składniki do nawozu KH2PO4 Kraków - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

składniki do nawozu KH2PO4 Kraków

Liczba wyświetleń: 847·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:
Witam proszę o podpowiedz gdzie w Krakowie można kupić składniki do zrobienia nawozu między innymi KH2PO4 oraz KNO3
Piotr

Piter2
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

05 paź 2009, 18:40   (#2)  

Nie wiem jak z KH2PO4, ale KNO3 to saletra potasowa, kupisz w każdym lepiej zaopatrzonym sklepie ogrodniczym, ja zapłaciłem chyba 12 zeta za 2kg ;)

luke_skalar
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Ujawniono skład nawozu Easy-Life Profito!

roslinyakwariowe.pl w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 8595
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/thumbnails.php?sizeX=300&sizeY=300&img=images/easy-life/nawozy-akwariowe-easy-life/easy-life-pro-fito.jpg Skład Profito:  Fe(2+): 0,12%  K: 0,7%  Mg: 0,09% ...
YouTube

Pomoc w wyborze nawozu do roślin .

kustoo w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6744
Witam. Posiadam system co2 czy poleci ktoś nawóz ogólny który mógłbym stosować do wszystkich roślin ? Czy samo co2 wystarczy ?

Dawki codzienne nawozu a ilość w słupie wody

Robcio12 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1512
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro I to jest ok azotu 0.6 A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym Dodam że posiadam akwa...

Potas z KH Buildera czy z nawozu?

Ciechan w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2037
Wystartowałem nowe akwarium na podłożu Tropica. Korzenie plus lawa więc nic nie podnosi Kh. Zawsze sugerujecie, żeby na początku nawozić potasem i tu moje pytanie. Czy może zamiast nawozić potasem, le...

Mikro - ilości nawozu

Sola13pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2726
Witajcie! Zasadniczo od startu w listopadzie 2020 przeszedłem w moim baniaku 200l spora drogę (szczególnie jeśli chodzi o wiedzę i świadomość). Dużo się też zmieniło i przeszedłem z LT na HT, chociaż ...

KNO3, KH2PO4, K2SO4- jaki producent/sklep w UK lub PL

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2252
Witam, używam u siebie makro, które nabywałem od osoby która chwilowo zamknęła swój "domowy sklepik" i poszukuję sprawdzonego producenta lub sprzedawcy (UK lub Polska) który ma w swojej ofer...

[KRAKÓW] Akwarium roślinne do firmy - zlecę start i serwis

Fisher King w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1796
Szanowni Forumowicze, Potrzebuję pomocy w aranżacji akwarium w centrum Krakowa :D Jako nastolatek, interesowałem się akwarystyką. Miałem wówczas “akwarium roślinne” (z krewetkami i pielęgniczkami R...

Mieszanka chemiczna - skład nawozu

Edgar w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3393
Od znajomego otrzymałem taki przepis na nawóz ... jeszcze nie próbowałem Prosze o Waszą opinie czy ta "receptura" może zadziałać ?? 1 litr destylowanej wody 59 gramow K2SO4 65 gramow KNO...

Skład nawozu Tropica Plant Specjalised fertiliser

Bpollo78 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1993
Dzisiaj zakupiłem i podałem nawóz Tropica Plant Specjalised fertiliser, nigdzie nie mogę znaleźć czy w składzie jest potas czy ktoś z was go stosował? Czy oprócz niego dawać codziennie potas?...

Dawkowanie nawozu

pieter w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3106
Cześć, Na podstawie załączonego zdjęcia.... czy wg. Was, ilość roślin w akwarium jest duża, czy mała ? Pytanie wynika z ilość dawkowanego nawozu COMPLETE dla roślin. Obecnie co tydzień podczas podm...

Statystyki

Ten temat przegląda 363 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 362 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.