red schery jak odróżnić samca od samicy
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
witam wszystkich
posiadaczem krewetek jestem od tygodnia mam ich 10 (red schery) czy ktoś może mi pomódz odróżnić samca od samicy?
-
darekw77
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Opolskie
Daj im jeść
Jak zjadł to samiec, a jak zjadła to samica
-

bogust
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Rzeszów
My nie znaju 
-

Marlon
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dorosle samice beda mialy tzw "siodelko". Zielono-zolta, podlozna plama za glowa ;o)
-

Amoeba
●
Po za tym, samice bardziej czerwone od samców.
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
Samce mają smuklejszą tylną część ciała, samice mają większy "bagażnik"  żeby jajka przytrzymać. Tak jak koledzy wyżej zauważyli samice są bardziej wybarwione, większe ( choć przy wielu pokoleniach w jednym baniaku mało cenna informacja ) i zazwyczaj mają siodełko, chyba że nie mają ;p
-

dimmus
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: okolice Opola
Powiązane tematy
Witam.
U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
Hej
Jak tem pokarm podać ? Jak Wy poddajecie u siebie?
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Witam, od trzech tygodni mam problem ze zgonami krewetek, czasem jeden zgon na dobę, czasem więcej.
Parametry wody poprawiłem, nie leję za dużo chemii, napowietrzanie poprawiłem za pomocą deszczownicy...
Mój glonojad ma takie pęcherze od niedawna jak mu pomóc IMG20220615122020.jpg
Wysłane z CPH2197 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium a w nim hoduje głównie pielęgnice zebry. Do tej pory karmiłem je 3 razy dziennie jako że mam ich spore stadko. Ale chyba przejde na 2 razy dziennie karmienia. A ja...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Z racji tego, że założyłem akwarium w którym jest trochę więcej ryb, postanowiłem zacząć hodować artemię jako źródło żywego pokarmu.
Do karmienia będzie ok 35 niewielkich ryb typu Neon Inessa, Bystrz...
Jak w temacie.
Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...
Po wymienieniu podłoża na żwirek i kupieniu 2 ślimaków helenek, nagle zaczęły zdychać krewetki.
Przed wpuszczeniem krewetek do akwarium, dolewałem im minimalnie wody z akwarium, żeby do niej się przy...
|
|