|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam!
Chciałbym założyć nowe akwarium o wymiarach 50x30x35 i planuje użyć podłoża firmy ADA. Myślałem by zakupić 9l Amazoni i Power Sand S 2l. Czy oprócz tego muszę dokupić coś jeszcze?
-
Luthus
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Szamotuły k. Poznania
Witaj,
Tu masz odpowiedź jeżeli chcesz zaoszczędzić troszkę:
http://free.of.pl/c/chesteraquarium/green.htm
Ja bym jeszcze dodał do keramzytu np pokruszone kule gliniane [od JBL`a].
Glina absorbuje nadmiar składników pokarmowych i uwalnia gdy rośliny ich potrzebują.
-

zvirus
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Witam!
Dzięki za odpowiedź, możesz mi jeszcze napisać jaki to jest keramzyt i czy ilości podłoża które zaproponowałem są odpowiednie?
-
Luthus
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Szamotuły k. Poznania
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Powiązane tematy
404622316_1417099819015305_317101251705529617_n.jpg Witam,
Utworzyłem wątek, aby prosić was o pomoc w sprawie mojego akwarium.
Akwarium 120x50x50 ilość wody 220 litrów zalane metodą dark start 17 grud...
Witam
Prosiłbym szanownych o pomoc w wyjaśnieniu kilku kwestii, w broszurach od oda nie znalazłem wyjaśnienia albo niedokładnie zrozumiałem a na lini nawozów i podłożu Ada chce oprzeć akwarium
Standar...
Witam.
Jak w tytule.
Jakie byłoby najlepsze podłoże dla kirysków i otosków ?
Myślałem o takim https://allegro.pl/oferta/zwir-naturalny-czarny-2kg-frakcja-1-3mm-t9-6949752166?utm_source=noti...
Witam drogich akwarystów .
Nurtuje mnie pewna kwestia która dla jednych może być banałem , dla mnie nie koniecznie .
Mam zbiornik 60 litrów , nie chodzi mi o parametry bo raczej mam książkowe , no wła...
Cześć wszystkim,
Prowadząc zbiornik na AS amazonia II (z powersand) oraz 4 podstawowymi nawozami ADA, testy wody (kropelkowe JBL) niepokojąco nie pokazywały żadnych wartości, jeśli chodzi o azot, żel...
Witam.
Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat.
Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby.
Nadają się one jeszcze do użycia,...
nawozy-vimi.jpg
VIMI wprowadziło do oferty nowe, skoncentrowane nawozy w małych buteleczkach - podobnie jak ADA.
W ofercie ADA znajdziemy żelazo (jako ADA ECA) i hormony roślinne przydatne do regen...
Dzień Dobry,
Dotychczas mineralizowalem wode ro którą wlewałem do akwarium postawionego na podłożu ada amazonia ver. 1 przy pomocy preparatu growise mineraliser. Preparat ten dostarcza wapń i magnez w...
Witam,
wiele naczytałem się o rozpoczęciu prowadzenia akwarium po jego restarcie. Zwykle mówi się o częstych podmiankach wody na początku, o podawaniu jedynie potasu, carbo i bakterii przez pierwszy ...
Zapraszam do udziału w ankiecie
|
|