Witam
Mam zamiar zrestartować swoje akwarium mam 45l oświetlenie to 2 kompakty 20W 6500K i 5W 4200K żwirek bazaltowy 2-5mm pod spodem ziemie z ogrodka, przygotowany tez mam korzen i sliczne skalki z Tatr

Z obecnej obsady chce napewno zachowac
Kabombe bo to wdzieczna i prosta w uprawie roslinka, wywalam blyxe japonice i tzw trawke brayzlisjka, czy mogłbym was prosić o poradę jakie rosliny nadają sie na stworzenie niewielkiego tarwniczka?
Trawka brazyliska poki co nie rosnie i jakos mnie nie przekonuje do siebie(nie wiem czy faktycznie jest mozliwosc stworzenia trawnika. Hemiantus mimo 2 prob nie przyjal sie i musialem wywalic:/ ale byl piekny wiec chcialbym cos takiego wziasc, ale nie wiem co?Na tyl chciałbym posadzic
Heteranthera zosterifolia ale obawiam sie ze bedzie za wysoka(ale kształt jest piekny!) potrzebuje tez wsadzić cos miedzy korzen, a wiec cos co lubi zacienione miejsca i przypomina troszke wlsnie zwykłą trawkę tylko ciut wyższa;) reasumując czy polecacie Heteranthera zosterifolia?albo moze cos podobne i nizszego?co polecacie na trawniczek? i jakąś niewysoką cieniolubną roslinke miedzy korzen?na samym
korzeniu umieszcze jakies mchy,ale to jeszcze do rozpoznania bo tez sie na nich nie znam:) ale tego jest troszke mniej..Z gory dzieki za pomoc!