Widziałem ta roślinkę przymocowaną do lawy i w związku z tym mam pytanko czy można przymocować ją do korzenia tak jak mocuje się mchy czy jednak korzenie muszą być w podłożu
Janus81 w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3654
Dzień dobry,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji i ocenie niezidentyfikowanego nalotu moim akwarium.
Posiadam zbiornik, kostkę, 30x30x30 z krewetkami, wystartowany 2 msc temu i kilka tygodni temu zacz...
Dzień dobry
Korzenie Anubiasa Barteri pokryte są bardzo glonami nitkowymi, być może Cladophora. Liście są zdrowe ale roślina przestała rosnąć być może przez problem związany z glonem.
Usuwanie mech...
TheMixer w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 7409
Witam, zastanawiałem się jak mogę usunąć stare pozostałości po kleju na korzeniu który nadal jest w akwarium. Czy ma ktoś sposób by usunąć te plamy bez konieczności zasłaniania ich roślinami lub wycią...
arkkab w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1382
Cześć,
mam pytanie czy ktoś może miał taki problem że Utricularia graminifolia wszystko zarastała. Mam jej dość nie mogę kontrolować roślin w akwarium przez ten chwast. Czy może ktoś wie jak się skut...
graczyk w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3164
Przepraszam z góry za mało szczegółowe informacje. Nie jestem w stanie podać więcej informacji niż te 'organoleptyczne'.
Określę moje problemy w punktach:
1. Mam narośl na korzeniach, wygląda na ple...
dawid112 w Glony· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1705
W itam, czy to co mam na korzeniu, czy to jest normalne i czy to nie ma wpływu na rośliny ? T aka wata, jak to rękoma wyciagam to takie brązowe jest. P o wyciągnięciu z wody tak na boku to microsorium...
omegius w Szkło i meble· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3281
Jestem kreweciarzem :wink: i stwierdziłem, że w końcu przydałoby się mi się jakieś akwarium z rybkami. Od dłuższego czasu główkuję nad tym jak to ma wyglądać. Ogólny plan jest taki:
Nano akwarium Opt...
klimek234 w Glony· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 5447
Cześć
Ostatnio zauważyłem dwie rzeczy, które mnie zaniepokoiły w moim akwarium tj:
1. Nalot na korzeniu
2. Dziwny kolor trawy i glon.
Akwarium 240l, 2x 39W.
Ostatnio odważyłem się zrobić w akwarium k...
Statystyki
Ten temat przegląda 394 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 393 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej