Witam akwaria różnego rodzaju mam od chyba 20 lat obecnie mam malawi które bardzo chciałbym zamienic na akwa z roslinkami i pare rybek. Malawi to pomysł ze względu na to że nie jest wymagajace i nie ma roślinek z którymi zawsze miałem problemy akwarium wymiary to 150*35*35 prosze o podpowiedz jakie swietlówki beda dobre filtry to zewnetrzny fluval 304 wewnetrzy to powerhed i tetra jakie zastosowac wklady to filtra kubełkowego???. Podstawowe pytanie o CO2 wiem ze to musi byc ale nic wiecej prosze o podpowiedzi i porady, wiem ze jest dużo gotowych linków itp ale ja najbardziej popieram bierzące wypowiedzi ludzi którzy maja codziennie doczynienia z problemem z którym chciałbym sie zmierzyc
craze121 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6071
Witam właśnie jestem w trakcie cięcia prolili pod akwarium 150*60*60
Profile jakie zakupiłem to 40*40 2mm
Całkowita wysokość to 80cm z blatem .
Tak się zastanawiam czy nie popełniłem błędu nie kupując...
TenOdTego w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8920
Kupiłem filtr Aquael Ultramax 1500 wersja 15W. Pękła oś wirnika więc ją zdemontowałem. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zapytałem aquaela jaką ośkę kupić żeby to działało bo narobili kilka wersji wirn...
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 780
wkladka.jpg
Czy wiecie, że aktualnie w opakowaniach Skimmerów Eheim Skim 350 producent dodaje do zestawu zabezpieczenie wlotu pływaka?
To odpowiedź na zapotrzebowanie akwarystów, którzy szybko dost...
adamon w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7451
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8134
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
klosiu2 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4480
Witam. Po długiej przerwie planuje odpalić baniak od nowa. Zastanawiam się nad kupnem nowego oświetlenia. Posiadam 2 lampy Chichiros a1200 120 cm jak dobrze pamiętam. Chciałbym kupić teraz sinkor LED ...
Statystyki
Ten temat przegląda 313 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570998
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 313 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej