Zła kondycja zakupionych roślin - Forum roslinyakwariowe.pl P1 Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zła kondycja zakupionych roślin

Liczba wyświetleń: 9077·Odpowiedzi: 40
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
Zaloguj się, aby zmienić widok

30 sie 2009, 11:35 Zła kondycja zakupionych roślin  (#1)  

Witam, ostatnio zamówiłem kilka roślin w sklepie roślinyakwariowe.pl i nie do końca jestem zadowolony z realizacji zamówienia. Pomijam fakt długiej realizacji transakcji bo wiadomo, że jest to żywy towar i nie wszystko jest dostępne od zaraz. Do tego nie mam żadnych pretensji. Jednak gdy już otrzymałem przesyłke i ją odpakowałem to przeżyłem lekkie rozczarowanie. Kondycja otrzymanych roślin była delikatnie mówiąc kiepska. W sumie zamówiłem 8 roślin za około 85 zł z czego połowa ledwo nadawała się do umieszczenia w akwarium. A jedna z roślin "Glossostigma elatinoides" była całkowicie zwiędnięta i pozbawiona liści z koszyczka wystawały tylko same łodygi i korzenie. Pozostałe rośliny większość liści miały również zwiędnięte a te które pozostały były bardzo bladozielone. Plastikowy pojemnik z mchem był zgnieciony a owy mech porozrzucany był w kartonie, tylko połowa nadawała się do umieszczenia w akwarium.
Inne rośliny były ok.
Na pewno gdybym poszedł do sklepu i osobiście widział te rośliny, to na pewno bym ich nie wybrał ale trudno się mówi. Zdecydowanie wygląd roślin, które zostały do mnie wysłane znacząco odbiega od fotografii na stronie sklepu. Tam są okazałe i w dobrej kondycji a stan tej Glossostigmy to jest po prostu skandal.
Nie wiem czy ktoś z Was miał podobne doświadczenie, być może rośliny były wysłane dobre a źle zniosły podróż do mnie, nie wnikam w to.
Nie złożyłem reklamacji bo po prostu nie chce mi się tego robić, są jakieś warunki do spełniania fotografie czy coś, poza tym gdybym wadliwe rośliny odesłał to pewnie to sklepu dotarłyby same koszyczki.
Otrzymane rośliny zasadziłem w akwarium i powoli odzyskują kondycje jednak szkoda, że tyle się zmarnowało bo około 40%.
Być może miałem po prostu pecha, ciekawi mnie czy inni klienci mieli podobne doświadczenie, nie wiem czy warto jeszcze kupować rośliny w systemie wysyłkowym. Ale jestem do tego poniekąd zmuszony bo w mojej okolicy ciężko o ciekawe odmiany roślin akwariowych.[/b]

PS: W ostatnich dniach było gorąco więc może rośliny tak zmarniały przez wysoką temperature na pewno panującą na pace busa, nie jest to jednak usprawiedliwienie bo gdybym zamówił rośliny zimą to czy otrzymałbym paczke z lodem...?

lukasvip8
Ranga: Poznaje temat

Gość

30 sie 2009, 12:06   (#2)  

Z zamówionych przeze mnie roślin w tym sklepie nie byłem zadowolony tylko z glossostigmy. Zamówiłem 4(albo 3? w sumie nie pamiętam) z czego jeden był w opłakanym stanie (rośliny zwiędnięte i łatwo gubiły listki. Z racji braku aparatu i chęci bawienia się w reklamację olałem sprawę. Ale to był tylko jeden przypadek. Z resztą było wszystko dobrze. Ba, eleocharis który ostatnio kupiłem ruszył z kopyta i w ciągu tygodnia wypuścił łańcuszek 5 nowych sadzonek.

