Skały w dzungli Objętość : 126 L
Wymiary : 80x45x35
Oświetlenie : 2x 18 W
Nawożenie (z uwzględnieniem dawek na dany okres czasu) potas
CO2 (z uwzględnieniem sposobu dyfuzji gazu) w plynie raz na czas
Podłoże : Żwir ciemny najmniejszej granulacji jaka znalazlem i podloze pod rosliny nie pamietam jakie
Parametry wody : woda z kranu
Temperatura :25
Filtracja : Tetratec ex700
Gatunki roślin : nie mam pojecia poza jedna roslina Microsorum minor
Gatunki ryb : w planach Neon czerwony z 50 sztuk
to moje pierwsze akwariuim (poza tymi z dzieciwnstwa) ze wzgledu na oswietlenie nie mogflem dac takich roslin jakie chcialem. Teraz sam nie wiem co to za rosliny jak wiecie to piszcie. Zdjecie zrobione 3 dni po starcie. wszystko sie moze jeszcze zdazyc
Ostatnio edytowano 17 paź 2009, 15:46 przez bartek303, łącznie edytowano 1 raz
Kamienie dużo za duże do tego akwarium wiesz czy nie będą podwyższać PH po co CO2 przy tak słabym oświetleniu. Czy nie sadzisz ze 50szt neonów to nie za dużo jak na ten litraż bo IHMO to lekka przesada
pytalem i powiedzialy mi kompetentne osoby ze Co2 nie zaszkodzi a moze cos napewno pomoc. Kmienie mysle ze sa dobre (chociaz nie wiem jak z tym Ph) tylko troche bedzie trzeba inaczej aranzacje zrobic . IHMO a ztym to nie iwem o co chodzi.
IHMO - oznacza moim skromnym zdaniem CO2 zaszkodzic nie zaszkodzi ale rośliny i tak go w pełni nie wykorzystają a kamienie warto zobaczyć czy nie podniosą PH - wystarczy test octowy
przemow napisał(a):IHMO - oznacza moim skromnym zdaniem CO2 zaszkodzic nie zaszkodzi ale rośliny i tak go w pełni nie wykorzystają a kamienie warto zobaczyć czy nie podniosą PH - wystarczy test octowy
Po pierwsze jest kilka tematów, które udowadniają, że nawet przy 0,2W rośliny korzystają z CO2 a po drugie kamienie mogą podwyższać twardość wody a nie pH- jeśli zaliczają się do wapieni.
Moim zdaniem akwarium za młode (albo tylko na takie wygląda). I chyba nie masz żadnego Microsorium minor, tylko Microsorium pteropus
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<< Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
Akwarium bardzo przeciętne, popracuj jeszcze nad nim.. bo w sumie narazie to nie ma co oceniać..
To że co2 jest to bardzo dobrze.. tylko pamiętaj żeby nie przegiąć z podawaniem, bo ph Ci strasznie w dół pójdzie...
Co do kamieni to rzeczywiście sprawdź czy nie wpływają one zbytnio na twardość wody.
przemow napisał(a):IHMO - oznacza moim skromnym zdaniem CO2 zaszkodzic nie zaszkodzi ale rośliny i tak go w pełni nie wykorzystają a kamienie warto zobaczyć czy nie podniosą PH - wystarczy test octowy
A tak wogóle to nie IHMO tylko IMHO - in my humble opinion
Zbornik byl troche slaby.... wiec cos z nim chcialem zrobic troche rzeczy powyrzucalem i pare przestawilem no i wstawilem maly korzen. trawka ktora wczesniej rosla po lewej stronie i myslem ze sie fajnie rozrosnie tworzac trawniczek calkiem sie nie przyjela i obumarla wiec ja usunalem . mam w planach jeszcze to inaczej zrobic ale narazie zobaczymy jak to sie rozrosnie.
prot w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1631
Akwarium wymaga jakiś przycinek i poprawek ale powiem szczerze nie przeszkadza mi to
Wodę podmieniam tylko wtedy jak skończą mi się zapasy wody RO na dolewki
CO2 - podaje ale nie mierzę ile tego jest...
Piotr Baszucki w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2007
W swoim profilu możemy dodawać akwaria, które chcemy aby wyświetlały się pod naszym awatarem w postach na forum.
Bezpośredni link:
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/user.html?i=profile&mode=av...
Robcio12 w Akwaria· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4093
182 l na podłożu jałowym.
Akwarium ze szkła opti wbite o wymiarach 90/45/45
Akwarium założone ponad rok temu.
Podłoże jałowe żwirek ceramiczny.
Oświetlenie chichirios wrgb2 slim 69w
Gh5.5
Kh2.5
...
Piotr Baszucki w Akwaria· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 15015
nano - 1.jpeg
Zbiornik stworzony wspólnie z moim 3.5 letnim synkiem (serwisowany przez niego z moją pomocą).
Ciekawostka:
podstawą aranżacji jest gotowa dekoracja: AquaDella, która została obsadz...
marcinde w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5774
cześć wszystkim.
przedstawiam moją nową kostkę: 35x35x40.
nie jest to moje pierwsze akwarium, kilka lat temu prowadziłem kostkę 30 litrów, przy drugim podejściu do niej to nawet chyba z sukcesem, nie ...
kajnia w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4772
Cześć wszystkim, chciałem Wam zaprezentować moje pierwsze akwarium, jest to kostka 20x20x20 i chciałem prosić o porady w kwestii aranżacji. Niestety cały czas nie wygląda to tak jak bym chciał, ale mo...
dominiksz w Akwaria· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 17931
Dobry wieczór.
Chciałbym przedstawić nasze drugie akwarium biblioteczne
Jesteśmy po przeprowadzce do nowej siedziby i poprzednie akwarium z tego wątku
https://roslinyakwariowe.pl/nowosci/ciekawostki/...
RavScape w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6406
Małe akwarium low tech dla bojownika. Aranżacja w stylu trójkątnym zbudowana na czarnej lawie i spider wood. Zbiornik ma 1,5 roku jest prowadzony na substracie i wodzie RO. Lokatorem jest bojownik HMP...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 256 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej