Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy do takiego baniaka przy szkle grubości 8 mm trzeba stosować jakieś wzmocnienia?? Jeśli trzeba to jakie?? Chcę dać jakiś schemacik do szklarza żeby mi to akwarium skleił...
Zastanawiam się też nad wykonaniem samemu pokrywy do tego akwarium. Najlepiej było by gdyby ktoś podesłał jakiś rysuneczek techniczny. Przydałby się też jakiś schemacik oświetlenia z użyciem świetlówek  Za wszystkie porady z góry dziękuję 
-
lukiziom
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kielce
Przy 8mm i tej dlugosci wzmocnienia beda konieczne.
Schematami pokrywy raczej nikt nie dysponuje - podejrzyj jak robia to firmy akwarystyczne i zrob podobna. Poszukaj tez na forum bylo o tym wiele razy.
Jesli chodzi o polaczenie swietlowek - schemat jest na kazdym stateczniku (polaczenie jest banalne, schemat na poziomie lekcji techniki w szkole podstawowej), mozesz podejrzec sobie tutaj jak to wyglada:
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/os ... 3_672.html
(w opisie produktow masz gotowe instrukcje podlaczania w PDF).
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
lukiziom polecam ci tą stronkę odnośnie pokrywy. powinno ci wszystko wyjaśnić
http://www.retez.pl/
Od czasu stworzenia Internetu, ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
-

mikit
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Biała Podlaska
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dzieki mikit ta styronka napewni sie bardzo przyda wlasnie o czyms takim myslalem
a jesli chodzi o wzmocnienia to jakies skaplikowane rzeczy??
-
lukiziom
●
jednak zamowilem akwa 120x40x50 
-
lukiziom
●
Powiązane tematy
Hejka ludziska. Ponad miesiąc temu założyłem swoje pierwsze akwarium z roślinami. Nie ma to być strikte akwarium roślinne typu holender, ale akwarium towarzyskie z wiekszą ilością roślin. MAm raczej m...
Hej,
Wracam po długiej przerwie, wystartowałem zbiornik HT 90x45x40H oświetlenie Hyperbar FXL75 zawieszona 15cm nad taflą wody, świeci 8h. Podmiany 40 litrów RO + PLANT MINERAL i mikro wg producenta....
120x50x50
Oświetlenie 2x40w LED SINCOR WRB WIFI
Nawozy AuqaArt
Carbo
Ferro
K plus
Marco RED
Micro
Dawkowane codziennie według zaleceń producenta
CO2 z butli z wyłącznikiem nocnym oraz stały te...
Witam
W moim baniaku 200x60x70 pływają skalary 10szt, kiryski panda 9szt, 50 szt. zwinników czerwonoustych oraz kilka loricardii. Z roślin mam w skupiska vallisneria gigantea oraz nurzaniec prosty ora...
Witam serdecznie.
Piszę tego posta w celu poszukiwania przeze mnie pomocy z Waszej strony.
Zakupiłem kostkę 60x60x60 210L - widoczną na załączonym zdjęciu, zbiornik juwela rio 180 z innego tematu sprz...
Witam.
W niedalekiej przyszłości planuje założyć 300lL akwarium 120x55x50.
W tej chwili mam akwarium 100L, w którym podłączony jest filtr Tetra EX800 plus + filtr narurowy do rozpuszczania CO2.
Czy...
Akwarium 52.5l
Lampa 2x24W(T5), (biała + fullspectrum)
Czas świecenia 10h
Podłoże na bazie ziemi ogrodowej
Akwarium ma 1.5 miesiąca
Filtracja: Midikani 800
Woda: kranówka
Parametry akwarium:
PO4 - 0....
Witam. Przymierzam się powoli do przejścia z 160l float na 250l 4 szyby OW 10mm bez wzmocnien. Przynajmniej chciał bym OW. Jak tradycja polska nakazuje ma być super ładnie i mega tanio[emoji6] (marzen...
Witam.
Stawiam sobie nowy zbiornik i z racji, że mam ograniczoną ilość miejsca w pokoju to maksymalna długość zbiornika może wynosić 100 cm. Chciałbym dłuższy, ale nie da rady, za to mogę trochę poje...
WItam, Planuje założyć nowy baniaczek roślinny (oczywiście rybki też będą) 80x35x40 112L. Zakupiłem filtr wewnętrzny Aquael Turbo 1000 z mediami biologicznymi, grzałkę Comfort zone Gold 100w, oświetle...
|
|