Gość

30 sie 2009, 12:13   (#3)  

Glossostigma w koszyczku nawet trzymana w sklepowym akwarium potrafi zmarnieć tak że będzie tylko do kosza na śmieci. Taki urok roślin, swoją drogą kurier i poczta też nie cackają się z paczkami ;)

Dawid Wesołowski
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Wrocław

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
mikit Biała Podlaska

30 sie 2009, 12:35   (#4)  

a ja na razie nie kupowałem w tym sklepie, uważam że na alledrogo można kupić lepiej i taniej a komentarze pokazują ci z jakim kontrahentem masz do czynienia.

jednak wracając do tematu czyżby nie był on po prostu prowokacją ??
lukasvip8 i sekibun słuchajcie nie chciało wam się bawić w reklamacje, robienie zdjęć z powodu braku aparatu [nie wierzę że nie macie chociażby 1.3-2mpix w telefonach] to nie skarżcie się publicznie zakładając odrębny wątek na forum które bądź co bądź jest sponsorowane przez w/w sklep bo wygląda to tylko na czystą prowokację. mieliście problem ze sklepem trzeba było się z nim skontaktować. panowie są raczej wyrozumiali i chętni do pomocy [jak na razie ja ich tak odbieram po wymianie korespondencji w sprawie akwa itp.]
wracając do zakupów i miejsc w którym je najłatwiej robić to polecam popularny serwis aukcyjny na którym macie możliwość zapytania się poprzednich klientów o jakości i rzetelności sprzedawcy, a także macie możliwość do zrobienia dużych zakupów za niską cenę [8 roślin za 85zł z wysyłką nawet to koszmarnie duże pieniądze]
Od czasu stworzenia Internetu, ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

mikit
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Biała Podlaska

Trezor Wrocław

30 sie 2009, 12:45   (#5)  

Przy zakupie żywych roślin zawsze istnieje ryzyko, że nie przeżyją podróży. Ale z doświadczenia wiem, że obsługa akurat tego sklepu nie robi problemów z rozpatrzeniem reklamacji. Raz zdarzyło mi się, że w przesyłce którą zamawiałem, ucierpiał mały heniek. Moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie, bez próby zwalania winy na kuriera.
Kupując przez internet ryzykujemy bardziej, niż kupując w sklepie stacjonarnym, ale jeśli wysyłający bierze na siebie ryzyko uszkodzeń w podróży, to należy korzystać z reklamacji.
"Wiem, że nic nie wiem". Ale próbuję się dowiedzieć... ;)

390l - http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?p=456424

Trezor
Ranga: Zaawansowany użytkownik

30 sie 2009, 13:04   (#6)  

85 zł kosztowały same rośliny z wysyłką to było ok 103 zł. Mniejsza z tym, kupiłem właśnie w tym sklepie i zaakceptowałem tak wysoką cene bo na fotografiach rośliny wyglądają pięknie i miałem nadzieje, że taki towar otrzymam, liczyłem też że tak renomowany sklep nie pozwoli sobie na wysłanie roślin w tak kiepskim stanie. Trudno myliłem się. Ponadto myślałem, że kupno roślin na allegro jest bardziej ryzykowne ale widocznie tak nie jest.
Odnośnie reklamacji to po prostu nie chce mi się tego załatwiać, ponosić dodatkowych kosztów wysyłki itp. nie mam na to czasu, dodatkowo sama procedura może się ciągnąć dosyć długo. Gdybym te rośliny odesłał to mogłyby już nie przeżyć ponownej podruży ;]
Faktycznie mogłem kupić towar na allegro, następnym razem zapewne tak właśnie zrobie.
Temat, który założyłem nie jest żadną prowokacją ani też próbą szkalowania sklepu, dokonałem w nim wcześniej zakupu sprzętu i jestem bardzo zadowolony, jednak fakty są takie, że pomimo zapewnień o wysokiej jakości roślin oferowanych przez sklep otrzymałem towar marnej jakości i nic tego nie zmieni. Na pewno jeszcze coś w tym sklepie kupie, ale na pewno nie będą to rośliny. ;/
Jak wspomniałem w poprzednim poście rośliny pomimo złego stanu umieściłem w akwarium i powoli odżywają jednak cena, którą zapłaciłem była niewspółmiernie wysoka w stosunku do jakości otrzymanego towaru. Z odpowiedzi innych użytkowników wynika że też mieli podobny problem więc cel założenia tematu jest uzasadniony. Ciekawe czy administrator usunie ten temat, jeśli tak się stanie to znaczy, że sklep nie akceptuje krytyki pod swoim adresem co będzie dodatkowo świadczyć na ich niekorzyść. Faktycznie mogłem sfotografować rośliny w momęcie rozpakowania jednak nie pomyślałem o tym i to był mój błąd.
Zapewniam też, że nie jestem związany z jakimkolwiek innym dostawcą jakichkolwiek akcesoriów akwarystycznych.
Ostatnio edytowano 30 sie 2009, 19:03 przez lukasvip8, łącznie edytowano 1 raz

