Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam, czego to moga byc niedobory/nadmiary?
Zawijanie sie do dolu lisci H. Polysperma i Moczarka:
Na moje jest zwiazane z mikro ale nie mam pojecia czy to nadmiary czy niedobory?
-

robal_ag
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Czym nawozisz, w jakich ilościach, ile ryb, ile roślin, jakie rośliny, ile światła, jak duże akwarium i przydały by się lepsze zdjęcia 
-
Plut3k
●
prosze o usuniecie tego posta z tego miejsca ( skopiowalem go do wlasciwego miejsca)
Plutek jutro...a wlasciwie dzis postaram sie wszystko opisac i zroboc zdjecia aparatem a nie tel. Pozatym to celowo nic nie napisalem zeby nic nie sugerowac, jesli ktos sie spotkal wczesniej z takim zawijaniem lisci bedzie wiedzial i bez tych danych:]
-

robal_ag
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Powiązane tematy
Witam czego to może być niedobór lub jakąś inną przyczyna?
Akwarium 180 l 160 netto wystartowało ok 3 miesiące temu
Akwarium na podłożu aktywnym rotala intense
Oświetlenie 80w LED RGB
Czas świeceni...
Mam na obecną chwilę wątpliwości jak poprawnie nawozić składnikami mikro. O ile np do żelaza, magnezu, miedzi czy manganu mam testy, o tyle np dla niklu, molibdenu, boru czy cynku (a przecież są jeszc...
Witam .
Zbiornik na podłożu master soil
50 litrów netto , 50lumenow na litr barwa 7000k
K 18 (po zwiększeniu dawki mikro i zauważeniu niedoborów spadło do 10)
Ph6.9-6.3
Gh/kh 8/1
No3 5
Po4 0.2
Ca/mg...
1. 120x50x50- 300 litrów
2. Lampa LED SKYLIGHT Hyperspot L, 8 godzin świecenia
3. Co2 butla z elektrozaworem
4. Podłoże Aqua Soil Amazonia ADA , ADA Power Sand Advance
5. Filtr Eheim Professionel 3 12...
Cześć, tydzień temu pojawił się w moim akwarium problem z żelazem. Testy aktualnie wskazują na ok. 1,25 mg/l, co jest bardzo dziwną sytuacją, bo praktycznie na nawożę żelaza, a już nie w ostatnich 2 t...
Dzień dobry
Posiadam kostkę 35 litrów nieskoenergetyczną (nie low tech bo jest co2), czyli 6W światła LED i Co2 na ziemi ze żwirkiem i piaskiem.
Staram się regularnie codziennie podmieniać 1-1.5 li...
Witajcie 😉 Pytanie odnośnie nawozów mikro. Od lat z powodzeniem używam Profito Easy Life. Na akwarium 375 litrów ok. 40 ml/tydzień. Jaką max dawkę stosujecie oraz czy wspomagacie się dodatkowym żelaze...
Używam mineralizatora Seachem Equalibrium do GH i AquaVitro do KH, problem polega na tym że oba z nich zawierają dużo potasu. Chcąc mieć wartość GH=8 KH=4 mam już potas wg. testu JBLa na poziomie ok. ...
Używam obecnie wody 50:50 RO+kran, pytanie dotyczy nawożenia mikro, w szczegolnosci początkowego etapu dojrzewania akwarium. Test na Fe w wodzie kranowej wykazuje 0. Do takiej wody powinno się dokłada...
Dzień dobry
Czy jest w ogólne możliwe aby na starych liściach występowały niedobory mikro na przykład żelaza?
Czy w przypadku niedoboru mikro roślina przestaje raczej rosnąć i niedobory wystąpią jed...
|
|