Zapytanie :) odnośnie założenia akwa 25L - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zapytanie :) odnośnie założenia akwa 25L

Liczba wyświetleń: 1031·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Mam parę pytań odnośnie założenia akwarium 25L (niestety float, profil). Teraz napisze co planuje tam umieścić ze sprzętu:
filtracja wody:kaskada hbl501 (posiadam już takową) i filtr RO też mam
podłoże: ADA amazonia 3L czy lepiej ASII+ lub AS (wiem że tam wchodzi ok 6L) - i tu moje pytanie co radzicie lepiej włożyć
Co do nawożenia to się nie zastanawiałem jeszcze (mam symfonie złota i K2SO4), do tego CO2 oczywiście...

Co do roślin to wiecie może co znajduje się w zestawie roślin za 50zł z "niespodzianką" i jaka jest ich ilość z sklepu roslinyakwariowe.pl\

aqua_line
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
lubusik Bolszewo/k. Wejherowa

28 lip 2009, 20:04   (#2)  

jeżeli chodzi o roślinki to polecam zamawiać w tutejszym sklepie , zestawy oferowane na alledrogo , mogo sie nie sprawdzic lub nie przyjąć b dostajesz mnóstwo gatunków ale po 2-3 łodyżki , a tutaj kupujesz cały koszyk roślin w super stanie ... mi z 6 gatunków nie padła żadna :)

lubusik
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Bolszewo/k. Wejherowa

29 lip 2009, 01:17   (#3)  

Chodzi mi o zestaw z przycinki roślin ze sklepu roslinyakwariowe.pl :) a nie allegro

aqua_line
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

1. Przód.jpg

SPIROGYRA w akwa - sposoby zwalczenia

sigmar w Glony · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 20096
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :) więc wg prawidła Akwa 200l światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin ) Filtracja - Eh...
2002.jpg

420 l Akwa ściana holenderska

kt65c453 w Akwaria · Odpowiedzi: 49 · Wyświetlenia: 21705
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 . Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
YouTube

Film zbiornik Oase 600 Highline po 2 latach od założenia

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1478
Hej Film przedstawiający akwarium Oase Highline 600 w sklepie Liquid nature. Film po niemiecku. &t=?si=dD2Ih1hYA0xiauEs
IMG_20250513_002649.jpg

Start akwa - rośliny padają, woda twarda, gloniszcze atakuje

kinga tajmer w Glony · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9033
Cześć, Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować. Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
WhatsApp Image 2025-01-20 at 19.13.56.jpeg

ULTRAMAX 1500 czy ULTRA 1400 czy może beczka 25l

adamon w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7310
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...

Pytanie odnosnie Hypermaxa

Essa1987 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3762
Witam, Mieszkam w Belgii i ostatnio kupiem okazyjnie uzywane akwarium 450L marki Aquatlantis z filtem biobox. Teraz okazyjnie kupuje nowego hypermaxa i mam pytanie jakie media do niego polecacie ??? ...

Start nowego akwa + Saechem Stability + Purigen

kinga tajmer w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4936
Hej, cześć i czołem! To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :) Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam. Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...

Koszt zużycia prądu - akwa 240l

grasza84 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 13447
Witam chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...

Filtr zewnętrzny do 25L

wojtek_a w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3888
Cześć, Przymierzam się do uruchomienia 25L (40x25x25) akwarium na biurku w sypialni. Największy dylemat mam odnośnie filtra. Oczekiwania / założenia: - cichy na tyle żeby dało się przy nim spać, nie...

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 52817
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Statystyki

Ten temat przegląda 389 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 389 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.