Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam szukam tła dla akwarium, doradzono, mi płytę PCV, potrzebuję białą, tylko nie wiem, jaka grubość, żeby zdjęcia dobrze wychodziły, ma ona by na stałe za akwarium. I czy można ją jakoś przymocować, za pomocą kleju, bo mogę wybrać grubość 1mm?? Pozdrawiam.
To się nada??
http://allegro.pl/item739770739_spienione_pcv_pcw_kazdy_format_hurt_detal.html
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Najlepiej zapytać sprzedawcę czy najmniejsza grubość (najwygodniejsza) jest całkowicie nieprzezroczysta. Jeśli tak, to bym kupił 
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Napisałem do nich maila, czy dotną na wymiar i jaka cena, spytam jak odpiszą, czy 1mm, jest nieprzezroczysta 
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
właśnie dziś też odebrałem takie pcv - fachowo nazywa się to HIPS, ma 1mm grubości, z jednej str jest matowe, z drugiej blyszczące
płaciłem za to 18 zl/mkw (musialem wziaśc cały arkusz 1x2m)
planuje to silikonem przykleic - chyba ze starsza brac akwariowa doradzi coś innego
już coraz bliżej odpalenia zbiornika  )))
-
lukaszstach
●
Posiadam takie PCV 3 mm zupełnie mleczna 50x50 to na kasetony to sufitu podwieszanrego 8 zł to b. tanio
-

leon1000
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: lubuskie
Powiązane tematy
Cześć i czołem.
Powoli zbieram się do postawienia nowego zbiornika (w zasadzie 80% już przygotowane), jednak mam trochę problemów z oświetleniem. Żona zakazała otwartego akwarium, tłumaczenia nie poma...
Witam Przedstawiam zdjecia mojej pokrywy ktara zrobilem sam z plyty meblowej. Pokrywa jets powieszana na stalowych linkach i oklejona konkretna okleina, prad zabezpieczony plytami z plexy i zaklejony ...
Witam wszystkich chciałbym tu zaprezentować lampkę do kostki 25x25x25 zrobionej z rury pcv i profilu aluminiowego chłodzonej dwoma wentylatorkami lampka ma moc 15w a więc o to rzeczy których użyłem:
...
Witam.
Posiadam akwarium 144l 80x40x45 i zastanawiam się jakie oświetlenie zamontować.
Chodzi mi po głowie belka 4x24w tylko te odkryte akwarium. Słyszałem, że woda paruje, świeci po oczach ale wygląd...
Witam.
Zmagając się z chronicznym brakiem czasu w końcu udało się dokończyć budowę nowego świecidła.
Po przeprowadzeniu kilku prób na mniejszym organizmie - moje akwarium
https://roslinyakwariowe.pl...
Witam.
A oto kolejna skorupka PCV.
Tym razem do akwarium 80x35x30h - 84 litry.
Moc maksymalna około 65W (plus/minus)
Diody CREE:
- 12 szt 6500K XP-G - 1100mA
- 4 szt RoyalBlue XP-E - 800mA
- 4 szt Dee...
Witam
Postanowiłem zrobić pokrywę do mojego krewetkarium 25x25cm. I przedstawic wam moja prace + fotorelacje
Pierwsze co zrobię to podziękuje użytkownikowi funflik za projekt i kontakt mailowy + wyro...
Witam.Powoli kompletuje potrzebne czesci do zrobienia takiej belki.
Mam juz wszystko poza rura pcv.
I tu moje pytanie.Chce zamontowac dwie swietlowki t5.
Czy uzywajac rury o sr.200mm bez problemu zmie...
Czy wewnątrz pokrywy wyłożyć zagrzejnikowymi panelami styropianowymi by odizolować panele PCV od ciepła ? Może temperatura od świetlówek nie jest tak duża.
A może cały środek wyłożyć folią z apteczki ...
Niebawem chciałbym postawić baniak o podstawie 150x50. Powoli przygotowuje się,
Pokrywa ze spienionego PCV.
Formatki zamawiałem o grubości 10mm. koszt z przesyłką 201zł
1x 1500x500
2x 1520x100
2x 1...
|
|