Chciałbym prosic o radę poszukuję świetlówki, ale nie chcę dwóch tylko jedną, znalazłem kilka i nie wiem jaką wybrać, oczywiście dla roślin przede wszystkim
Źródła światła LEUCI - świetlówki kompaktowe Świetlówka kompaktowa 11W/860
moc: 11W
opis: Świetlówka kompaktowa o naturalnej białej barwie tempereturowej światła 6000K i współczynniku oddawania barw na poziomie Ra>85.
Strumień świetlny 850 lumenów
szczegóły cena 18.99 zł
Źródła światła LEUCI - świetlówki kompaktowe Świetlówka kompaktowa 11W Oceanic Natural Daylight 10000K
opis: Bardzo wysoka temperatura barwowa 10 000K symuluje skutecznie światło słoneczne w morskiej toni na głębokości 5 metrów. Unikalne, zbalansowane światło o pełnym widmie słonecznym powoduje idealne warunki do oświetlenia i wzrostu morskich korali i ryb oraz pozostałej morskiej fauny i flory.
długość 211 mm, strumień świetlny 582 lumeny
szczegóły cena 29.99 zł
Źródła światła LEUCI - świetlówki kompaktowe Świetlówka kompaktowa 11W Oceanic Colour
opis: Świetlówka NARVA Special Aquarium Colour przeznaczona jest do oświetlenia akwariów słodkowodnych. Dzięki wzmocnionemu niebieskiemu i czerwonemu obszarowi widma stymulowane są procesy syntezy chlorofilu oraz procesy fotobiologiczne. Jednocześnie podkreślane są czerwone, pomarańczowe oraz niebieskie ubarwienie ryb i roślin.
długość 211 mm
szczegóły cena 29.99 zł
Źródła światła LEUCI - świetlówki kompaktowe Świetlówka kompaktowa 11W Blue
opis: Świetlówka NARVA Blue przeznaczona jest do akwariów morskich. Dzięki wzmocnionemu niebieskiemu obszarowi widma (długość fali 330-550 nm), koniecznemu do absorbcji niebieskiego chlorofilu niezbędnego do rozwoju Zooxantlenu, możliwy jest wzrost korali i bezkręgowców. Przeznaczona jest również do obserwacji ryb aktywnych nocą w akwariach słodkowodnych. Stosując kombinację ze świetlówkami Oceanic Natural Daylight 10000K uzyskuje się indywidualne, niepowtarzalne
oświetlenie akwarium morskiego.
długość 211 mm
szczegóły cena 29.99 zł
To ze strony
http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID=5 ... fe23ca5320
Proszę o radę