lukasvip8

Gość

30 sie 2009, 14:41   (#7)  

mikit czy ja gdzieś napisałem, że mam pretensje? Napisałem, że zdarzył mi się przypadek. Widocznie nie doczytałeś bo napisałem, że to był tylko jeden taki przypadek, a koszyczków kupowałem więcej w tym sklepie, reszta była ok. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego sklepu. Aparat w telefonie mam. I co z tego jeśli nie mam jak zgrać zdjęcia na komputer? Kolega ma wątpliwości czy to wina sklepu czy przesyłania paczek to napisałem jakie ja mam doświadczenia z tym sklepem.

Gość

KarolF Katowice

30 sie 2009, 18:40   (#8)  

Ja w lutym zamówiłem w tutejszym sklepie i zamawiałem małego i dużego heńka i m. umbrosum.

Tylko mały heniek przyszedł w dobrej kondycji i to dlatego, ze był w pudelku od Rataja, a reszta nawet nie nadawała się do włożenia do akwarium :)

Od tamtej pory kupuję rośliny tylko na odbiór osobisty gdzieś z pobliskich miast.

Reklamować mi się nigdy niczego nie chce ale od teraz będzie inaczej :)

KarolF
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Katowice

mikit Biała Podlaska

30 sie 2009, 19:43   (#9)  

a jeszcze jedno pytanie dotyczące wysyłki. w czym były wysłane roślinki. ogólnie jak ja coś wysyłam lub kupuję to tylko w pudełku gdzie roślinki są włożone w woreczek nadmuchany powietrzem. jedynie mchy wysyłam najczęściej w kopercie, gdzie najpierw zawijam w papier wilgotny, później owijam woreczkiem. jak na razie nikt nie skarżył mi się na kondycję roślin, [a i ja nie miałem negatywnych doświadczeń ze sprzedającymi] a raczej chwalili sposób mojej wysyłki i kondycję roślin. raz tylko paczka priorytetowa szła ok 5 dni w zimie gdzie niestety chyba około połowy roślin nie przeżyło mimo owinięcia worka watoliną lecz to już nie moja wina i nie mogę za to ponosić odpowiedzialności.
Od czasu stworzenia Internetu, ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

mikit

30 sie 2009, 19:51   (#10)  

Rośliny były owinięte w wilgotne gazety a mech był w plastikowym przeźroczystym pudełku, które jakimś cudem było otwarte i mech leżał luzem w kartonie z tego powodu większość wyschła. :roll:
Też się zdziwiłem, że nie były zapakowane w worki foliowe napełnione powietrzem...
Roślinki o większych liściach były w miare ok, ale te o malutkich listkach były w opłakanym stanie.
Sfrajerowałem się i tyle na szczęście Hydrocotyle Dissecta, Eleocharis accicularis i Heteranthera Zosterifolia oraz Alternthera Splendida żyją i obecnie mają się dobrze -powoli odzyskują kolor co mnie bardzo cieszy :oops:
Ogólne odniosłem wrażenie, że rośliny zostały zapakowane niedbale i w pośpiechu poza tym podejrzewam że są to rośliny z przycinki a nie "firmowe" wnioskuje to na podstawie braku korzeni ale moge się mylić.

lukasvip8

30 sie 2009, 22:39   (#11)  

Powiem jeszcze tyle że kupując pewnego razu w sklepie stacjonarnym rośliny, duży heniek, pudełko malego heńka (w podlożu), utricularie i nie pamiętam co jeszcze. Zapakowano mi to właśnie w nasączane w wodzie gazety, po czym pakowano do woreczka. Wytrzymało mi to 3 dni poza akwarium, w tym podróż w samochodzie do Wrocławia.

