test ph jbl ilosc kropel ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

test ph jbl ilosc kropel ?

Liczba wyświetleń: 726·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
ramirez2005

07 sie 2009, 17:00 test ph jbl ilosc kropel ?  (#1)  

Witam.Mam pytanie.
Zakupiłem zestaw z testami jbl i chce sobie zrobic test ph test w zakresie 3,0+10.
W instrukcji pisza ze trzeba do 5ml wody wladowac 4krople a na buteleczce jest oznakowanie 3krople.

Ile zatem nalezy włac? dzieki za pomoc

ramirez2005

08 sie 2009, 10:03   (#2)  

Powiem tak nie dajnie mieć zakres badania ph 3-10 lepiej byłoby 6-8 - czy jakoś tak bo jest taki test i mniejszy przedział tym dokładniejszy byłby odczyt.
Jak na tak duży zakres badanego ph to myślę że nic nie zaszkodzi jak wlejesz 3 czy 4 bo to i tak nie wiele ci zepsuje przy tak już dużym marginesie niedoklejanego odczytu. Ale z ciekawości to wlej najpierw 3 krople a potem odczytaj wynik i potem dodaj jeszcze 1 krople i znowu odczytaj porównaj wyniki na pisz nam.

K.Nemo

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Test roślin z 3 sklepów

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 431
dyf1.jpg

Dyfuzor przepływowy JBL

roslinyakwariowe.pl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 55 · Wyświetlenia: 48549
dyf1.jpg JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych... Czyt...
YouTube

Film Test "ciekawych" dyfuzorów

Jacek Pawłowski w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3005
Hej MJ się postarał. ?si=Ir9nMspFDuRxfMhg
zoolek_aquatest_no3-i-11283-1-2000.jpg

Test Zoolek NO3 - fakty i mity

mirek5566 w Nawożenie · Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 76557
Witam. Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :) Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
YouTube

Film Test Zenona - Lampa Diversa BT

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1310
Hej Nowa lampa firmy Diversa. &t=?si=9nw40-sS8azy5Gge

Ilość bąbelków na sekunde

Lejla w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3437
Od niedawna mam swoją pierwszą butle z CO2 w 200l akwarium. Jest tam wiele wymagających roślin. Licznik bąbelków mam ustawiony na ok 6 bąbelków na sekunde bez elektrozaworu, nie ma przyduchy ,rośliny ...

Dawki codzienne nawozu a ilość w słupie wody

Robcio12 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1571
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro I to jest ok azotu 0.6 A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym Dodam że posiadam akwa...

JBL e901

Rafallo26 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2424
Cześć! Mam możliwość zakupu filtra JBL e901. Chciałbym w nim wymienić prefiltr na ten z e902. Chciałbym zapytać czy warto kupić ten filtr. Słyszałem że biorą lewą wodę. Jak rozpoznać model który bier...

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1744
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Zepsuty zasilacz od sterownika jbl

jaztorunia w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2503
Witam. Przepalił mi się właśnie zasilacz od sterownika jbl do co2. Zasilacz ma output 12v 300mA. Niestety nigdzie nie mogę zjeść takiego zasilacza najczęściej są 12v 2-3A, czy mogę użyć takiego zasila...

Statystyki

Ten temat przegląda 435 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570985
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36931

•  Najnowszy użytkownik: grzegorz_gąsior

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 435 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.