Tak. Jest to roślina nie nadająca się do akwarium (niezależnie od warunków zawsze obumiera pod wodą i zatruwa wodę, ponadto nigdy w naturze pod wodą nie rośnie). Nie wiem, czy nadaje się do terrarium (ja bym nie ryzykował). Rok temu widziałem tą roślinę z etykietką Plantisa. Można ją utrzymać w szklarence przy utrzymaniu prawie 100% wilgotności i prawdopodobnie potrzebuje bardzo miękkiej wody do podlewania. Masz szczęście, że trafiłeś(aś) na uczciwego producenta i sprzedawcę. Czasami w sklepach akwarystycznych (może pod wpływem producentów) sprzedawcy próbują wmawiać kupującym, że to
bolbitis. Podobnie ma się sprawa z selaginellą (mówią,że to paproć sumatrzańska). Ponadto (szczególnie na giełdzie elektronicznej we Wrocławiu) sprzedaje się wiele innych lądowych roślin jako akwariowe np funkie, draceny, palmy itp (bo takie, ze względu na ładny wygląd i umiarkowaną cenę są chętnie kupowane). Początkujących uczulam też przed kupowaniem większych roślin, o których sprzedawcy mówią, że to
anubiasy. Ja swego czasu dwukrotnie dałem się nabrać kupując zielono czerwoną roślinę (raz trzymałem ją pod wodą, drugi raz w terrarium i obumarły). Za trzecim razem trzymam ją w doniczce, mało podlewam i rośnie mi wspaniale.