Dziwna narośl/grzybica/pleśń na razborze klinowej ? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dziwna narośl/grzybica/pleśń na razborze klinowej ?

Liczba wyświetleń: 1931·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
mackuz Szczecin
Witam

Dzisiaj zobaczyłem na jednej z razbor coś takiego jak na fotkach.

Razbora zachowuje się normalnie nie jest osowiała, je normalnie wybarwiona też normalnie co to może być?

Cz ją przenieść do izolatki ?

Pozdrawiam
Maciek
MacKuz
EOS 400D
2 x Mercedes W116 280 SE :)
Holender 144 litry

mackuz
Ranga: Początkujący

Miasto: Szczecin

artur_89 Jaworzno

28 mar 2009, 12:49   (#2)  

Przenieś, podnieś temp. do 30 stopni, możesz podać coś na pleśniawkę. wygląda jak jakiś grzyb.
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.

Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.

artur_89
Ranga: Znający temat

Miasto: Jaworzno

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Otosek-fo_ssrpenq.jpg

Otosek - narośl na płetwie

persetansil w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1077
Cześć, mógłby ktoś rzucić okiem na mojego Otoska. Wczoraj zauważyłem dziwną narośl na jego płetwie. Akwarium 6 tygodni temp 26 C NO2 0 NO3 okolice O PH 6,5 GH 7 KH 4 Ryba jest w akwarium tydzień. Kupi...
20150321_164216.jpg

Dziwna zmiana wyglądu Gurami

kamil2963 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1003
Moje gurami dziwnie wygląda. Jej pletwa ogonowa jest zakrzywiona do dołu. Dodam że inne gurami dziwnie się zachowują, samiec cały czas siedzi w roslinach z głową skierowana ku górze. Akwarium 112l. Po...

Dziwna choroba kiryskow pstrych

fill155 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1756
Witam Moje kiryski chyba choruja ale z niczym nie umie tego porownac. No wiec objawy to jeden z 12 ktore posiadam byl osowialy, a raczej jakby go sily opuscily. Czesc z nich, te mniejsze maja wyblakla...

Dziwna hibernacja.

hokage_3th w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5960
Witam mam taki problem posiadam 4 ślimaki dwie ampularia jednego devila i jedna tylomelania. Po podmiance wody slimaki poza ampularia i wpadły w hibernacje i tak wegetują już ze miesiąc. Przy podmianc...

Gurami - biała narośl

makaveli12382 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1950
Cześć. Co to może być? Zaznaczam że nie mam możliości izolatki. Inna obsada w porządku. Nie zauważam jakis dziwnych znaków. Sory za jakiś zdjęcia ale ciężko wyłapać. Pozdrawiam

Dziwna plamka - sum rekini

dejmen3 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4124
Witam, mam problem z dziwną plamką na sumie rekinim. Co to może być? Próbowałem cmf i baktoforte, bez skutków. Inne ryby w porządku. -akwarium 200L -parametry nie znane -filtr zewnętrzny, ceramika, t...

Pielęgniczka Ramireza - dziwna zmiana.

Lali75 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2762
Witam serdecznie. Pierwszy raz zdarzyło się że mam problem z identyfikacją. Moja samiczka Ramireza ma dziwny twór z boku pyska (jpg) wielkość około 2mm tak na oko, niby biały ale tak jakby z różową po...

Pleśń na cambarellus orange

Singaya w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1405
Witam, Mam problem z moimi raczkami c. orange. Po wrzuceniu do nowego zbiornika zauważyłem że mają na sobie jakąś dziwną narośl. Każdy okaz ma coś podobnego. Czy ma ktoś pomysł co to jest i jak leczy...

Kakadu - narośl na płetwie

fari w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1760
Witam ! Moja rybcia ma coś na grzbiecie. Narośł pojawiła sie około 3 tygodnie temu, najpierw był to malutki guzek, potem urósł i był bardzo napęczniały z drobnymi żyłkami na wierzchu ( miał około 5 ...

"Zmętnienie" płetw u Razbory Klinowej

ramiras w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 898
Może ktoś wie, jakiego paskudztwa to są objawy. Od kilku dni zauważyłem zmętnienie płetw u razborek a także jakby mętno biały pasek na ciele. Ryby zaczęły padać, codziennie wyciągam jedną. Co dziwne r...

Statystyki

Ten temat przegląda 922 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 921 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.