Nic nie ucierpiało, także sposób pakowania roślin w tutejszym sklepie wygląda na bardzo dobry, co by dało zapakowanie w same worki? NIC.

Dawid Wesołowski
Ranga: Aktywny użytkownik

31 sie 2009, 12:05   (#12)  

Robiąc tu zakupy myślałem, ze jest to specjalistyczny, profesjonalny sklep. Paczka, którą otrzymałem dowodzi, że wychodzicie z założenia, że w sieci można sprzedać wszystko.
* Hygrophila difformis - rozumiem, że trudna do transportu, ale kłamstwa z 6-10 roślinw koszyku? darujcie sobie!!! 12 marnych roślinek w trzech koszykach
* Hygrophila siamensis - chyba rekodrdowej długości międzywęźla, poza tym kłamstwo w opisie - jak wyzej (z tym że 16 roślin)
* Cryptocoryne parva - zamienione (fakt, moja lekkomyślna zgoda) na E. tenellus, szkoda tylko, że sprzedawca nie wspomniał o jego AGONALNYM stanie
* C. vendti green i brown - tutaj już nie pytał nawet tylko wcisnął C. Species (co prawda są w dobrym stanie - patrząc na resztę zamówienia) ale gdybym chciał "jakąś kryptokorynę" to poszedłbym do zoologicznego.
* C vendti tropica - zadziwiająco podobno do C. pechia a zadziwiajaco mało podobna do C. v. tropica. stan przyzwoity, ale gdybym chciał "jakąś kryptokorynę" - patrz wyżej
* Mini pelia - zamienione (znów dla odmiany za moją wiedzą) na coś co niespecjalnie potrafił nazwać pracownik sklepu kręcąć o "jakiejś formie pośredniej" - zadziwiająco przypomina zwykłą pelię (patrząc na resztę paczki nie czuje się zaskoczony)
I nie chodzi tu o żalenie się czy reklamacje, po prostu nie chcę mieć z tym sklepem nic do czynienia - drugi raz nie dam się nabrać.

dingielewicz
Ranga: Początkujący

Krzysztof

31 sie 2009, 12:46   (#13)  

dingielewicz napisał(a):Robiąc tu zakupy myślałem, ze jest to specjalistyczny, profesjonalny sklep. Paczka, którą otrzymałem dowodzi, że wychodzicie z założenia, że w sieci można sprzedać wszystko.
* Hygrophila difformis - rozumiem, że trudna do transportu, ale kłamstwa z 6-10 roślinw koszyku? darujcie sobie!!! 12 marnych roślinek w trzech koszykach
* Hygrophila siamensis - chyba rekodrdowej długości międzywęźla, poza tym kłamstwo w opisie - jak wyzej (z tym że 16 roślin)
* Cryptocoryne parva - zamienione (fakt, moja lekkomyślna zgoda) na E. tenellus, szkoda tylko, że sprzedawca nie wspomniał o jego AGONALNYM stanie
* C. vendti green i brown - tutaj już nie pytał nawet tylko wcisnął C. Species (co prawda są w dobrym stanie - patrząc na resztę zamówienia) ale gdybym chciał "jakąś kryptokorynę" to poszedłbym do zoologicznego.
* C vendti tropica - zadziwiająco podobno do C. pechia a zadziwiajaco mało podobna do C. v. tropica. stan przyzwoity, ale gdybym chciał "jakąś kryptokorynę" - patrz wyżej
* Mini pelia - zamienione (znów dla odmiany za moją wiedzą) na coś co niespecjalnie potrafił nazwać pracownik sklepu kręcąć o "jakiejś formie pośredniej" - zadziwiająco przypomina zwykłą pelię (patrząc na resztę paczki nie czuje się zaskoczony)
I nie chodzi tu o żalenie się czy reklamacje, po prostu nie chcę mieć z tym sklepem nic do czynienia - drugi raz nie dam się nabrać.

