akwa LT na ziemii ogrodowej a rybki grzebiące w dnie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

akwa LT na ziemii ogrodowej a rybki grzebiące w dnie

Liczba wyświetleń: 1190·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Mam takie pytanie.

Czy rybki typu bocje mogą być zagrożeniem dla szczelności dna akwarium?

Bo z tego co wyczytałem na forum było by bardzo niewskazane gdyby woda miała kontakt z ziemia pod żwirkiem.

Pozdrawiam

fkdc

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

05 cze 2009, 16:27   (#2)  

to zależy jakie bocje, ale szczerze wątpię w to żeby rybka - taka mała mogła rozgrzebać dno dorosły osobnik to już raczej tak ale i to nie jest pewne

K.Nemo

Raffy Gdańsk

05 cze 2009, 17:17   (#3)  

Spokojnie, bocje nie ryją aż tak w podłożu. Od lat bocje chowam w LT, nawet mocno wyrosniete i wszystko jest ok.
Akwarystyka wciąga jak głupia..

Raffy
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Gdańsk

05 cze 2009, 18:07   (#4)  

No to żeście mnie uspokoili.

Dzięki za odp.
Pozdrawiam

fkdc

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

1. Przód.jpg

SPIROGYRA w akwa - sposoby zwalczenia

sigmar w Glony · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 20062
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :) więc wg prawidła Akwa 200l światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin ) Filtracja - Eh...
2002.jpg

420 l Akwa ściana holenderska

kt65c453 w Akwaria · Odpowiedzi: 49 · Wyświetlenia: 21692
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 . Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
IMG_20250513_002649.jpg

Start akwa - rośliny padają, woda twarda, gloniszcze atakuje

kinga tajmer w Glony · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9030
Cześć, Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować. Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
akwa1.png

Zielenice / krótkie nitki i parametry w akwa

pearman w Glony · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6607
Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...
image.jpg

Rybki pod filtrem

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2491
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
YouTube

Krok po kroku akwa 60P film (j.angielski)

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1299
Cześć Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
akwarium.jpg

Mało płochwile rybki

Borys w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3240
Witam, w swoim akwarium nie miałem szczęścia do odważnych ryb, miałem neona zielonego, czerwonego, zwykłego, teraz bystrzyki amandy i wszystkie prędzej czy później staja się płochliwe. Do akwarium rac...

Start nowego akwa + Saechem Stability + Purigen

kinga tajmer w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4930
Hej, cześć i czołem! To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :) Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam. Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...

Koszt zużycia prądu - akwa 240l

grasza84 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 13441
Witam chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 52808
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Statystyki

Ten temat przegląda 459 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 459 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.