pomoc
-
rabbit
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: lublin
Hej, najlepiej zrób to sam:
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... p?p=148328
Działa tak jak AquaMedic 1000 a jest tańszy. Nie ogranicza znacząco przepływu wody, a satysfakcja z własnoręcznie wykonanego urządzenia jest ogromna. Polecam!
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
-
rabbit
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: lublin
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
dyf1.jpg
JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych...
Czyt...
Co oprócz Camozzi (mam złe doświadczenia z tą firmą) byście polecili na zaworek precyzyjny za elektrozaworem? Mój stary już nie trzyma przepływu. Codziennie rano po odpaleniu elektrozaworu muszę regul...
Nowość z wbudowanym licznikiem bąbelków.
Witam
Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...
Dzień dobry, mam szkalny dyfuzor z białym spiekiem, i czy w środku dyfuzora musi być woda? Moczę ten dyfuzor 2 dni a do środka nie dostała się ani kropelka.
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...
Witam, przymierzam się do zakupu elktrozaworu.
Znalazłem też takie na znanym chińskim portalu, co o nim myślicie? Używa ktoś? Screenshot_20191214_114355_com.alibaba.aliexpresshd.jpeg
Używam u siebie w akwarium dyfuzora CO2, który kupiłem bardzo dawno temu w sklepie RA. Był on produkcji RA i jest całkiem spoko bo daje bardzo ładną mgiełkę z gazu. Niestety ma jedną wadę - strasznie ...
Jestem w trakcie powrotu do akwarystyki po kilku latach przerwy i wyjezdzie z Polski. Chcialbym zapytac jaki jest obecnie najbardziej optymalny sposob dozowania CO2?
Kilka lat temu probowalem pierwsz...
|