Heteranthera zosterifolia vs Heteranthera zosterifolia - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Heteranthera zosterifolia vs Heteranthera zosterifolia

Liczba wyświetleń: 1094·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/he ... -1904.html
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/he ... -5160.html

Czy to jest ta sama roślina? Moim zdaniem są to dwie różne, tylko czemu nazywają się tak samo?

temat można skasować. już wiem co i jak.

Gość

Waldek Wrocław

24 kwi 2009, 09:11   (#2)  

Tak, to ta sama roślina. Z pierwszego linku jest z submersem, z drugiego emersem. W związku z szybkim wzrostem przypuszczam, że za tydzień lub dwa zacznie emers zacznie przemieniać się w formę podwodną.
Pozdrowienia
Waldek

Waldek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Wrocław

Agnieszka S prawie Kraków

29 kwi 2009, 12:48   (#3)  

Kupowałam tą roślinkę - wybrałam tańszą i ładniejszą na zdjęciu, a dostałam tą droższą :wink: Tel do właściciela, który mi wyjaśnił, że za parę tygodni się rozrośnie i będzie wyglądała, tak jak wyglądać powinna. Dodam jeszcze, że przyszła w niezbyt dobrej kondycji.
Minęło 6 tygodni od posadzenia (miałam restrart akwarium)... wygląda ślicznie!!! Pięknie się rozrosła i na wysokość sięga liścimi powierzchni. Jest gęsta i chyba czas ją przyciąć :lol:

Agnieszka S
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: prawie Kraków

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20170405_155034.jpg

Heteranthera zosterifolia - korzenie boczne

czak1 w Rośliny · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3109
Witam. Czy ta roślina prawidłowo rośnie, czy nie? Chodzi mi o te pojedyńcze korzenie, które wypuszcza w poprzek. Nie pamiętam jej nazwy
2203.jpg

Heteranthera zosterifolia

roslinyakwariowe.pl w Rośliny środkowego planu · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 25646
het-1.jpeg Heteranthera zosterifolia jest bardzo dekoracyjną rośliną pochodzącą z Ameryki Południowej. Tworzy liczne pędy boczne, dzięki którym bardzo szybko formuje zwarte grupy jasno-zielonych łod...
przed.JPG

Przycinanie Heteranthera Zosterifolia

kazujama w Sprzątanie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6832
Czy jeżeli przytnę Heteranthera Zosterifolia około 1 cm nad substratem to roślinka zmarnieje czy odbije ?

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 17097
https://roslinyakwariowe.pl/baza/heteranthera_zosterifolia/

manjaro w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1418
Mam taki problem z tą roślinką że wypuszcza duże ilości takich białych kłączy i trochę brzydko to wygląda. Nie widzę tego w galerii w waszych zbiornikach. Dlaczego tylko u mnie tak się dzieje? Jak tem...

Co się dzieje z Heteranthera ?

kamil2963 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1314
Kilka dni temu posadzilem spory krzak heteranthery. Dziś widzę ze marnieja w oczach, pierwsze co daje się zauważyć to rozpadające się czubki wzrostu. Dodam że nowe listki hydrocotyle również nie są ta...

Kredu w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1288
Planowałem sobie gęsto obsadzić tą roślinką jeden z krótszych boków akwarium i taka dziwna sytuacja, do połowy tego krótszego boku rośnie jak chwast, w tydzień podeszła do tafli wody. A druga połowa g...

Heteranthera zosterifolia czarnieje...

Tonykx w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3169
Wymiary: 240l Oświetlenie: 2 x 54W T5, Sylvania Luxline Plus 865+ Sylvania Aquastar Nawożenie: Makro z soli + Easylife Profito CO2: Butla wysoko ciśnieniowa spiek a aktualnie kostka lipowa ile się da...

heteranthera nie rośnie do góry i gnije

lisek_92 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1523
Cześć, może na początek parę danych o zbiorniku: 300l 120x50x50 oświetlenie 4x54w podłoże żwir 1-3mm +tetra initialsticks filtracja jbl e1501 nawożenie co2 butla 24h 3-4 bable/s nawozy: gam...

Heteranthera zosterifolia puszcza mało liści

kamil0s w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 645
Witam co może być przyczyna rośnięcia Heteranthera zosterifolia intensywnie do góry ale ma mało liści i puszcza korzenie. Nawożę EI zgodnie z zasadami: KNO3 2i1/4 łyżeczki KH2PO4 3/4 łyżeczki MgS...

Statystyki

Ten temat przegląda 563 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 562 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.