Kilka pytań przed restartem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kilka pytań przed restartem

Liczba wyświetleń: 594·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
marian9669 Bydgoszcz

12 paź 2009, 16:35 Kilka pytań przed restartem  (#1)  

Witam. Niedługo mam zamiar zrobić restart, bo sinice mnie kiedyś wykończą. Teraz do was pytania:

1. Czy sinice na roślinach mogą się przenieść do nowego akwarium?
2. W czym kąpać roślinki, żeby się tego dziadostwa pozbyć?
3. Czy z piachu sinice mogą się przenieść?
4. Jakie powinny być idealne parametry? Mam testy na pH KH GH NO3 PO4
5. Od kiedy zacząć nawozić? Na początek rozumiem mam dać kulki pod korzenie. z nawozów mam kulki, KNO3 PG Makro, PGC i CO2 z bimbra ;-)
6. Ile światła dawać od początku? Od razu puścić na 12H czy zaczynać od 6h itd?
7. Ostatnio kabomby mi nie przetrwały nie wiem czemu. Ostały się 3 gałązki które teraz ładnie rosną. Czy było to powodem trzymania ich przez całą noc w wiadrze z wodą? Czy teraz jeśli restart będzie trwał ok. 1-2H Takie coś też się zdarzy? Nie chcę, żeby mi kabomba padła bo zostało jej bardzo mało :(

marian9669
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

676552207_1819203115931166_4191049261695579640_n.jpg

Kilka fajnych inspiracji sklepowych

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 866
676582059_1819202919264519_2597544746161024585_n.jpg Autorzy: https://mailchi.mp/glassaqua/design-your-next-aquarium-19131265
YouTube

Kilka rodzajów podłoży jaka kolejność i ile tego dać.

Sebosska w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6511
Hej zsinspirowalem się pewnym akwarium. Człowiek który je aranżował użył takich podłozy -piasek kwarcowy 1,3 mm -Rotala maflora light -Aquaforest lava soil black -Substrat jbl aqua basis plus Probl...
YouTube

Kilka ładnych ujęć roślin (George Farmer)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1370
Zapraszam do obejrzenia.
20221023_000045.jpg

Bucephalandra - emersyjna hodowla - kilka pytań

marcinox w Rośliny · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5743
chciałbym spróbować emersyjnej hodowli bucephalandry. W związku z tym mam kilka pytań: jakie podłoże wybrać? (akwarystyczne, ogrodnicze), czym i jak nawozić? sadzić kładąc na podłożu, czy może mocować...
YouTube

Filtr odwróconej osmozy parę pytań

psujenator w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2479
Witam. Wpadł mi w ręce ten konkretny model Filtra: https://www.seachem.com/pinnacle-plus.php Czekam na nowe membrany 100GPD i zastanawiam się nad pewnymi modyfikacjami. Może ktoś ...
YouTube

Kilka wskazówek jak zapobiegać glonom

Piotr Baszucki w Glony · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1929
Fajnie przygotowane opracowanie Zenona, warto obejrzeć.

Nowy filtr i obawy przed wymianą.

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1509
Witam wszystkich ! Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony. Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...

Bezpieczna bimbrownia kilka pytań do zaawansowanych

PanPanek w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3361
Witam jestem że tak powiem początkujący mam kilka pytań do osób które już sporo siedzą w temacie będę wdzięczny za pomoc. Jeśli chodzi o podawanie co2 z bimbrowni: Zdławienie przepływu gazu powoduje ...

Testy wody przed podmianą czy po podmianie

akwaAmator w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3302
Temat rzeka co akwarysta to inne zdanie . Dla tego chciał bym poznać wasze zdanie jak to u was wygląda . Kiedy robicie testy wody ? Przed podmiana czy po podmianie ?

Pozostałości pytań przed odpaleniem

Letys w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3590
Hej, witajcie! Po n latach zdradzania słodkowodnych baniaczków z tymi morskimi, postanowiłem postawić kosteczkę z bojownikiem (prawdopodobnie). Pozostało mi kilka pytań, na które nie znalazłem jednozn...

Statystyki

Ten temat przegląda 683 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 683 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.