Słyszałem, że poruszająca się tafla wody rozprasza strumień świetlny i tym samym ogranicza jego docieranie wgłąb wody. Lepiej więc, gdy powierzchnia się nie porusza?
andrzejkowac w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2566
Nabyłem miernik TDS i teraz próbuję zrozumieć co on pokazuje i jakie z tego wyciągnąć wnioski .Badam wodę do podmian I wychodzi
RO -0003ppm wynik stały
Woda do podmian mieszanka kran RO - 0106ppm
Wo...
akwagucio w Nawożenie· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6002
Cześć. Zwracam się z problemem który mnie męczy od tygodnia. A mianowicie podczas napowietrzania akwarium pęcherze powietrza nie rozpuszczają się tylko tworzą „pianę” na tafli wody. Zaznaczę że jestem...
realfish888 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2507
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Przemek1979 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1587
Cześć,
Szukam informacji dotyczących pompy do pomian wody. Bym mógł z salonu wypompować część wody prosto do łazienki lub np. Na taras dzięki długiemu wężowi. Ktoś mógłby wskazać jakiś swój przykład ...
Ergoline w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1692
Witam, to mój pierwszy post na forum, proszę wybaczyć jakieś wpadki z mojej strony.
Mam zbiornik 288l (120x40x60), zbiornik zalany 21marca, bakterie na start Stability Seachem, podłoże żwir 2cm+4cm J...
przemogasior w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2366
Cześć.
Pozbyłem się zielenic z akwarium (algin+carbo+ograniecznie oświetlenia do jednej z dwóch belek aquael) - nie było ich dużo, ale na tyle, że psuły efekt wizualny (dopadły bucki, starsze liście a...
Łoś w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5001
Cześć
Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...
Tassman w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4289
Witam,jako ze niedawno zacząłem przygode z akwarystyka i zakupilem zestaw optiset200, potrzebuje pomocy w doborze oswietlenie,pewnie bylo juz takich postow kilkaset:) mianowicie jest to akwarium zamkn...
askpl w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7250
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
lukaszsz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3348
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
Statystyki
Ten temat przegląda 440 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 439 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej