|
|
Sklep ze zdrowymi rybkami w Krakowie
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam. Macie może sprawdzony sklep zoologiczny w Krakowie, gdzie sprzedający przeprowadzają kwarantannę. Ja ostatnio zawiodłam się na "swoim", a chcę dokupić razbory klinowe i otoski, tylko się obawiam, czy kupię je zdrowe. Sama przeprowadzę kwarantannę, ale chciałabym kupić ze sprawdzonego źródła.
-
Agnieszka S
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: prawie Kraków
Nigdzie nie ma pewności co kupujesz, to zależy od szczęścia.
-

gregorb
●
- Miasto: Kraków
Są jednak takie sklepy, które należy omijać z daleka. Inne natomiast mają w miarę fachową obsługę i "zadbany" towar.
-
Agnieszka S
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja zwykle kupuję w Tesco, ryby zawsze były zdrowe, żadnych problemów nie było  Czy sprzedający przeprowadzają kwarantanne to nie mam zielonego pojęcia. Jeśli mogę ostrzec, to lepiej nie kupuj nic w Galerii Krakowskiej- istna trupiarnia  Ale tak już jest w marketach...
-

kormateusz
●
- Ranga: Poznaje temat
Staram się omijać marketowe zoologiczne. W Zoo Natura na Zakopiańskiej kupiłam 3 miesiące temu 2 chore welonki 
-
Agnieszka S
●
Tam też ryby nie wyglądają na zdrowe i tak samo w M1.
-

kormateusz
●
Zapomnij o marketowych "sklepach". Nie wyobrażam sobie jak można tam kupować COKOLWIEK o rybach bądź roślinach nawet nie mówię...
Jeśli chodzi o ryby polecam sklep : http://zoo-zyrafa.pl/ sympatyczna obsługa, duży wybór. Jak czegoś nie mają to przywiozą. Nie hoduję ryb, ponieważ fascynują mnie rośliny ale jakbym cokolwiek kupował to tylko tam.
-
Piotr Kłeczek
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Krzeszowice/Kraków
Piotr Kłeczek napisał(a):Zapomnij o marketowych "sklepach". Nie wyobrażam sobie jak można tam kupować COKOLWIEK o rybach bądź roślinach nawet nie mówię... Jeśli chodzi o ryby polecam sklep : http://zoo-zyrafa.pl/ sympatyczna obsługa, duży wybór. Jak czegoś nie mają to przywiozą. Nie hoduję ryb, ponieważ fascynują mnie rośliny ale jakbym cokolwiek kupował to tylko tam.
Widziałam ten sklep na necie - na zdjęciach wyglądał ok. Zadzwonię wcześniej i zapytam o te gatunki, które mnie interesują, bo bez sensu jeździć i wracać z niczym
Dziękuję
-
Agnieszka S
●
Agnieszka S napisał(a):Piotr Kłeczek napisał(a):Zapomnij o marketowych "sklepach". Nie wyobrażam sobie jak można tam kupować COKOLWIEK o rybach bądź roślinach nawet nie mówię... Jeśli chodzi o ryby polecam sklep : http://zoo-zyrafa.pl/ sympatyczna obsługa, duży wybór. Jak czegoś nie mają to przywiozą. Nie hoduję ryb, ponieważ fascynują mnie rośliny ale jakbym cokolwiek kupował to tylko tam.
Widziałam ten sklep na necie - na zdjęciach wyglądał ok. Zadzwonię wcześniej i zapytam o te gatunki, które mnie interesują, bo bez sensu jeździć i wracać z niczym Dziękuję
Zadzwoń - warto. Chłopaki trochę wchodzą w rośliny ale jeszcze dużo czasu potrzebują 
-
Piotr Kłeczek
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Krzeszowice/Kraków
kormateusz napisał(a):Ja zwykle kupuję w Tesco ryby zawsze były zdrowe, żadnych problemów nie było  Czy sprzedający przeprowadzają kwarantanne to nie mam zielonego pojęcia. Jeśli mogę ostrzec, to lepiej nie kupuj nic w Galerii Krakowskiej- istna trupiarnia  Ale tak już jest w marketach...
Tesco to chyba też market? 
-

