Gąsienica w akwarium? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Gąsienica w akwarium?

Liczba wyświetleń: 1672·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

17 sie 2009, 10:47 Gąsienica w akwarium?  (#1)  

Proszę o pomoc w identyfikacji gąsienicy lub larwy.Znalazłem ją w akwarium zawiniętą w liście Hygrophili polyspermy.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80b ... 425b4.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d1 ... 50f19.html

Gość

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
artur_89 Jaworzno

19 sie 2009, 14:59   (#2)  

Jako podłoże masz ziemię :?: być może to larwa chruścika.
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.

Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.

artur_89
Ranga: Znający temat

Miasto: Jaworzno

19 sie 2009, 20:01   (#3)  

Tak , podłoże to mieszanka ziemi,gliny,kulek gliniano-torfowych oraz JBL Florapol.
Dzisiaj zwiększyłem temperaturę do 27°C, więc mam nadzieję,że to pomoże aby się tego pozbyć.O ile wiem to chruściki nie lubią ciepłej wody.

Gość

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

1625319620024.jpg

Identyfikacja - robaki w akwarium

Wątek wspólny w Zwierzęta · Odpowiedzi: 114 · Wyświetlenia: 198112
Witam Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
YouTube

Tak wygląda ławica w akwarium

Totik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1680
Miłego oglądania &t=&t=
20250410_203113.jpg

Identyfikacja: ślimaki w akwarium

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 70269
slimaki.jpg Na zdjęciach: Clea helena (Anentome helena) Apple snail (Pomacea diffuse) Brotia (Brotia pagodula) Blue turbo snail (Celetaia persculpta) Nerite snails (Neritina natalensis sp.) Dusky N...
20250531_094104.jpg

Robaki w akwarium

kubus____123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1860
Mam problem, w akwarium pojawiły się takie robaki. Są bardzo żarłoczne i z dnia na dzień jest ich coraz więcej. Co to może być? Jak je zwalczyć?
IMG_20231120_192306.jpg

Niezidentyfikowane stworzenia w akwarium

Kefasos w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1619
Witam! Zaobserwowałem w akwarium dziwne stworzenia (widoczne na zdjęciach w załączniku). Owe stworzenia są przyklejone do ścianki, lekko falują i się przemieszczają. W akwarium obecnie są tylko dwa oz...

Obsada akwarium 63l

ormiel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3773
Posiadam akwarium 63l. Planuję do 5 krewetek Amano dorzucić 8 neonków i 4-5 kirysków. Czy taka obsada będzie odpowiednia (będą ze sobą żyły "w zgodzie"?), czy dodać/odjąć jakąś ilość rybek?...

Jaka polecacie obsade rybek z krewetkami do akwarium 125 L

sqban w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6038
Witam forumowiczow, Jak w temacie planuje zalozyc moje perwsze akwarium bardziej naturalne z latwymi rybkami do chodowli dla poczatkujacego oraz z takimi roslinami aby nie bylo duzo przycinania. Obec...

Zbrojnik terroryzuje akwarium

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2457
Witam, Akwa 72l, 60cm długość, filtracja ultramax 1500. Obsada: 6 gupikow dorosłych i kilka sztuk narybku 4 danio 6 brzanek wysmuklych Kilka krewetek 1 zbrojnik pospolity... No i właśnie... Syn ż...

Krewetki w 8L "akwarium"?

pk77 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1909
Czy w zbiorniku 20X20X20 mogę trzymać krewetki? A jeśli tak, to ile? Zastanawiam się nad restartem mojego zbiornika 72L, w którym mam ze 25-35 krewetek i szukam im "tymczasowego domu". Tak s...

Jakie ryby do akwarium 60l?

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3965
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo

Statystyki

Ten temat przegląda 349 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 349 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.