dingielewicz napisał(a):Robiąc tu zakupy myślałem, ze jest to specjalistyczny, profesjonalny sklep. Paczka, którą otrzymałem dowodzi, że wychodzicie z założenia, że w sieci można sprzedać wszystko.

Witam Pana,

odpowiedzilismy juz w watku:
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... 184#150184

Bardzo prosimy o zgloszenie reklamacji - instrukcje znajdzie Pan w regulaminie zaakceptowanym przed dokonaniem zakupu. Kazdy Klient ma prawo do reklamacji - prosimy skorzystac.

Prosimy rowniez o dokladne czytanie opisow oraz informacji dostepnych na kartach naszych produktow - tak jak np. w przypadku Hygrophili difformis nie ma informacji o 6-10 roslinach (nie ma realnie mozliwosci by tyle roslin bylo w cenie niecalych 8zl). Podana informacja dotyczy sadzonek i o tym informujemy na karcie produktu.

Nieporozumienia zawsze moga miec miejsce - dlatego udostepniamy konsultantow pod numerami naszej infolinii, gg, skype - aby moc zapytac i wyjasnic wszelkie sprawy - goraco namawiam :)

Ciezko jest mi odniesc sie do sytuacji w ktorej zaakceptowal Pan podmiane roslin a nastepnie wycofal sie ze swojego wyboru - prosze zglosic reklamacje - rozpatrzymy ja w ciagu 24h.

Krzysztof

Lidu1 Radzymin

31 sie 2009, 12:48   (#14)  

lukasvip8 napisał(a):Odnośnie reklamacji to po prostu nie chce mi się tego załatwiać, ponosić dodatkowych kosztów wysyłki itp. nie mam na to czasu, dodatkowo sama procedura może się ciągnąć dosyć długo. Gdybym te rośliny odesłał to mogłyby już nie przeżyć ponownej podruży ;]

moim zdaniem odsyłanie roślin w takiej sytuacji jest bez sensu, zresztą nawet w regulaminie sklepu jest napisane:

" Uszkodzenia roślin, brak roślin, niezgoność roślin z zamówieniem - aby zgłosić reklamację tego typu należy wyciągnac wszystkie rośliny z paczki i przesłać nam pełną dokumentację fotograficzną.

W przypadku żywego towaru sklep roslinyAkwriowe.pl ponosi odpowiedzialnoœć za stan rośœlin do 48h od nadania paczki. W przypadku paczek z roœślinami klient zobowiązany jest do jak najszybszego odbioru przesyłki w celu uniknięcia zniszczenia jej zawartości."

inna sprawa, że nie wiem jak to wygląda w praktyce i ile czasu trwa procedura reklamacyjna, ale moze wypowie się ktos, kto juz reklamowal rosliny w sklepie roslinyakwariowe.pl.

Lidu1

Miasto: Radzymin

Krzysztof

31 sie 2009, 13:04   (#15)  

Nie ma potrzeby odsylania roslin gatunki ktore sa uszkodzone nalezy oczyscic z uszkodzonych fragmentow i posadzic w akwarium - roslinki odbija i Klient bedzie mogl cieszyc sie gratisowymi roslinami z naszego sklepu :) W ten sposob w przypadku jakiejkolwiek pomylki z naszej strony staramy sie rekompensowac Klientom utrudnienia wynikle z naszej strony.

