|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Znalazlem na ebayu angielskim oferte nawozow ada za 9.99 z tym ze sprzedajacy jest z hong kongu z komentarzy wynika ze raczej jest dobrym sprzedawca w ofercie posiada nawozy produkowane w japoni pytanie moje jak moge sprawdzic orginalnosc tego produktu?
-
alzak
●
W większości ofert prezentowane są oryginalne nawozy, jednak koszt przesyłki jest wysoki i po jego doliczeniu cena jest podobna do tej na lokalnym rynku (tylko troche taniej), dlatego nie za wiele osób kupuje tą drogą.
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.

-

spider72
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Wick, Szkocja
Przy zakupie jednej sztuki przesylka 8f wiec nie wydaje mi sie drogo wiadomo ze jak juz kupowac z tak daleka to kupic caly zestaw zeby bylo taniej chodzi o wysylke dodam ze cena 9.99 to cena 500ml wiec nie wydaje mi sie drogo no chyba ze ktos ma tansze dojscie dodam ze mieszkam na wyspach i jakiekolwiek zakupy w pl odpadaja poprostu nie mam jak tego sobie wyslac a pozatym ceny w pl sa tragiczne
-
alzak
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
alzak napisał(a):Przy zakupie jednej sztuki przesylka 8f wiec nie wydaje mi sie drogo wiadomo ze jak juz kupowac z tak daleka to kupic caly zestaw zeby bylo taniej chodzi o wysylke dodam ze cena 9.99 to cena 500ml wiec nie wydaje mi sie drogo no chyba ze ktos ma tansze dojscie dodam ze mieszkam na wyspach i jakiekolwiek zakupy w pl odpadaja poprostu nie mam jak tego sobie wyslac a pozatym ceny w pl sa tragiczne
Czemu? My np. duzo zamowien realizujem do UK - nie ma problemu nawet z transportem zywych roslin.
Jesli chodzi o ceny w Polsce - w UK rodacy zarabiaja miesiecznie kilka razy wiecej niz w Polsce 
-
Krzysztof
●
Owszem moze i zarabia sie wiecej tylko trzeba pomyslec tez o tym ze wiecej sie wydaje na zycie. Z doswiadczenia mniej wiecej ile dni idzie paczka na wyspy?
-
alzak
●
alzak napisał(a):Owszem moze i zarabia sie wiecej tylko trzeba pomyslec tez o tym ze wiecej sie wydaje na zycie. Z doswiadczenia mniej wiecej ile dni idzie paczka na wyspy?
Max 48 godzin od wyslania. Mozna tez zamowic dowolnego kuriera i podstawic u nas pod sklep (na umowiony termin) - w sieci jest bardzo duzo przewoznikow, ktorzy realizuja transport budami pomiedzy Polska na UK.
W ten sposob najczesciej wysylamy akwaria OptiWhite na wyspy - klienci wynajmuja sobie taka firme, my przygotowujemy zamowienie, informujemy klienta ze jest juz do odbioru i klient zamawia firme.
Kurier podjezdza pod sklep, pakuje sprzet i jedzie do klienta w UK  Czesto jest to znacznie tanszy transport niz 150zl w przypadku polskiego GLS:
http://www.google.pl/search?rlz=1C1GGLS ... 8&q=przesyłki+polska+uk
-
Krzysztof
●
ja wysyłałem rośliny na wyspy, to poczta polska kosztowała 15zł. Wysyłałem w poniedziałki to w czwartek była na wyspach.
-
Danio12345
●
- Ranga: Poznaje temat
alzak napisał(a):Przy zakupie jednej sztuki przesylka 8f wiec nie wydaje mi sie drogo wiadomo ze jak juz kupowac z tak daleka to kupic caly zestaw zeby bylo taniej chodzi o wysylke dodam ze cena 9.99 to cena 500ml wiec nie wydaje mi sie drogo no chyba ze ktos ma tansze dojscie dodam ze mieszkam na wyspach i jakiekolwiek zakupy w pl odpadaja poprostu nie mam jak tego sobie wyslac a pozatym ceny w pl sa tragiczne
Nie wiem jaki produkt ADA masz na mysli, ale np. Brighty K 500ml kosztuje około 20 funtów w UK. Więc jak kupisz z HongKongu to z przesyłką wyjdzie Ci 18 funtów i musisz czekać około tygodnia.
Jak kupisz więcej, to zapłacisz więcej za przesyłkę, bo będzie dużo cięższa, a całość towaru z HongKongu do UK jest wysyłana pocztą lotniczą, gdzie za wagę słono się płaci. Owszem zaoszczędzisz trochę, ale czy warte ryzyka to nie wiem bo w razie reklamacji musisz wysłać towar do nich na swój koszt.
Produkty ADA w UK i w Polsce kosztują praktycznie tyle samo, drobne różnice wynikają z wahań kursowych walut.
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.