ArS
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Szczecin
Market, market  Tyle że tam w porównaniu do innych marketowych zoologicznych jest chyba najlepsza obsługa, przynajmniej sprawia takie wrażenie  Mniejszy niż gdzie indziej sklepik i pewnie dzięki temu sprzedawcy ciągle mają oko co się dzieje w akwariach. W porównaniu do innych marketów gdzie sprzedawcy po jednej stronie sklepu a rybki po drugiej i niech się dzieje z nimi co chce 
-

kormateusz
●
Przy okazji Panie Piotrze skoro już tu Pan jest , kiedy mi wyślecie szybkozłączki do elektrozaworu czekam już...3 tygodnie a łącznie miesiąc licząc od daty zamówienia zaworka :/
-
MischaPL
●
ja kupiełem raz samice ramireza i wszystkie padły po tygodniu . kupilem w sklepiena kurdwanowie i jak narazie żyją
-
maniekkm
●
Znałazłam przypadkiem faceta, który również wystawia na Allegro. Jest ze Skawiny. Kupiłam jak na razie krewetki i ślimaczki. Wcześniej popytałam o niego osoby, które kupowały 2-3 miesiące wcześniej u niego krewetki i ryby - wszyscy są zadowoleni.
Ja na razie też 
-
Agnieszka S
●
ja też kupowałem u niego krewetki i wszytko było ok. naomiast ryby kupowałem od gościa który ma na allegro nick piotr197322 i jestem zadowolony. wszytkie zdrowe były i oczywiście zawsze jakaś możliwośc negocjacji cen była
-
maniekkm
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kupowałam od faceta ze Skawiny kilka dni temu otoski i Microrasbory Galaxy - ceny dużo niżasze niż w sklepach, a rybki jak na razie zdrowe i żywo pływają po akwarium 
-
Agnieszka S
●
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia.
Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
Zapraszam do obejrzenia wnętrz sklepu dedykowanego akwarystyce roślinnej i aquascapingowi, który powstał w Szwajcarii.
Materiał okraszony jest pokazem zakładania akwarium.
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/maj-2013/ada-aqua-forest.jpg
Zespół Aqua Design Amano odwiedza z kamerą kolejny japoński sklep akwarystyczny. Wystarczy ...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/lipiec-2013/ada-4.jpg
Zapraszamy do obejrzenia kolejnego filmu Aqua Design Amano. Tym razem firma odwiedza sklep akwarystyczny B-BOX aquari...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/pazdziernik-2013/skk1.jpg
Kamera ADA dotarła do kolejnego sklepu akwarystycznego. Zapraszamy do obejrzenia kolejnego z serii filmów z wędró...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Witam, używam u siebie makro, które nabywałem od osoby która chwilowo zamknęła swój "domowy sklepik" i poszukuję sprawdzonego producenta lub sprzedawcy (UK lub Polska) który ma w swojej ofer...
Witam mam problem w akwarium 112l ,posiadam w nim 2 skalary małe 3cm,2 bocje wspaniałe,7 molinezji,3 kiryski,5 otosków ,3 mieczyki,4 gupiki, rybki są nowe czyli nie wielkie, a coś mi podjada gupiki .m...
Cześć,
Mam pytanie dotyczące rybek. Wczoraj zauważyłam, że bojownik "chowa się". Wpływa między ciasne szczeliny (np. pod korzeń, między korzonki rośliny, szczelinę między filtrem a grzałką)...
Czy mógłby ktoś podzielicsieinformacja gdzie nabija butle w Krakowie, gdyż pierwszy raz zakończył mi się gaz w butli i nie wiem gdzie takie nabijanie jest możliwe.
|
|