Teraz odnosnie zglaszania reklamacji - wsystko jest opisane w regulaminie, kazdy klient musi go przeczytac i zaakceptowac przed zlozeniem zamowienia zatem wychodzimy z zalozenia iz Klient wie co ma robic w przypadku watpliwosci. Z praktyki wiemy jednak iz czesto informacje nie sa dokladnie czytane - dlatego wychodzimy Klientom naprzeciw i podajemy dodatkowe linki w stopce sklepu.

Jesli chodzi o sama reklamacje:
Najwazniejsze to zdjecie i komplet informacji (czego brakuje, co zdaniem kliena jest nie tak) oraz namiary (musimy zidentyfikowac klienta po numerze zamowienia lub nazwisku) i skontaktowac sie z nim w celu wyjasnienia sprawy.

Procedura jest prosta - sprawdzamy termin odbioru paczki przez Klienta oraz na podstawie zdjecia i kondycji roslin identyfikujemy ew. pomylki lub niezgodnosci z naszej strony.

Wedlug prawa sklep ma obowiazek rozpatrzyc reklamacje Klienta w ciagu 14dni i dac klientowi odpowiedz oraz w przypadku przyjecia reklamacji klienta - poinformowac o terminie realizacji zgloszenia reklamacyjnego.

Odpowiedz na zgloszenie reklamacyjne trwa u nas zwykle 24h.

Odpowiedzi na pozostale pytania mozna odnalezc w rozbudowanym dziale pomocy na naszej stronie:
https://roslinyakwariowe.pl/index.ph ... owaru.html

Krzysztof

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

31 sie 2009, 13:36   (#16)  

Reklamacji składać nie zamierzam (nie tylko dlatego ze tenellusa musiałbym szukać z aparatem na wysypisku, bo do niczego innego się nie nadawał). Napisałem ten post gdyż uważałem, ze robię zakupy w specjalistycznym fachowym sklepie i w takie też sposób zostanę w nim potraktowany a paczka nie pozostawiła mi najmniejszych złudzeń. I nie chodzi tu o stracone pieniądze, ale o fakt wprowadzania klientów w błąd.
H. difformis - "w koszyku 6-10 sadzonek" - i jakkolwiek by tego nie nazwać; rośliną, sadzonką, badylem z resztkami liści - w koszyku były 4szt. ( i skoro koszyki były trzy to nie był to pojedynczy przypadek) i zasłanianie się tutaj specyfikacją producenta jest mało poważne - nie widzicie co sprzedajecie???
Zapytanie o zamianę ze strony sklepu (telefoniczne) dotyczyło dwóch pozycji; mini pelii (owe "coś") oraz C. parva (E. tenellus) W obu przypadkach odbyło się za moją zgodą (przy czym zgadzałem się na E. tenellus a nie "zwłoki" E tenellus). Pozostałe zamiany to "paczka z niespodzianką" a raczej żadna z tych roślin nie była jakimś trudno dostępnym rarytasem dla sklepu (jak jeszcze wtedy uważałem) fachowego. I gdyby sprzedajacy wspominiał, że moja paczka to w większości zamienniki to oszczędziłby drogi kurierowi.

dingielewicz

Krzysztof

31 sie 2009, 13:45   (#17)  

dingielewicz napisał(a):Reklamacji składać nie zamierzam (nie tylko dlatego ze tenellusa musiałbym szukać z aparatem na wysypisku, bo do niczego innego się nie nadawał). Napisałem ten post gdyż uważałem, ze robię zakupy w specjalistycznym fachowym sklepie i w takie też sposób zostanę w nim potraktowany a paczka nie pozostawiła mi najmniejszych złudzeń. I nie chodzi tu o stracone pieniądze, ale o fakt wprowadzania klientów w błąd.
H. difformis - "w koszyku 6-10 sadzonek" - i jakkolwiek by tego nie nazwać; rośliną, sadzonką, badylem z resztkami liści - w koszyku były 4szt. ( i skoro koszyki były trzy to nie był to pojedynczy przypadek) i zasłanianie się tutaj specyfikacją producenta jest mało poważne - nie widzicie co sprzedajecie???
Zapytanie o zamianę ze strony sklepu (telefoniczne) dotyczyło dwóch pozycji; mini pelii (owe "coś") oraz C. parva (E. tenellus) W obu przypadkach odbyło się za moją zgodą (przy czym zgadzałem się na E. tenellus a nie "zwłoki" E tenellus). Pozostałe zamiany to "paczka z niespodzianką" a raczej żadna z tych roślin nie była jakimś trudno dostępnym rarytasem dla sklepu (jak jeszcze wtedy uważałem) fachowego. I gdyby sprzedajacy wspominiał, że moja paczka to w większości zamienniki to oszczędziłby drogi kurierowi.