-

spider72
●
Mozesz mi podac jakis link gdzie znajde produkty ada a konkretnie nawozy za 20f za 500ml
-
alzak
●
A proszę http://www.aquaessentials.co.uk/index.p ... 5eo1ulqsq4 nawet załapiesz się na promocję i wyjdzie taniej niż z HongKongu z przesyłką.
Pozdrowienia

-

spider72
●
Dzieki wielkie za link. Male pytanie do wyjadaczy mam w tej chwili baniak 112 ale przymierzam sie do nowego ok 350l narazie kompletuje podloze kupilem 2 opakowania 5.8kg tetra complete substrate i zastanawiam sie co do tego dokupic i jak to polozyc jako dolna warstwe czy moze polozyc na dno cos innego? Jak tak to co .Dodam ze bedzie tez butla co2 4.7kg oswietlenie 4x55w co do nawozow jeszcze nie wiem aktualnie stosuje seachem ale mysle o zamianie na ada albo easy life
-
alzak
●
Powiązane tematy
Witam w akwarium mam wodę kran jakie nawozy kupić rośliny mało i średnio wymagające czy kupić makro i mikro razem czy osobno pierwiastki jeśli tak to jakie azot potas fosfor żelazo i co jeszcze? Czy n...
404957949_745755957587525_524890179965328233_n.jpg
405257046_745755747587546_2612388788113651239_n.jpg
Firma Chihiros zapowiedziała wypuszczenie swojej linii nawozów - ZETA.
Czekamy na dostępność...
Witam.
Pomyślałem że przetestuje u siebie produkty Denisa Wonga czyli mineralizator Apt Sky i nawoz Apt Complete.
Jezeli chodzi o mineralizator to przy ustawieniu gh na 7,5 daje on 36ppm wapnia, 10,5...
6-280921.jpg
Do oferty sklepu dołączyły nowe nawozy marki GT Aqua. Są one przeznaczone dla roślin wodnych hodowanych w akwariach dekoracyjnych. Nawozy zawierają kluczowe składniki dla rozwoju zdrowy...
Witam
Kupiłem dozownik nawozów JEBAO DP-5.
Po odpowietrzeniu i kalibrowaniu dozownik źle odmierza dawki. Musiałem zastosować zaworki przeciwzwrotne ponieważ cofał mi się płyn.
Dawka nastawiona/dawka p...
Witam,
Mój zestaw
Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L
Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc
CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam
Filtracja- HW ...
Cześć wszystkim,
Prowadząc zbiornik na AS amazonia II (z powersand) oraz 4 podstawowymi nawozami ADA, testy wody (kropelkowe JBL) niepokojąco nie pokazywały żadnych wartości, jeśli chodzi o azot, żel...
Akwarium 54l
Óswietlenie: 1x Aquael leddy d&n 7W oraz 1x Aquael leddy d&n 10W w sumie 31 lumenów/l
Podłoże: darksoil
Nawożenie co²z bimbrowni
Roślin: tylko monte carlo, Bucephalandr kilka Alte...
Witam.
Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat.
Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby.
Nadają się one jeszcze do użycia,...
nawozy-vimi.jpg
VIMI wprowadziło do oferty nowe, skoncentrowane nawozy w małych buteleczkach - podobnie jak ADA.
W ofercie ADA znajdziemy żelazo (jako ADA ECA) i hormony roślinne przydatne do regen...
|
|