120x40x50 OW - Forum roslinyakwariowe.pl P1 Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

120x40x50 OW

Liczba wyświetleń: 11535·Odpowiedzi: 41
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

04 sie 2009, 15:23 120x40x50 OW  (#1)  

Jeden z kilku ostatnio postawionych przez nas zbiorników komercyjnych.Sukcesywnie będę zamieszczał fotki kolejnych projektów.Ten poniżej ma około 2 tygodni.
Szkło: 120x40x50 OW (rośliny akwariowe)
Filtracja: fluval 205 + szkalne rurki produkcji rośliny akwariowe
Podłoże :Amazonia + wszystkie dodatki
Nawożenie :ADA +butla 3kg co2
Oświetlenie: 2x150 HQI +2x54w +podświetlane tło
Dekoracje:kamienie ADA ,drewno ADA
Zielsko : Microzoria,glośka,eleocharis,rotala green,rotala indica,mały heniek,umbrosum,valisneria nana,kilka gatunków mchów,heternatera,lotos bananowy
Zwierzęta i bezkręgowce: krewetka amano,krewetki karłowate,molinezja,otoski, -docelowo rodostomusy i pielęgniczki ramireza.
2x150 hqi
Obrazek
Lampa off -załączone same tło
Obrazek
Położenie w gabinecie
Obrazek
Ostatnio edytowano 05 sie 2009, 15:52 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

Gość

gregorb Kraków

04 sie 2009, 15:36   (#2)  

Ładnie się prezentuje :) ja mam pytanie natury technicznej. również mam filtr fluval (ma on inne rurki aniżeli filtry Eheim), chciałem ze względów estetycznych użyć szklanych rurek by Roslinyakwariowe. Niestety ta o największej średnicy jest wciąż za mała i nie pasuje do węży. Jeśli możesz napisz jak rozwiązałeś ten problem. Z wodą nie ma żartów i nie chcę ryzykować zalania mieszkania ;)

Będę wdzięczny za info
GB

gregorb
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

04 sie 2009, 15:38   (#3)  

Podoba mi sie. Zbiorniki u klientów aranżujesz sam czy jest Was więcej ? :lol:

Gość

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

04 sie 2009, 15:47   (#4)  

Gregor orginalne węże zostały zastąpione innymi,pasującymi do szkiełek.
Maćku jedna osoba nie jest w stanie fizycznie podołać wyzwaniom jakie stawia komercyjna akwarystyka.Nie wyobrażam sobie sam wnoszenia osprzętu,oraz szkła ,a także serwisu zbiornika mającego prawie trzy metry (tak,tak taki projekcik już też za nami ;) )

Gość

mr_garden Łódzkie

04 sie 2009, 16:00   (#5)  

Świetnie Sergiusz, jak to zbiornik komercyjny tona prawdę się fajnie prezentuje. Zwłaszcza gdy w grę wchodzi obsługa baniaka (czyt. nie siedzieć przy bańce godzinami).Powodzenia i nowych wyzwań życzę :)

mr_garden
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Łódzkie

04 sie 2009, 16:01   (#6)  

Hmm Sergiuszu źle sie wyraziłem. Czy jest tak, że Ty pracujesz nad jednym projektem ktoś inny siedzi przy telefonie i ustala z klientami szczegóły, ktoś inny kupuje potrzebne materiały do zaaranżowania akwarium?

Gość

Norbert Sabat Deep In Underground

04 sie 2009, 16:52   (#7)  

Znowu to NA - to już było :twisted:

Całkiem przyjemne....ale nie w moim stylu :wink:

SKK..."Ekskluzywne akwarium w Twojej firmie/domu"...heh, kolejny, który przechodzi na zawodowstwo :). Życzę powodzenia !!!

ps. Hmm...może ja bym coś rozkręcił? :lol:
Pozdrawiam, Norbert

Norbert Sabat
Ranga: Znający temat

Miasto: Deep In Underground

04 sie 2009, 16:59   (#8)  

Jeszcze raz dzięki wszystkim za komentarze.
Maćku aż tak dobrze nie ma ;) ---->zresztą reszte napisałem ci na prv.
Norbercie jak to Adam rozszyfrował SKK Aquascape-Śląski klub kreatywnym aquascaperów :D Dzięki za dobre słowo ;)
Acha lepiej nic nierozkręcaj bo puścisz mnie z torbami ;) a tak całkiem poważnie Norbercie z Twoim talentem i zmysłem aranżacyjnym zbiłbyś fortune ;)

Gość

gregorb Kraków

04 sie 2009, 21:34   (#9)  

Sergiusz może podpowiesz jakich rurek użyłeś, gdzie je kupileś. Ja szukałem i niestety nic takiego nie mogę namierzyć

gregorb
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

mr_garden Łódzkie

04 sie 2009, 21:50   (#10)  

gregorb napisał(a):Sergiusz może podpowiesz jakich rurek użyłeś, gdzie je kupileś. Ja szukałem i niestety nic takiego nie mogę namierzyć

ehhhh....