Dziekujemy za szersze wyjasnienie - prosimy jednak jeszcze o zgloszenie reklamacji - zwrocimy Panu pieniazki na uszkodzone rosliny (odpowiadamy za uszkodzenia podczas transportu kurierem) - w reklamacji bedzie mogl Pan podac nazwisko lub numer zamowienia, w tej chwili nie jestesmy w stanie nic wiecej powiedziec poniewaz nie wiemy nawet o jakie zamowienie chodzi :(

nie wiem czy do konca zrozumialem - osoba dzwoniaca do Pana zaproponowala wymiane oraz rosliny - niespodzianki, Pan zaakceptowal propozycje, jednak teraz czuje dyskomfort poniewaz spodziewal sie Pan innych roslin?

Prosze zglosic reklamacje i napisac jakie gatunki ma Pan na mysli - zobaczymy co da sie zrobic, forum nie jest przeznaczone do obslugi zamowien sklepowych.

Krzysztof

31 sie 2009, 15:43   (#18)  

Bardzo mnie zdziwiło podejście sklepu roślinyakwariowe.pl do sprawy, ale w pozytywnym sensie, widać traktujecie sprawe poważnie, co świadczy na Waszą korzyść.
Zakładając ten temat nie spodziewałem się takiego oddzewu, myślałem raczej że odpowiecie ciętą ripostą po czym temat zostanie skasowany. Co byłoby błędem bo jak już wcześniej wspomniałem nie kierowałem się złośliwością ani chęcią szkalowania opinii sklepu. Chciałem się dowiedzieć jak sytuacja wyglądała u innych.
Faktycznie mogłem roślinki sfotografować i po przeczytaniu Waszej odpowiedzi jestem pewien, że moja reklamacja zostałaby rozpatrzona pozytywnie. Obiektywnie rzecz stawiając całkowicie niezadowolony jestem z 3 roślin na 8. Pozostałe pomimo początkowej złej formy odzyskały kolor i kondycje. Niestety z Glossostigmy, Hydrocotyle Dissecta oraz Micranthemum umbrosum nic już nie będzie -pewnie dlatego, że są to najdelikatniejsze z roślin przeze mnie zamówionych.
Teraz już nic niestety sfotografować nie mogę, bo Glosstigmy już nie ma a z pozostałych dwóch umieściłem w akwarium pojedyńcze zdrowe pędy.
Mądry Polak po szkodzie, następnym razem zrobie inaczej.
Pozdrawiam

lukasvip8

31 sie 2009, 16:45   (#19)  

Ludzie zastanówcie się co wy wypisujecie. Co jakiś czas pojawiają się tematy, w których robi się nagonkę a to na sprzedawcę z allegro, a to na sklep pod którego patronatem istnieje to forum, a to na jakiś inny sklep. Ciągle powtarzają się podobne argumenty, czyli nie będę składał raklamacji, bo mi się nie opłaca, ale swoje żale wyleję. Ja osobiście nie jestem związany z żadnym sklepem, ani też nigdy jeszcze nie robiłem zakupów w tutejszym, ale wypowiedzi takie mnie zarazem śmieszą i wkurzają.

