moczarka - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

moczarka

Liczba wyświetleń: 842·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

22 wrz 2009, 20:07 moczarka  (#1)  

Witam serdecznie bardzo.
Akwarium mam juz dwa lata, ale do tej pory nie potrafię dać sobie rady z roślinami. Co kupię to po miesiacu szlak je trafia.
I teraz zaczałem znowu...
Nabyłem moczarke. Pan któy mi ją sprzedawał powiedział ze nie musi być wsadzona w podłoze tylko ze moze sobie swobodnie pływać.
Czy moze tak byc???

piogor

Piotr Baszucki Nowa Ruda

22 wrz 2009, 23:20   (#2)  

Moze byc jako roslina plywajaca, z tym ze kwestia estetycznosci jest wtedy dyskusyjna.

Proponuje zrobic mala rewolucje w dotychczasowym podejscie do akwarium, ponizszy artykul bedzie w tym pomocny, zapraszam do lektury:

https://roslinyakwariowe.pl/index.ph ... nnego.html
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Moczarka Kanadyjska

mariusz87sk w Rośliny · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6583
Witam chciałbym sie Was zapytać czy ktoś może bedzie wiedział odnośnie moczarki dlaczego zaczeła się kłaść mi na boki. Może ktoś z Was miał podobny problem i jakoś go rozwiązał. Z góry dzięki za odpow...

Moczarka kanadyjska

vox166 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3612
W jaki sposób rozmnażac moczarke? Mam 4 długie pędy, czy można je poprostu przerwac w połowie i zasadzic ?

Moczarka vs brązowienie liści

Lipek w Glony · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2719
Witam, nawiązanie do tematu: https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technika/zakladanie-akwarium/restart-akwa-25l-prosba-o-porady-w-dalszych-dzialaniach-74617.html W akwarium mam ...

Marniejace moczarka i cabomba//brazowienie lisci

justine w Sprzątanie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7305
Akwarium -40x25x30 cm -30L -25W zwykla zarowka, wlaczona zazwyczaj 8-20 -podloze zwirek akwariowy 3-6mm (rozne odceienie szarosci i bialego, kwarc i cos jeszcze o ile dobrze pamietam),+zwirek czarny 2...

Czerwona moczarka

Tadeus w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2408
Drodzy, Albo odkryłem mityczną Egeria densa sp. "Red" albo mam niedobory :D egeria1.jpg Wiem, że różne rośliny potrafią barwić się na brązowo i czerwono przy mocnym świetle, ale przejr...

Moczarka kanadyjska i rzęsa wodna w krewetkarium

qevo w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1362
Witam, dostałem ostatnio przez przypadek rzęsę wodną, jest to jedna sztuka i nie za duża (zdjęcie niżej). Dokupiłem dzisiaj moczarkę kanadyjską. Mam takie dwa pytania: pierwsze dotyczące moczarki, doc...

Moczarka kanadyjska -znikomy przyrost

Bartek1984 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3058
Witam, posiadam w akwarium moczarkę, która przez niektórych uważana jest jako chwast ze względu na tempo wzrostu. U mnie niestety sytuacja jest taka, że roślinka ta przez ostatni tydzień przyrosła moż...

co lubi moczarka

panga1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1477
Witam Jakoś tak się uparłem,żeby mieć tą roślinkę ładną. Skłoniła mnie do tego sytuacja sprzed roku, kiedy w małym 30 l akwa oświetlanym żarówką energooszczędną 9W moczarka rosła dosłownie w oczach. ...

Moczarka i nurzaniec

eb001 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1177
Zacznę od parametrów: Akawium 200 l filtr zewnetrzny fluval 205 ph 7 TwO 11 TwW 4 Cu 0 NO3 5 NO2 0 NH3 2 temp 27 od kilku dni mam problem z moczarką, miała śliczny jasnozielony kolor, bardz...

[foto] Co zle w wodzie? czerwona moczarka/dziwna kabomba

chester_83 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3421
Witam !!! Czy jest jakas prosta odpowiedz na to pytanie ? NO3 (test Tetry): 12,5 mg/l pH (test Tetry): ok. 7,5 PO4 : niestety nie mierze bo nie mam czym - ale chyba zaczne ;) Oswietlen...

Statystyki

Ten temat przegląda 3266 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3265 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.