|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
MAm pytanie odnośnie zakupu szkła właśnie optical white. Ostatnio miałem przypływ gotówki i pomyslałem o kupnie nowego szkła. Byłem niedawno w sklepie akwarystycznym i widziałem OW na własne oczy. Jedno co mogę powiedzieć- WoW. Różnica jest kolosalna ze zwykłym szkłem. I właśnie chciałem się zapytać czy opłacalne jest kupić taki baniak w sklepie internetowym czy raczej zamawiać u szklarza. Mogę przeznaczyć na szkło koło 1k zł.
Pozdrawiam
-
Sendilkelm
●
- Ranga: Początkujący
Kup tam gdzie wygodniej, zamawiajac u szklarza masz pewnosc ze go przypilnujesz i akwarium sklei Ci rowno i z mala ilosci silikonu...z tym ze bedzie musial zamowic wieksza tafle i dodatkowo zaplacisz za odpady.
Zamawiajac online zaplacisz za dojazd do sklepu lub koszt wysylki kurierem.
To co krazy po sklepach akwarystycznych wola o pomste do nieba (gluty silikonu, odstajace szyby, brzydki szlif). Ze swojej strony moge polecic sklepy, ktore sprzedaja nasze akwaria (kazdy nasz zbiornik jest opatrzony logiem naszego Serwisu) - masz wtedy gwarancje jakosci.
Tutaj masz opisane na co zwracac uwage przy zakupie w sklepie akwarium ze szkla tego typu:
https://roslinyakwariowe.pl/index.ph ... White.html
Tutaj masz ceny - porownaj sobie z kosztem wykonania realizacji u szklarza i zobacz co w Twoim wypadku wychodzi korzystniej:
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/ak ... 6_226.html
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Sendilkelm a skąd jesteś??
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Z Białegostoku. Właśnie dlatego interesuje się sklepem internetowym. Kiedyś był szklarz typowo akwarystyczny w mieście- dobry i solidny, ale się zwinął. Teraz musiałbym szukać od nowa kogoś z doświadczeniem.
BTW: Co powiecie o sklepie który ma w nazwie RYBA i akwaRIUM (nie wiem czy można podawać nazwę)?
-
Sendilkelm
●
Chcesz mieć pewność dobrej jakości to kup w sklepie który ma w nazwie wyraz rośliny oraz akwariowe. hehe
-
Dawid Wesołowski
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
To może ja również wypowiem się na ten temat:
Na początku wakacji chciałem nabyc zbiornik OW (80x35x40), pokrywę i szafkę  Krótko mówiąc chciałem pozbyc się ponad 1000 złotych  Pozostawała tylko kwestia miejsca zakupu! Zainteresowałem się ofertą dokładnie tego sklepu o którym piszesz.
Co powiecie o sklepie który ma w nazwie RYBA i akwaRIUM (nie wiem czy można podawać nazwę)?
Wysłałem im jednego emaila z pytaniem o czas oczekiwania na realizację zamówienia. Ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. Napisałem na GG do nich (bo mają taką opcję), a Oni że żadnego emaila ode mnie nie dostali i że proszą abym jeszcze raz do nich napisał na emaila, to ktoś mi wyjaśni. Napisałem emaila i faktycznie dostałęm odpowiedź o czasie oczekiwania. Ale miałem jeszcze kilka wątpliwości odnośnie pokrywy. Napisałem następnego emaila... i żadnej odpowiedzi.... po dwóch czy trzech dniach napisałem następnego emaila... i żadnej odpowiedzi. Po tygodniu jeszcze następnego... i ponownie nic. Chciałem zostawic u nich ponad 10 do 3 potęgi zeta... a Oni nie chcieli. Odpuściłem ten sklep  Brak profesjonalizmu to jedno a drugie, to nie wiadomo jaki oferują towar. Napisałem więc do sklepu: który ma w nazwie wyraz rośliny oraz akwariowe.
Chłopacy odpowiedzą na każdego emaila ale Piotr odpowie najbardziej szczegółowo. No i wydałem moją nadwyżkę finansową w tym sklepie. Byłem zadowolony z tego co chłopacy mi przysłali (akwarium, pokrywa i coś tam jeszcze). Akwarium bardzo estetycznie wykonane i świetnie zapakowane. Nie miało prawa uszkodzic się w czasie transportu. No a że cena wysoka... no cóż. Ale jak masz na zbyciu 1 kilo zł to polecam ten właśnie sklep.
Pozdrawiam
-

darma11
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Płock
darma11 napisał(a):To może ja również wypowiem się na ten temat: Na początku wakacji chciałem nabyc zbiornik OW (80x35x40), pokrywę i szafkę  Krótko mówiąc chciałem pozbyc się ponad 1000 złotych  Pozostawała tylko kwestia miejsca zakupu! Zainteresowałem się ofertą dokładnie tego sklepu o którym piszesz.
witam
Tak sie sklada ze jestem pracownikiem ww sklepu. Niestety okazalo sie ze czesc maili od Naszych Klientow (takze potencjalnych) z niewiadomych powodow trafiala do spamu. W chwili obecnej jestesmy w trakcie wyjasniania tego niewatpliwego babola  .
Ze strony sklepu serdecznie przepraszam za zaistniale sytuacje.
PS
Ciesze sie ze udalo sie sprawe zalatwic bezproblemowo u ...... "konkurencji" 
Jabol-Radek Jablonski - Lodz
GSM: 693748547
-

jabol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
-
Witam jabol. Wysłałem na Twój profil wiadomość. Mógłbyś odpowiedzieć na tamte pytania?
A jeśli możesz i chcesz, prosiłbym i odpowiedzenie w topiku.
Czy jakość jest na najwyższym poziomie? Zadna z szyb nie wystaje (jest idealnie docięta). Czy szlif jest idealny oraz czy silikon nigdzie nie jest taki jaki nie powinien być.
-
Sendilkelm
●
Piotr Baszucki- wysłałem maila na adres sklepu w sprawie wyceny zbiornika jak i PW do Ciebie. Mógłbyś podać cenę szkła 120x60x60 z full OW, dołem z float, lub dołem i tyłem z float? Dzięki za odp i przepraszam za podbijanie
-
Sendilkelm
●
Sendilkelm napisał(a):Piotr Baszucki- wysłałem maila na adres sklepu w sprawie wyceny zbiornika jak i PW do Ciebie. Mógłbyś podać cenę szkła 120x60x60 z full OW, dołem z float, lub dołem i tyłem z float? Dzięki za odp i przepraszam za podbijanie
Przekazalem do naszego specja od szkla - odpowiedz bedzie przeslana mailem. Pozdrawiam.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Ok. Dzięki. Czekam na maila:)
-
Sendilkelm
●
Powiązane tematy
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam szanowna akwa brać!
Powiem krótko, dwa lata nie miałem zbiornika i teraz przyszedł czas na założenie. Baniak 240L + Skylight L + Biomaster 600.
Wypadłem trochę z tematów i chciałbym się dowiedz...
Witam,
Mieszkam w Belgii i ostatnio kupiem okazyjnie uzywane akwarium 450L marki Aquatlantis z filtem biobox. Teraz okazyjnie kupuje nowego hypermaxa i mam pytanie jakie media do niego polecacie ??? ...
Witam.
Planuję zakup filtra RO.
Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced.
Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra.
Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
Witam mam pytanie czy na 2 litrowa bimbrownię invital co2 można samemu zrobić składniki do wytwarzania gazu?
Słyszałem o sodzie oczyszczonej i kwasku cytrynowym + woda ale w jakiej proporcji to zmies...
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500.
Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...
|
|