koryto 240x20x30wys, pomóżcie zaaranżować - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

koryto 240x20x30wys, pomóżcie zaaranżować

Liczba wyświetleń: 998·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
niedługo odbiorę od szklarza nietypowy zbiornik ok 140 litrów. Będzie widoczny z dwóch stron (kuchnia i salon). wstępnie chciałem jakby iwagumi.
filtracja jednym kubełkiem. Bez sztucznego oświetlenia, miejsce na baniak jest bardzo słoneczne (ale nie zimową porą, ma się rozumieć, hehe). bez CO2, jakby low-tech.
czy polecicie mi jakąś obsadę która nie wymaga za dużo światła, a może jakiś inny pomysł, czekam na posty z niecierpliwością...

lesiulesiu
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kadazan Toruń / Bydgoszcz

20 paź 2009, 22:49   (#2)  

Na aquaticplantcentral.com widziałem kiedyś takie akwarium - wysokie na ok. 25cm, długie na 2 metry, zajmowało cały parapet na kuchennym oknie. Rosło tam mnóstwo różnych gatunków roślin oświetlanych wyłącznie światłem dziennym. Całe wyposażenie techniczne to była jedna mała głowiczka, która mieszała wodę.

No Twoim miejscu założyłbym akwarium na ziemi ogrodowej i obsadził je wyłącznie roślinami rozetowymi, najlepiej różnymi gatunkami kryptokoryn i małych żabienic. Efekt powinien być bardzo dekoracyjny. Wlot i wylot kubełka w przeciwległych rogach akwarium, oczywiście.

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

2179.jpg

Jak zaaranżować?

Przemo80 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3308
Witam serdecznie. Po kilkuletniej przerwie wróciłem do pięknego hobby jakim jest akwarystyka:) Niedawno zakupiłem akwa firm AQUA NOVA Cóż akwq ma dość dziwny kształt ale cena była okazyjna więc nie...

Jak zaaranżować nietypowe akwarium

rafelix94 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1909
Witam, mam nie typowe akwarium bo 80x25 i 60cm wysokości :shock: Akwarium dostałem od znajomego, jak jeszcze akwa u niego funkcjonowało wyglądało naprawdę dobrze mimo swojej wysokości. Miał ładne ro...

420 Litrów bałaganu z zielem - pomóżcie zaaranżować zbiornik

Rafał_85 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 11708
Witam. Jest to jeden z pierwszych moich postów na tym forum więc na wstępie chciałbym sie ze wszytskimi przywitać. Od dłuższego czasu czytam wasze posty, sporo sie nauczyłem, licze na jeszcze więcej...

[72l] 60/40/30 "Pomóżcie w aranżacji"

19piter87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4011
Witam!!! Jestem nowym użytkownikiem na tym forum a także wdrażam się w świat akwarystyki, dlatego tez chciałbym zaczerpnąć troszkę wiedzy na temat aranżacji akwarium. Chciałbym otrzymać kilka uwag i ...

Nie wiesz jak zaaranżowac swoje akwarium - wejdź tutaj!

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 8404
http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/images/zestawy_rozne/akwarium-ada-rosliny/zestaw_2.jpg Dokonałeś swoich pierwszych większych zakupów akwarystycznych i nie wiesz jak zabrać się...

Plan Iwagumi 054l Pomóżcie

madakes w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3852
Mam zamiar założyć akwarium iwagumi w 54 akwa ze ściętymi przednimi rogami. Jako florę chciałbym tylko i wyłącznie wgłębkę, a fauna to raczej stadko neonków. Mam tylko kilka nurtujących pytań... Czy w...

200l -Michał Łuczak Pomozcie/poradzcie co zmienic!!!!

mercedes200. w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2031
Witam!! Oto moj baniaczek Wymiary: 100x40x50 Oświetlenie: 2x30W Philips 865 + 2x39W w najblizszym czasie Nawożenie: SERA florenette A i flore plus Co2 z bimbrowni dyfuzor z kamienia napowietrzajac...

Statystyki

Ten temat przegląda 312 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 312 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.