060 l- Kamil Adamus - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

060 l- Kamil Adamus

Liczba wyświetleń: 2864·Odpowiedzi: 2
Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Zaloguj się, aby zmienić widok

20 wrz 2009, 17:02 060 l- Kamil Adamus  (#1)  

WITAM !!

Wymiary: 57 x 35 x 30 cm
Filtr: UNI Filter 500
Światło: 2x15w Flora Glo i Life Glo 2
Ogrzewanie: Narazie nie stosuje, lecz posiadam grzałkę tetry
Podłoże: Aqua Soil Amazonia a na to czarny żwirek bazaltowy
CO2: Sera CO2-Start (na razie podaje węgiel aktywny)
Podmiana wody: Co 2 tygodnie odstana woda z AquaSafe
Nawożenie:
- Aqua art Pro Macro (nie wiem ile dawać)
- Aqua Art Pro ferro+ (tu to samo)
- Easy Life EasyStart podczas podmiany wody
- Easy Life EasyCarbo codziennie 1 ml

Rośliny:
- Limnophila sessiliflora
- Ludwigia arcuata
- Ludwigia repens
- Rotala walichii
- Hedyotis salzmannii
- Eleocharis acicularis
- Jakis lotos
- Glossostigma elatinoides
- Hemianthus callitrichoides
- Pogostemon helferi
- Hygrophila difformis

Zwierzęta:
- 7 neonków innesa
- 7 rozbór klinowych
- 3 otoski
- xx krewetek red cherry
- 2 ślimak anatome helena
- 1 kirysek lamparci
- 3 krewetki amano
Dla przykładu fotka akwarium kiedy nie wiedziałem o istnieniu sklepu roślinyakwariowe.pl:
Obrazek

Teraz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do komentowania!!!
Ostatnio edytowano 22 sty 2010, 19:22 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

Gość

09 paź 2009, 22:15   (#2)  

No muszę przyznać że różnica jest kolosalna między tym co było kiedyś a tym co jest teraz.. Ogólnie masz zajefajny korzonek, ja bym spróbował zagęścić tył zbiornika, ale ogólnie i tak nie jest źle.. Prosto, ale bez chaosu..

jarula999
Ranga: Początkujący

22 sty 2010, 19:35   (#3)  

Po długim czasie przerwy w aktualizowaniu mojego baniaczka oddaje te zdjęcia ( trochę słabej jakości) dla waszej oceny. W pierwszym poście zaktualizowałem dane na jego temat. Chciałem się dowiedzieć czy Eleocharis acicularis można przycinać. Sami oceńcie czy zbiornik zmienił się na dobre czy na złe (mam nadzieję, że na to pierwsze). Niedługo dodam nowe fotki. Jak zawsze zapraszam do oceny.

Gość

Powrót do Akwaria

Powiązane tematy

20231124_205717.jpg

240l - BN/T - Kamil Andrzejewski

Ciechan w Akwaria · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 13199
Witajcie po dłuższej przerwie, brak czasu, nawał pracy i życie prywatne, nie pozwalały na udzielanie się na forum. Podczas świątecznego urlopu wziąłem się za zmianę aranżacji starego akwarium. Tym raz...
20210801_140725 (1).jpg

065l - Magic Island - Kamil Sobala

Kamil Sobala w Akwaria · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6865
Wymiary akwarium - 60x30x36 Optiwhite Skały i korzenie - czarna lawa i ancient wood Hardscape wykonany własnoręcznie Oświetlenie - NuniQ M60 LED Light WRGB Nawożenie - Vimi all in One + węgiel w płyni...
IMG_20201218_164544.jpg

065l - Colorful60p - Kamil Sobala

Kamil Sobala w Akwaria · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8067
Wymiary akwarium - 60x30x36 Optiwhite Skały i korzenie - czarna lawa i ancient wood Hardscape wykonany własnoręcznie Oświetlenie - CHIHIROS LED A501 PLUS & Chihiros C2 Nawożenie - Vimi all in One ...
tapatalk_1603472954634.jpeg

250l - Lost in Nature - Kamil Sobala

Kamil Sobala w Akwaria · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 9374
Wymiary akwarium - 100x50x50 Optiwhite Szafka made by roslinyakwariowe Skały i korzenie ancient stone i ancient wood Hardscape wykonany własnoręcznie Oświetlenie - CHIHIROS LED RGB 90 68W + AQUAE...
YouTube

128l - Po przerwie - Kamil Habrzyk

KamilH w Akwaria · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5206
Witam, poniżej prezentuje swoje nowo postawione akwarium po kilku latach przerwy od akwarystyki. Wiem, że aranżacja może nie powalać ale moje oko cieszy, takie niedociągnięcia jak tło i niski poziom w...

025l - Mini ogród - Kamil

Kamil95 w Akwaria · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2377
Cześć wszystkim, chciałbym Wam po raz pierwszy tutaj zaprezentować swoje akwarium : Wymiary: 40x25x25 25L Opti White Oświetlenie: Aquael 10W (Sunny+Plant) Filtracja: Aquael Versamax Mini (gąbka+wa...

014l - Kieliszkarium - Kamil

Ven0n w Akwaria · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6841
Przedstawiam moje drugie akwarium z 8-miu które założyłem przed chwilą z ciekawości czy takie coś też będzie w jakiś sposób działać Wymiary akwarium + objętość = 25x25x25cm, 14L Oświetlenie = Docelo...

004l - Kula jako akwarium - Kamil

Ven0n w Akwaria · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3839
Witam, jako że jestem nowy tutaj to zacznę od najbardziej kontrowersyjnego akwarium które na początku miało służyć jako tzw śmietnik na rośliny i tymczasowy magazyn najmniejszych gupików. Zdaję sobie ...

054l - BN/T - Kamil

Limak123 w Akwaria · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1853
Witam wszystkich :) Chciałbym podzielić się z Wami moim pierwszym w życiu założonym akwarium. Jakiś czas temu naszła mnie wielka ochota, żeby spróbować właśnie stworzyć sobie taki fragment podwodnego ...

049l - Kostka - Kamil

Limak123 w Akwaria · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1329
Witam, chciałbym zaprezentować moje 2 dni temu założone akwarium. Jestem dość początkujący w temacie, więc wszystkie sugestie i uwagi mile widziane :) Wymiary - 35x35x40 (49L) Oświetlenie - Leddy Sli...

Statystyki

Ten temat przegląda 276 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 276 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.