problemy z żabienicą - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

problemy z żabienicą

Liczba wyświetleń: 557·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

16 wrz 2009, 21:57 problemy z żabienicą  (#1)  

witam serdecznie
powiem tak nie jestem specem odnośnie roślin w moim akwa do niedawna wszystko szło i rosło doskonale aż do czasu jak żabienice zaczeły ginąć a zaczynało się tak żę na liściach pijawiały się pszeżroczyste plamy i zaczynały obumierać liście z całej roślinki po jakimś czasie roślinka wypuściła nowe młodziutkie liście ale z tymi młodymi zaczyna się robić to samo, wyciągnełem jedną roślinkę i patrzę a ona praktycznie nie ma kożonków tak jak byzgniły co robić dodaję że te żabienice rosły wcześniej kilka dobrych miechów w moim akwa i dostawały sadzonek i nagle te szaleństwo reszta roślin ładnie rośnie dozuję co2 daje odżywkę akwa 300l światło około 150wat mógł by ktośmnie naprowadzić co się dzieje czy mam do kitu nawóz czy za mało światła czy już sam nie wiem a co do parametrów wody nie pytajcie bo nie mierzę mówię szczerze. Poradzicie mnie cuś proszę. Pozdrawiam serdecznie

dzidziol0

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

mac4.jpg

Echinodorus macrophyllus (Żabienica wielkolistna)

roslinyakwariowe.pl w Rośliny tylnego planu · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1854
mac4.jpg Echinodorus macrophyllus, z łaciny wielkolistny z uwagi na osiągane rozmiary jest przeznaczony głównie do dużych akwariów. Nadaje się idealnie do aranżacji typu mizube, gdzie wyrastając pon...
20241029_174515.jpg

Problemy obumierającymi roślinami.

Zevhitus w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3120
Witam, Od 6 miesięcy mam drugie akwarium. Na samym początku wszystko było pięknie, rośliny rosły jak rakieta, silne, zdrowe i kompletnie bez glonów. Od jakiegoś czasu rośliny przestały rosnąć, zaczęł...
IMG_4146.JPG

Pylenie na szybie, kamieniach i piasku - ogólne problemy

Ciechan w Glony · Odpowiedzi: 94 · Wyświetlenia: 40672
Cześć. Od pewnego czasu mam problem z pyleniem szyb ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Obecnie podaję (dawki tygodniowe, dzielone na 7 dni) 20mg NO3, 1mg PO4, K 25mg przy podmianie i korekta raz na ok ...
Screenshot_20230602-115722_Gallery.jpg

Czy to jakaś żabienica

9mat2balc w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1730
Witam, Czy roślinka na zdjęciu to jakaś żabienica czy inny gatunek?
1.jpg

Problemy z nawożeniem

MrKojiro w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2818
Witajcie. Moje dotychczasowe nawożenie akwarium było dość nieregularne, na oko, bez magnezu, z niestabilną bimbrownią. Te czynniki wpłynęły zapewnie na kondycję niektórych roślin, jak np ciemne igiełk...
20211219_204221.jpg

Problemy u bucek

Lechpl w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3666
Ostatnio pracuje w delegacji i wracam do domu na weekendy,patrze a u bucków niektóre liście wyklądają kiepsko. Parametry w akwarium praktycznie sie nie zmieniają no moźe za wyjątkiem ph Kh 5 Gh 9 Ph 7...
20211211_110824.jpg

Żabienica wypuszcza czerwone liście - dlaczego?

Marbra3850 w Rośliny · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4697
Witam mam pytanie moja zabienica puszczą czerwone liscie czym jest to spowodowane Wysłane z SM-A515F przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
20211202_174900.jpg

Problemy z roślinami/ glonami - wojna trwa już prawie rok

Bartosz30 w Rośliny · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4778
Witam, proszę o porady sugestie co robię nie tak gdyż od 2tyg. po założeniu nowego zbiornika (w zamierzeniu holenderskiego) mam problem z glonami Rhizoclonium nitkowatym oraz z zielenicami połaciowymi...

Pogestemon erectus wasze doświadczenie - problemy.

Dejv95 w Rośliny · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3281
Cześć pytanie do osób które próbowały albo posiadają pogestemon erectus. Dwa razy robiłem podejście do tej rośliny. Koszyk nie in vitro. Za każdym razem igiełki odpadają i roślina się rozpuszcza i umi...

Rośliny stanęły problemy z nawożeniem

Domineo w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2573
Akwarium 1,5 roku na ziemi ogrodowej 204 l, filtracja prefiltr z wkładem z włókniny, za nim JBL 1502 za nim filtr do wody gdzie rozpuszczam CO2 z butli około 2bąble/s Oświetlenie CHIHIROS LED PLUS RGB...

Statystyki

Ten temat przegląda 341 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570942
 •  Liczba wątków: 48797
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 341 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.