Regeneracja Amazonii - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Regeneracja Amazonii

Liczba wyświetleń: 1543·Odpowiedzi: 5
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:

08 sie 2009, 13:25 Regeneracja Amazonii  (#1)  

Witam! jakiś czas temu przeczyłem an tym forum, że podłoże ADA Amazonia I można regenerować.
Moje pytania:
1)Ile kosztuje taka regeneracja.
2)Co mi jest potrzebne
3)Jak skuteczna jest taka regeneracja w porównaniu do nowego podłoża oraz cena regeneracja porównaniu do ceny nowego podłoża.
4)Co ile trzeba ją powtarzać? - Wiadomo że każdy zbiornik to inna intensywnosć poboru pierwiastków ale średnio?

Z góry dziękuję za pomoc.

K.Nemo

08 sie 2009, 20:45   (#2)  

Wszadzasz pałeczki nawodowe, ada multi bottom, iron bottom.
Ot i cała regeneracja :D.

Marlon
Ranga: Zainteresowany tematem

08 sie 2009, 22:03   (#3)  

a a ja myślałem że chodzi o namaczanie w jakimś roztworze czy coś.
Nie wiem czemu ale jakoś nie wydaje mi się żeby pałeczki czy kulki gliniane coś pomogły :roll:

K.Nemo

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
TURYSTA Trzebinia

08 sie 2009, 23:23   (#4)  

Nasyp ziemi kwiatowe z glina j i miej spokój na jakieś kilka lat.

TURYSTA
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Trzebinia

09 sie 2009, 11:26   (#5)  

em ale proszę o poważne odpowiedzi

K.Nemo

09 sie 2009, 23:04   (#6)  

K.Nemo napisał(a):a a ja myślałem że chodzi o namaczanie w jakimś roztworze czy coś.
Nie wiem czemu ale jakoś nie wydaje mi się żeby pałeczki czy kulki gliniane coś pomogły :roll:

A dlaczego miałyby nie pomóc? Przecież od tego są, żeby dostarczyć składników odżywczych a to na skutek ich wyczerpania amazonia ma być regenerowana, nie? ;)
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...

Yahilles
Ranga: Znający temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_1789.JPG

"Regeneracja" dyfuzora CO2 - DIY

dust w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 8961
Wielu z nas pewnie dotyka problem zużytego,uszkodzonego lub słabej jakości spieku w dyfuzorze puszczającego zbyt duże bąbelki. W takiej sytuacji przeważnie wymieniamy go na nowy. Podpatrując inne pro...
image.jpg

Nawożenie po starcie na Amazonii new

marcelo w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1917
Wystartowałem 2 tygodnie temu zbiornik na Amazonii new posypanej 5 litrami substratu Tropica. Filtr był dojrzały. Moje pytanie brzmi jak nawozić przez pierwsze tygodnie, bo cały schemat który sprawdza...

Matrix regeneracja

KamilG w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 7281
Witam, czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zregenerować Matrix? Szukałem i nie znalazłem z góry dziękuję!

Ada Bio Rio, Seachem Matrix - regeneracja

pi3cho82 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2911
Witam, Chciałbym się upewnić, ponieważ odpowiedzi już poniekąd udzielił mi bodajże Krzysztof Radziszewski na forum, że nie ma potrzeby regeneracji tytułowych wkładów filtracyjnych w inny sposób niż ty...

Regeneracja ceramiki

Sola13pl w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 9949
Witajcie! Mam pytanie do bardziej obeznanych w tym temacie. Jak to jest z regeneracją ceramiki np z poprzedniego (innego) zbiornika, która poleżała np kilka tygodni i wyschła. Teoretycznie żywa cerami...

Zmiana aranżu vs dosypanie nowej Amazonii

artur_89 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 17477
Jako, że czas mojego akwarium nieubłaganie zbliża się ku końcowi, jeszcze tylko fotki na IAPLC 10 i zapewne szykuje się restart, ale nie taki 100%, bo chcę zostawić Amazonię I, która ma parę miesięcy ...

Mikro na start przy Amazonii?

AdamA w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1686
Dwa tygodnie temu zalałem mini. Około 3l soila, w tym Dark, Amazonia i Powder. Gaz, światło i potas od dnia ruszenia. Jednak już po kilku dniach, w łodygowcach stożki blade i karłowate. Wzrost słaby,...

Podsypka z amazonii

maciek rusznica w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5908
Czesc Witam Wszystkich w Nowym Roku Chcialbym sie dowiedziec czy podsypka ze swie ż ej amazonii moze wplynac jakos negatywnie na dojrzale juz akwarium?Czy bedzie wchlaniac nawozy,czy wplynie pozytywn...

Regeneracja tkanki.

PermDude w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 912
Cześć. Po jakim czasie regenerują się płetwy i części pysku ? Ryba to razbora galaxy, trochę ją powirowało jak wpadła do spływu i straciła boczne płetewki a konkretnie jedną - szkielet został. Ryba ży...

Regeneracja zywicy jonowymiennej

akwafun w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4931
Witajcie, posiadam żywicę, która już straciła swą "moc". Wyczytałem w internecie, że można ją regenerować nasyconym roztworem soli kuchennej. Tak więc zrobiłem - wlałem roztwór do żywicy w s...

Statystyki

Ten temat przegląda 605 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 605 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.