Co robicie z tymi rybami? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co robicie z tymi rybami?

Liczba wyświetleń: 1261·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

14 wrz 2009, 10:17 Co robicie z tymi rybami?  (#1)  

Witam

Ostatnio chodzi za mną zmiana obsady w akwarium ale nie wiem co zrobić ze starymi rybkami. Mam już je rok i nie zdychają a na forum co chwilę widać: "zmieniła obsadę bo nie pasowała/znudziła się" "zrobił nowy aranż z nową obsadą" itp.. Kiedyś nawet za darmo chciałem oddać ale nikt nie przyjął bo w moim mieście akwarystyka jest na poziomie raczkowania. W zoologicznych nie chcą bo obawiają się, że mają jakieś choroby. A może po prostu wyrzucacie je do klozetu? :shock:

Pozdrawiam

Plut3k

nefrete1 Łódź

14 wrz 2009, 11:06   (#2)  

Mnie zawsze udaje się sprzedać/oddać za przysłowiowa złotówkę zdrowe ryby na allegro.

nefrete1
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łódź

artur_89 Jaworzno

14 wrz 2009, 11:15   (#3)  

Ja ma o tyle dobrze, że utrzymuję dobre kontakty ze sprzedawcami w sklepach i bez problemu dogaduje się z nimi, przeważnie mi dają coś w zamian. Właśnie dzisiaj jadę oddać starą obsadę i myślę się wymienić za parę korzonków, do tego dorzucę trochę roślin i myślę, że interes ubity. :wink:
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.

Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.

artur_89
Ranga: Znający temat

Miasto: Jaworzno

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

c0bc47ad65510904.jpg

Skalary z jakimi rybami ?

gruby w Zwierzęta · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 48820
Jak w temacie z jakimi rybami można trzymać skalary ? Akwarium standard 240 l . Z góry dziękuję za odpowiedzi

Problem z rybami

djsiny w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2257
Witam Posiadam zbiornik 112l ( filtr wewnętrzny gąbkowy 550l/h) wodę podmieniam co tydzień ok 25l. akwarium 2mc, ryby od 3 tygodni. Testy kropelkowe Ph 7.6 GH 24 KH 12 Nh3 1 (0,02) No2 0,025 No3 20 ...

Problem z rybami - teraz skalary

akwalukas w Zwierzęta · Odpowiedzi: 70 · Wyświetlenia: 25554
Witajcie, Mój zbiornik to 260 litrów. Temperatura zbiornika 27 stopni Co kilka dni przeprowadzam testy wody - paskowe. Wszystko jest w normie. Akwarium ma z 4 miesiące. Podmianę robię średnio co...

Bojownik z innymi rybami

AQwa MANIAK w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3095
Czy to dobry pomysł trzymanie bojownika razem z neonami w 45l akwarium ?

Cos się dzieje z rybami po podmianie wody..

aaaaaaaaaa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2669
Wczoraj wymieniłem z 5 wiader wody , lejąc z filtra RO z podłączonym mineralizatorem... dzis rano widzę ze cos z niektorymi rybami nei tak... mruki się przekręcały... Platydoras byl na zewnątrz a zaws...

Problem z rybami czerwone skrzela.

Sunortas w Zwierzęta · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 26038
Witam , Jestem nowy odnośnie akwarystyki. Zbiornik : 112 L (80x35x40) Filtr : Aquael mini-kani 120 (praca 24h) Oświetlenie : T8 18W/850 + T8 18W/830 (czas świecenia 10h) (posiadam jeszcze jedna T8...

Co zrobić z rybami gdy robimy restart zbiornika

bandzior85 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 30116
Witam wszystkich, Zastanawia mnie czy jeśli robimy restart swojego jedynego akwarium i na czas wstępnego ustabilizowania się zbiornika nie mamy co zrobić z obsadą (brak zamiennego zbiornika, itp) t...

Problem z rybami dennymi

incommunicado w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 771
Witam wszystkich, Jestem nowy na forum ale czytam je od dłuższego czasu i śledzę różne wątki jednak problemu podobnego do mojego jeszcze nie widziałem. Ale po kolei: Akwarium: 128 litrów brutto, oświe...

Problem z rybami - danio różowe

danek81 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3192
Witam wszystkich Mam mały problem z nowo zakupionymi rybami, tj. danio różowe. Od dnia zakupu padły już dwie sztuki, od wpuszczenia do mojego zbiornika cały czas się goniły bez chwili wytchnienia. Pok...

Garra rufa - czy można ją trzymać z innymi rybami?

pirs111 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1581
Witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy tej właśnie rybki. Jestem nią zainteresowany, czy nadaje się do akwarium roślinnego 54L w którym już pływają neony czerwone (1,8 cm) oraz kilka krewetek red ch...

Statystyki

Ten temat przegląda 236 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 236 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.