Masz coś do powiedzenia? Coś ci się nie spodobało? Tu rusz cztery litery, złóż reklamację i dochodz swoich praw. Jak ci się nie uda, a będziesz przekonany, że miałeś rację, to wtedy wylewaj swoje żale. A tak milcz jeden z drugim i nie naruszaj czyjegoś dobrego imienia. Dopóki nie masz chęci na złożenie reklamacji, to nie masz prawa też niczego wymagać, ani nikomu niczego zarzucać. Ja też mogę napisać, że ktoś albo coś mi się nie podoba, bo coś tam, ale dopóki nie mam na to dowodów, to jest to zwyczajna kalumnia i potwarz.
<a href="http://akwarystyka.elblag.pl" target="_blank">Obrazek</a><br><br>
Zapraszamy.
Ostatnio edytowano 31 sie 2009, 18:56 przez rudolf, łącznie edytowano 1 raz

rudolf

mikit Biała Podlaska

31 sie 2009, 17:11   (#20)  

rudolf napisał(a):Ludzie zastanówcie się co wy wypisujecie. Co jakiś czas pojawiają się tematy, w których robi się nagonkę a to na sprzedawcę z allegro, a to na sklep pod którego patronatem istnieje to forum, a to na jakiś inny sklep. Ciągle powtarzają się podobne argumenty, czyli nie będę składał raklamacji, bo mi się nie opłaca, ale swoje żale wyleję. Ja osobiście nie jestem związany z żadnym sklepem, ani też nigdy jeszcze nie robiłem zakupów w tutejszym, ale wypowiedzi takie mnie zarazem śmieszą i wkurzają.

Masz coś do powiedzenia? Coś ci się nie spodobało? Tu rusz cztery litery, złóż reklamację i dochodz swoich praw. Jak ci się nie uda, a będziesz przekonany, że miałeś rację, to wtedy wylewaj swoje żale. A tak milcz jeden z drugim i nie naruszaj czyjegoś dobrego imienia. Dopóki nie masz chęci na złożenie reklamacji, to nie masz prawa też niczego wymagać, ani nikomu niczego zarzucać. Ja też mogę napisać, że ktoś albo coś mi się nie podoba, bo coś tam, ale dopóki nie mam na to dowodów, to jest to zwyczajna kalumnia i potwarz.

100% racji

lukasvip8 napisał(a):Niestety z Glossostigmy, Hydrocotyle Dissecta oraz Micranthemum umbrosum nic już nie będzie -pewnie dlatego, że są to najdelikatniejsze z roślin przeze mnie zamówionych.

myślę że tutaj najważniejszy jest sposób pakowania bo nie widzę w tych roślinach jakiejś specjalnej delikatności

mikit

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Test roślin z 3 sklepów

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 263
Untitled-2.jpg

Doświetlanie roślin nad akwarium

Przemek1979 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1949
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1585
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
IMG_20260308_184419879.jpg

Oświetlenie pod pokrywę dla czerwonych roślin

realfish888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2566
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
YouTube

Światło jako przyczyna wszelkiego zła (?)

FoCuS_PL w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4695
Warto posłuchać praktyków... &t=&t=862s
s.jpeg

Opracowano szkło zwiększające przyrosty roślin

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2728
Amerykański startup UbiQD opracował i przetestował szkło laminowane polimerem zawierającym kropki kwantowe dzięki czemu pasywnie przekształca fotony UV oraz niebieskie w fotony czerwono-pomarańczowe. ...
YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2653
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
podloza-przeglad.jpg

Wielka batalia podłoży aktywnych dla roślin

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 10109
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...

Szukam pokrywy na 300 litrów(120x50cm) dla roślin akwariowyc

Łoś w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3347
Witam Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...

Wysyłka roślin

Lejla w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3225
Chciałbym zacząć sprzedawać rośliny z przycinki tylko pytanie czy zapakowanie ich w woreczki strunowe i odrobiną wody po prostu żeby było wilgotno wystarczy? Czy trzeba np heatpack?

Statystyki

Ten temat przegląda 468 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570951
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 468 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.