kamienie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

kamienie

Liczba wyświetleń: 942·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

26 wrz 2009, 13:52 kamienie  (#1)  

Witam.czy sa jakies proste domowe proby zbadania czy kamienie beda zmienialy parametry wody jesli nie mamy pewnosci co to jest.najprostsza to nie wkladac do akwa ale jakies inne moze ktos zna?pozdrawiam

Michał S.
Ranga: Poznaje temat

26 wrz 2009, 14:08   (#2)  

1.Polej kamień octem. Jak zacznie się pienić to znaczy, że zmieni parametry wody.
2. Przygotuj wodę o KH i GH bliskiemu zero i włóż do niej kamień. Po 3~5 dniach sprawdź czy wartości wzrosły. Jeśli tak to się nie nadaje ;)

Gość

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

2.jpeg

Kamienie Dragon i Scenery Stone

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2033
2.jpeg Kamienie Dragon Stone (Smocza skała) oraz Scenery Stone użyte w aranżacji akwarium potrafią wznieść ją na kolejny poziom czyniąc atrakcyjniejszą i ciekawszą... Czytaj więcej »
1 017.JPG

Polskie kamienie

Yahilles w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 169 · Wyświetlenia: 94736
Po raz kolejny zadziwia mnie stwierdzenie "Manteny są jedyne w swoim rodzaju". Tego leżało mnóstwo koło drogi - wczoraj wróciłem z Pienin. Po raz drugi stwierdzam, że świetnych kamieni nie trzeba sz...
YouTube

Kamienie, korzenie - opracowanie Łukasza Ciszkowskiego

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4175
Zapraszam do obejrzenia - najfajniej ujęte polskojęzyczne omówienie materiałów dekoracyjnych bazujące na dostępności materiałów na polskim rynku.

Nowe kamienie w ofercie - czarne otoczaki

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2587
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-lawa-news-1-a7b028f3f9b019042f5422560fd44816.jpg Do oferty sklepu dołączyły nowe kamienie dekoracyjne - czarne otoczaki z lawy wulkanicznej...
YouTube

Jak łączyć ze sobą kamienie w aranżacji

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 12864
Ostatnio pokazywałem Wam projekt styropianowej podstawy aranżacji: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/diy-zrob-to-sam/styropian-jako-podstawa-konstrukcji-do-aranzacji-66473.html Tym ra...
kamien2.jpg

Kamienie - jakie się nadają...

krisppl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 13611
Witam w związku z otrzymaniem ciekawej oferty kamienia po 9,50 zł za kg mam pytanie. Mam dwa rodzaje kamieni do wyboru Zrobiłem jednak test ocetem Kamien1.jpg oddziaływuje tylko na białej strefie al...

Korzenie kamienie z danego obszaru

Radziu w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2421
Ma ktoś może rozpiskę lub jakiś przewodnik gdzie znaleźć można rodzaje materiałów do hardscape pochodzących z Ameryki Środkowej?

Kolejne 84l, czyli korzenie i kamienie.

FrankieSayRelax w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 7602
Ponieważ zbiornik z buckami pomału się zapełnia roślinami przyszedł czas na restart kolejnego 84. Wymiary:60x35x40. Oświetlenie: na razie 3x24W t5 Co2 w planach. Z roślin: microsoria, bucephalandry, m...

Kamienie do sauny w akwarium?

pablothecrow w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6163
Witam, jestem tu nowy, więc z góry przepraszam jeśli moje pytanie może się wydać głupie :wink: Szukałem na forach i ogólnie w internecie, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Interesuje mnie czy kam...

Kamienie, kto takie zna ?

Zydol w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3921
Witam, potrzebna pomoc, mam takie kamienie, które chciałbym włożyć do zbiornika. Wie ktoś może co to jest? Kupione na składzie, nazywali je "drewno" i to tyle. http://www.kk-wheels.pl/...

Statystyki

Ten temat przegląda 259 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571007
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 259 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.