Potrzebuje odpowiedzi na temat elektrozaworu - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Potrzebuje odpowiedzi na temat elektrozaworu

Liczba wyświetleń: 1263·Odpowiedzi: 3
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
waldorf27 Częstochowa
witam mam elektrozawor aqua art 220v i czy te zlaczki na kable musza byc prostopadle do elektrozaworu czy tez moge je sobie obrocic w dowolnym kierunku i nie bedzie milalo to znaczenia prosze o pomoc dzieki Pawel

waldorf27
Ranga: Początkujący

Miasto: Częstochowa

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

17 kwi 2009, 10:34   (#2)  

Obracając możesz sprowokować nieszczelność. Osobiście bym tego nie ruszał.

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

17 kwi 2009, 20:33   (#3)  

IMHO możesz spokojnie obrócić o dowolny kąt. W tej części znajduje się tyko uzwojenie. Cała mechanika znajduje się co prawda wewnątrz, ale jest w metalowej obudowie, której końcówkę stanowi widoczna nakrętka.
DarekO

DarekO
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
waldorf27 Częstochowa

18 kwi 2009, 15:18   (#4)  

dzieki bardzo

waldorf27
Ranga: Początkujący

Miasto: Częstochowa

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

butla.JPG

Montowanie elektrozaworu do reduktora butli co2 bio

Anonim 59529 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6451
Witam Jestem raczej szczęśliwym posiadaczem butli co2 greenbubbles bio z elektrozaworem. I tu mam takie pytanie bo jeszcze w tej kwestii jestem troche ciemny. Czy jak jest założony elektrozawór na re...

Brak podaży gazu po włączeniu elektrozaworu.

HaberAqua w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7037
Witam. Zakupiłem kilka dni temu elektrozawór progrow, podłączyłem i myślałem że mam spokój. Jednak w każdy dzień po załączeniu się gaz nie leci tak jak był ustawiany dzień wcześniej. Zaworek odkręcony...

Cewka 12 V czy 230 V do elektrozaworu?

Badman w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1597
Z jaką cewką kupić elektrozawór CO2 ? Mam do wyboru cewkę na prąd stały Comozzi 12 V 3,1 W lub na prąd zmienny Comozi 230 V 3,5 VA. Czy ta na prąd zmienny będzie bardziej się grzała ?

Wybór elektrozaworu i zaworka precyzyjnego i komputera

Spartan w Technika CO2 · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4833
Witam. Kolejne pytanie w związku z kompletowaniem sprzętu do akwarium 240l. Jaki polecacie zaworek precyzyjny (camozzi, pro grow, grun system) i elektrozawór (ACl, Grun system, inne) do zestawu CO2? B...

Długość pracy elektrozaworu.

skrzatekMK w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3542
Cześć, Mam pytanie odnośnie długości ciągłego włączania elektrozaworu. Mianowicie mam podłączoną butlę do reaktora na wyjściu filtra bez elektrozaworu. Dzięki temu podaję CO2 24h/dobę. Wadą takiego ...

Prawidłowy wybór elektrozaworu a tricki sprzedawców

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 21318
Ostatnio dosyć często pojawiają się nieporozumienia związane z poborem prądu przez elektrozawory i różnice w nagrzewaniu się elektrozaworów różnych marek podsycane opisami marketingowymi sprzedawców r...

Opinia na temat reaktora co2.

aquaallegro w Technika CO2 · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4106
Witam! Czy ktoś już miał czy ktoś już wie co jest warty reaktor ze zdjęcia ? Mam zamiar wymienić ze szklanego na reaktor narurowy. image.jpeg

Licznik bąbelków pracuje po wyłączniu elektrozaworu

Slavecky w Technika CO2 · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5096
Drodzy, po wyłączeniu się elektrozaworu (ok 1h przed wyłączeniem świateł) już ze 2 h licznik bąbelków wciąż pracuje. Czy wzrost ciśnienia w wężu skompensuje w końcu ciśnienie na wyjściu z zaworka pre...

Szczelność układu pokazała nieszczelnosć elektrozaworu ?

akwarysta88 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7797
Witam Złożyłem jakiś czas temu zestaw, butla 2,1l, wężyki PU, elektrozawór ACL, zaworek Camozzi. Zestaw skręcony na sztywno za pomocą nypli Camozzi. Po wyłączeniu Elektrozaworu dopływ CO2 był śliczn...

Części do elektrozaworu

alvaro w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2141
Mam pytanie techniczne, czy można gdzieś kupić taką część do elektrozaworu firmy ACL, albo ktoś może wie jak ona się nazywa. Z góry dziękuję za podpowiedź IMG_20150209_090915.jpg

Statystyki

Ten temat przegląda 222 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570951
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 222 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.