Sergiusz Kowalew napisał(a):Filtracja: fluval 205 + szkalne rurki produkcji rośliny akwariowe

mr_garden

Miasto: Łódzkie

spider72 Wick, Szkocja

04 sie 2009, 22:14   (#11)  

Norbert Sabat napisał(a):Znowu to NA - to już było :twisted:

Wlasnie ludzie, no ile mozna :?: :wink: :lol:
Nastepnym razie cos na zwirze, bo klienta zruinujesz :wink:

Dla mnie baniak lipa, bo za malo rzezuchy :lol: , podpytaj Grzeska Guzika, on jest mistrzem rzezuchy :wink: .

(Dla mniej kumatych i slepych na emotikony, zanim zaczna niepotrzebna dyskusje: zartowalem)

Powodzenia z biznesem Sergiusz.
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.
Obrazek Obrazek

spider72
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wick, Szkocja

altum Mikołów

05 sie 2009, 11:47   (#12)  

Ja oryginalnie stwierdzę, że mi się nie podoba, może to kwestia czasu, może baniak musi zarosnąć, ale dla mnie jest trochę bez wyrazu - to wszystko wygląda tak jakbyście sadzili to co aktualnie było pod ręką w dowolnym miejscu :lol:

Od jakiegoś czasu przyglądam się Twoim pracom Sergiusz (choć ta zepewne jest "pracą zespołową") i powstrzymuje się od ich komentowania, dlatego, że za ostatnią udaną Twoją aranżację uważam tą z IAPLC 2008 - później to co powstało do mnie nie trafia - bardziej podobała mi sie twórczość holenderska i wczesne NA, że się tak wyrażę :wink:
W każdym razie życzę powodzenia i wielu zadowolonych klientów oraz satysfakcji z tworzenia nowych kompozycji - bo to przecież liczy się najbardziej :)
Pozdrawiam!

altum
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Mikołów

05 sie 2009, 12:25   (#13)  

gregorb napisał(a):Sergiusz może podpowiesz jakich rurek użyłeś, gdzie je kupileś. Ja szukałem i niestety nic takiego nie mogę namierzyć

Polecam lekture:
https://roslinyakwariowe.pl/index.ph ... dniki.html

A szklane rurki z akwarium Sergiusza mozna odnalezc [b]<a href="https://roslinyakwariowe.pl/sklep/advanced_search_result.php?osCsid=e55f00e1f90c881741b7088ceca887be&keywords=zestaw+szklanych+rurek">tutaj</a></b>

Krzysztof

05 sie 2009, 15:41   (#14)  

Spider dziś zamieszcze fotki kolosa "postawionegp" na podłożu DIY ;) (dużo rzeżuchy !!!)
Altum -Taki układ chciał klient.Jak to się mówi nasz klient nasz pan.Nie wszystko co podobało się nam,akceptują klienci.Z drugiej strony niektóre pomysły klientów powodują u nas palpitacje serca ( welonki w roślinniaku,ogromne pielęgnice w iwagumi itd... ;) )

Gość

altum Mikołów

05 sie 2009, 16:02   (#15)  

Altum -Taki układ chciał klient.Jak to się mówi nasz klient nasz pan.

Układ jak układ, klient najprawdopodobniej i tak słabo się na tym zna, ale mnie nie podoba się "porządek pracy" - przecież klient nie powie, że trzeba kamień numer 6 przesunąć w lewo bo coś tu nie gra :lol: Jego to najczesciej mało interesuje, bo nie "kapuje" tych wszystkich iwagumi :lol: i ryuboku.
Mnie chodziło raczej o lekki nieład w roślinności.

Z drugiej strony niektóre pomysły klientów powodują u nas palpitacje serca ( welonki w roślinniaku,ogromne pielęgnice w iwagumi itd...

Przynajmniej macie wesoło :lol: Tak to już niestety wygląda... ty chcesz robić NA a klient chce mieć welonki, taki smutny jest poziom wiedzy i kultury akwarystycznej w naszym kraju wśród tych co chcą mieć, a pojęcia w temacie brak.

altum

Miasto: Mikołów

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

05 sie 2009, 17:15   (#16)  

Altumie właśnie jest dokłądnie tak jak piszesz.Większość klientów chce mieć swój udział w urządzaniu kompozycji.Naszą rolą jest pracować w taki sposób,aby klient mógł mieć udział w urządzeniu zbiornika i był zadowolony,a zarazem zrobić taką kompozycję,pod którą będziemy się mogli z całą odpowiedzialnością podpisać.Trzeba pamiętać,że zbiorniki te muszą być serwisowane,a więc na pewne kwestie przymykamy oko-niestety z pewnych elementów nie możemy rezygnować i musi być po "naszemu" :D:D
.Śmiem zaryzykować,że niewiele osób ma pojęcie wogóle o akwarystyce,nie wspominając o akwarystyce wyspecjalizowanej.Prawda jest taka,że małe grono ludzi wie jak "ugryść" temat NA.Myśle,że dzięki naszej pracy oprócz celów zarobkowych (co jest oczywiste) ,otworzymy ludziom oczy na piękno akwarium.Nasze zbiorniki powstaną również w miejscach publicznych-każdy będzie miał możliwośc przyjścia dotknięcia,obejrzenia jak to naprawdę wygląda.Myśle,że dzięki temu coraz więcej ludzi zdecyduje się na postawienie sobie zbiornika we własnych czterech ścianach czy to firmy,biura bądz prywatnego mieszkania.

Gość

06 sie 2009, 09:18   (#17)  

Sergiusz od jak dawna zajmujesz sie "komercyjną" akwarystyk i co cię skłoniło by działać w tym kierunku??

PampersBoy
Ranga: Aktywny użytkownik

madlark Rzeszów

06 sie 2009, 09:54 Koszty  (#18)  

Czy możesz napisać jaki jest koszt takiego zbiornika+lampka i wszystko dookoła?
Czy osobno wyceniasz materiały, a osobno usługę, czy wszystko razem?
Czy można u Ciebie zamówić materiały i koncepcję - taki zestaw zrób to sam?
Pozdrawiam
ML
Pozdrawiam
ML

madlark

Miasto: Rzeszów

Radek Baszak Wrocław

06 sie 2009, 11:37   (#19)  

Sergiusz Kowalew napisał(a):e niewiele osób ma pojęcie wogóle o akwarystyce,nie wspominając o akwarystyce wyspecjalizowanej.Prawda jest taka,że ...

Heh :). Sam często mam zapytania czy to to samo co oczko wodne. Tym trudniej przekonać do określonego stylu w zbiorniku pozbawionego smaczków a'la klient. Sergiusz, bądź twardy ;).
Partner roslinyakwariowe.pl
Obrazek
Obrazek

Radek Baszak

Miasto: Wrocław

Wspieram stronę kontem Premium

06 sie 2009, 19:55   (#20)  

PampersBoy napisał(a):Sergiusz od jak dawna zajmujesz sie "komercyjną" akwarystyk i co cię skłoniło by działać w tym kierunku??

Pierwsze kroki stawiałem na początku tego roku.Nakłoniło mnie kilka osób,które stwierdziło,że całkiem fajne mam pomysły i szkoda że nierealizuje ich zawodowo ;)
madlark napisał(a):Czy możesz napisać jaki jest koszt takiego zbiornika+lampka i wszystko dookoła?
Czy osobno wyceniasz materiały, a osobno usługę, czy wszystko razem?
Czy można u Ciebie zamówić materiały i koncepcję - taki zestaw zrób to sam?
Pozdrawiam
ML

Pytasz się o ten konkretny wymiar zbiornika,czy o inny ?Sprecyzuj zapytanie --->reszta najlepiej na prv.

Radku w innym temacie wspominałeś,że masz kilka pytań.Chętnie na nie odpowiem.Zapraszam Cię na prv.

Pozdrawiam

Gość

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

20111019232.jpg

120x40x50 Adam Golik only flora

xantia7 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 5396
zbiornicek ze szkła opti 120x40x50 240l podłoże Aqua substrate 2 powder Aqua Art filtracja gąbka wewnętrzna brak możliwości kubełka co2 płyn brak możliwości zamontowania zestawu dekoracje dragon ...

120x40x50 obszary zalewowe - Amazonka i Orinoko

Avona w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2270
Cześć wszystkim, we wrześniu czeka mnie przeprowadzka a więc i restart mojego 240l. Aktualnie są w nim ryby z Ameryki Płd i mieczyki tricolor oraz rośliny, których część nazw znam a część niestety nie...

Aquascape Project 120x40x50

blyx w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2456
Witam, Wczoraj przy piwko zacząłem coś już tam układać... Co sądzicie szczerze o tej aranżacji ? http://images70.fotosik.pl/21/531e533febaea19bmed.jpg Czy byście coś dodali? Może ...

Statystyki

Ten temat przegląda 295 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570970
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36928

•  Najnowszy użytkownik: ewa mądraszek

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 295 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.