|
|
Lampa - Belka - t5 do nowego akwarium
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam
Mam problem ze znalezieniem odpowiedniej lampy do mojego pierwszego nowego akwarium.
Akwarium będę mieć 80x40x40 OptiWhite całe.
Po wielu próbach zakupu ładnej lampy, okazuje się, że właściciele na urlopach do września, inne że niedostępne przez miesiąc itp.
Nie mam już pomysłów co i jakie kupić.
W akwarium będę chodował rośliny, mam już zamówione CO2 oraz w zasadzie wszystko inne co potrzebuję, ale nadal nie mam tej lampy.
Porposzę o zaprezentowanie konkretnych modeli a powiem czy może być czy raczej takiej nie chce. Cena to około 500zł najlepiej max bo na HQI to nie mam ochoty 1500zł minimum wydawać. Dobrze by było jak by ta lampa w miarę ładnie się prezentowała.
Dzięki i pozdrawiam.
-
Matrixowo
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Zduńska Wola
-
Dawid Wesołowski
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
Popatrz na lamy HQI firmy WEIPRO. Bardzo ładne lampy w dobrej cenie. Sam mam lampę tej firmy (HQI 70W) i jestem bardzo zadowolony.
-
PampersBoy
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dokładnie o takiej lampie. Ja mam srebrna.
Za krótkie nie będzie tylko zależy na jakiej wysokości powiesisz.
-
PampersBoy
●
no ok, ale czy ta lampa jest dobra w ogóle? lepszą jest od takich ze świetlówkami? no i czy ona da rade oświetlić akwarium 80x40x40?
mile widziane kolejne przykłady lamp  pozdro
Pozdro
-
Matrixowo
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Zduńska Wola
Powiązane tematy
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
20260606_164644.jpg Czy ktoś z Szanownych próbował prowadzić akwarium Juwela jako otwarte?
Mam na myśli zdjęcie klapek oraz oryginalnej belki i zamontowanie mocniejszej belki. Np Skylight Entriq.
Czy ...
Witam, jak można poprosić o poradę, jakie oświetlenie wybrać do akwarium? Około 500l
140 długość
50 szerokość
75 wysokość
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Hej
Nowa lampa od firmy Chihiros. ?si=xftj2hGi6a4MtJzm
Hej
W tym filmie prezentujemy zupełnie nową lampę Twinstar S serii 5. Twinstar w końcu wprowadził na rynek inteligentną lampę LED sterowaną aplikacją! ?si=zHqoT_U-z4-Z-73a
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
Dzień dobry, szukam niedrogiego oświetlenia do akwarium, zastanawiam się nad sinkorem. Mógłby ktoś wypowiedzieć się czy warto? (Posiadam Anubiasy, kryptokoryna wendtii green, limnophila sessiliflora, ...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
|
|