akwa LT na ziemii ogrodowej a rybki grzebiące w dnie
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Mam takie pytanie.
Czy rybki typu bocje mogą być zagrożeniem dla szczelności dna akwarium?
Bo z tego co wyczytałem na forum było by bardzo niewskazane gdyby woda miała kontakt z ziemia pod żwirkiem.
Pozdrawiam
-
fkdc
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
to zależy jakie bocje, ale szczerze wątpię w to żeby rybka - taka mała mogła rozgrzebać dno dorosły osobnik to już raczej tak ale i to nie jest pewne
-
K.Nemo
●
Spokojnie, bocje nie ryją aż tak w podłożu. Od lat bocje chowam w LT, nawet mocno wyrosniete i wszystko jest ok.
Akwarystyka wciąga jak głupia..
-

Raffy
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Gdańsk
No to żeście mnie uspokoili.
Dzięki za odp.
Pozdrawiam
-
fkdc
●
Powiązane tematy
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :)
więc wg prawidła
Akwa 200l
światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin )
Filtracja - Eh...
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 .
Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
Cześć
Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
Witam,
w swoim akwarium nie miałem szczęścia do odważnych ryb, miałem neona zielonego, czerwonego, zwykłego, teraz bystrzyki amandy i wszystkie prędzej czy później staja się płochliwe. Do akwarium rac...
Hej, cześć i czołem!
To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :)
Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam.
Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...
|
|