HAGEN GLO 2x54W T5 - co o niej sądzicie ?
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witajcie
Planuję zakup lamp
HAGEN GLO 2x54W T5 - chcę kupić 2szt aby uzyskać około 200Wat do akwarium 280litrów.
Proszę Was o opinie o tej lampie - czy ktoś z Was ma jak sie sprawuje i czy warta jest tych pieniędzy :
http://allegro.pl/item626851588_lampa_h ... _atti.html
.. a może macie doświadczenia z czymś lepszym ...
Z góry dzięki
Ostatnio edytowano 11 maja 2009, 20:06 przez jaqb, łącznie edytowano 1 raz
-
jaqb
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam,
Mam tą belkę ale 2x24W używam jej od miesiąca, co moge o niej powiedzieć, jest bardzo ładnie i estetycznie wykonana, nie grzeje się, jest lekko ciepła(świece 8 godzin) i bardzo łatwa w montażu, do tej ceny nie znajdziesz lepszej belki:) pozdrawiam
-

KubaGsxR
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Solec Kujawski
-
jaqb
●
Boki mogą być lekko niedoświetlone, bo świetlówka 54W ma 116cm długości a Twoje akwa 140, więc po każdej stronie brakuje 12cm
-
Plut3k
●
W tej chwili mam hqi lampę o długosci 120cm- odległosc zarnika od brzegu akwarium to ponad 30cm. boki nie są niedoswietlone, dlaczego ze swietlówek miało byc inaczej - i odległosc do boku mniejsza.
Lampy planuje i tak zawiesic nad otwartym akwarium.
-
jaqb
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Miałem kiedyś świetlówki 60cm w akwa 80cm i boki były niedoświetlone, podobnie będzie w Twojej kombinacji
-
Plut3k
●
Powiązane tematy
Znalazłem takie ogłoszenie na olx . Co sądzicie o tych lampach . Cena zabija . Ciekawe czy takie rozwiązanie sprawdziło by się w zbiornikach.
Ma różne barwy.
Dane Techniczne:
Model: SM50 Led Innova...
Witam otóż mam pytanie znalazłem stare akwarium aquaela o wymiarach 70x35x35 i ma plan je zalać ale nie mam pokrywy i zastanawiałem się nad jakimś budżetowym rozwiązaniem i wpadło mi w oko oświetlenie...
Witam.
D o tej pory w starym akwarium miałem świetlówkę power glo , która dobrze oświetlała moje akwarium. T eraz mam większe, nie chciałbym kupować nowej żarówki power glo 90cm , szukam czegoś co mó...
Jak w temacie. Belka Hagen Glo 2x39W przestała świecić. Początkowo myślałem że padły świetlówki. Dzisiaj wymieniłem na dwie nowe i nie stety dalej belka nie świeci. Napięcie w gniazdach świetlówek jes...
Która pokrywa jest lepsza do akwa 60l z roślinami: cryptocoryny, bacopy, echinodorusy.
pokrywa-akwariowa-profilowana-60x30-led-6w
pokrywa-econoline-profilowana-11w-60x30cm
Co o nich sądzicie ? Przy t...
Cześć, wie ktoś może gdzie dostanę jeszcze Hagen GLO 2x24 albo inną belkę, której długość całkowia nie przekraczałaby 62cm, a dodatkowo belka będzie posiadała opcję podwieszenia? ;)
Witam.
Czy potrafi mi ktoś podpowiedzieć jak zdemontować stópki z tej lampy gdyż chcę ją podwiesić?
Pozdrawiam.Seba
Pytanko do posiadaczy -jakiej firmy jest statecznik w tej lampie?
Witam, na znanym portalu aukcyjnym można od niedawna nabyć belki oświetleniowe LED pod różne szerokości od małego polskiego producenta. I tak, oferowana jest belka na zbiorniki 60cm z diodami:
1 X 55 ...
Witam , posiadam taką belke i mam wrażenie że tylko glony rosną pod nią.
Kupiłem tą belke z 1x biała żarówka oraz 1xniebieska żarówka, producent nic więcej nie opisał.
Belki oświetleniowe Aqua ...
|
|