Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
co sądzicie o tym nawozie?? czy naprawdę za tak niską cenę produkt tego użytkownika jest w stanie konkurować z markowymi produktami??
o to link to aukcji:
http://allegro.pl/item564439580_rewelac ... ferta.html
-

gulajs328
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Zawoja
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Sprzedający ma 0 negatywów i 1 neutralny komentarz w dodatku za winę poczty. Jak dla mnie zaufany sprzedawca i towar też. Chyba się skuszę 
-
Plut3k
●
Witam. Kupiłam od tego sprzedawcy nawóz. Zero problemów z jego strony. Miałam problem, ale to zasługa naszej kochanej  poczty.
Na pytania od razu odpowiada.
Pozdrowienia Anida
-
anida
●
- Miasto: Włocławek
mi też się wydaje że świetny kontrahent tylko ciekawe czy ten jego nawóz naprawdę daje takie efekty jak w jego komentarzach allegrowicze piszą??
-

gulajs328
●
Jeżeli Ci, którzy dali komentarze, mają takie roślinki jak na zdjęciach tej aukcji to nie dziwię się, że chwalą, bo te rośliny nie potrzebują niczego specjalnego 
...Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia...
-

cherry_ukasz
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rzeszów/Kraków
czyli uważasz że ten nawóz nie jest niczym specjalnym i nie zastąpi firmowych produktów za które trzeba dosyć sporo zapłacić???
-

gulajs328
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Słuchaj, ja napisałem to na podstawie zdjęć, które zamieścił koleś na swojej stronie. Są tak żabienice, anubiasy i temu podobne rośliny, które u mnie rosły w zwykłym żwirku bez nawozów. Jedyne co robiłem to podmieniałem wodę. Nie wiem czy zastąpi czy nie. Nie ma podanego składu pierwiastkowego tego nawozu, więc nie wiesz dokładnie co w nim jest. Łatwiej cokolwiek byłoby powiedzieć znając skład.
Ogólnie rzecz biorąc - 4 zł nie majątek, możesz spróbować. Jeśli będziesz widział, że działa, to stosuj. Ostatnio nawet z ciekawości oglądałem skład nawozów do kwiatków, który prawie w ogóle nie różni się od naszych akwariowych...jedynie cena... 
...Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia...
-

cherry_ukasz
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rzeszów/Kraków
Powiązane tematy
Dzień dobry. Proszę o pomoc doświadczonych akwarystów:
Stan obecny:
Akwarium 125l od 18 miesięcy. Podłoże z ziemi oraz na to źwir czarny. Obsada ryb duża, roślin mało. Nie nawożę niczym. Bardzo dob...
Witam dzis doszla mi sol ktora chce dodawac do RO aby ja troche zmineralizowac.Co sadzicie o niej? Moze byc? ImageUploadedByTapatalk1420742302.508110.jpg ImageUploadedByTapatalk1420742323.357899.jpg
Jeżeli dozuje np. 5mg/l azotu i 1mg/l fosforu na tydzień, to rośliny powinny zjeść te składniki w tydzień i ilość tych składników w wodzie powinna wynosić 0 w dniu nawożenia?
Czy może składniki powin...
Cześć. Od restartu minęły już jakieś 2 miesiące. Akwarium po pierwszym miesiącu było nawożone dość delikatnie. Chciałem przejść na EI, bo ewidentnie pojawiają się braki i glony. Z glonami (wata zielon...
Co sądzicie o nawozie symfonia złota + K + Fe ?
Skład:
K,Mg,N,S,C,O,B,Co,Fe,Mn,Mo,Zn,Cu,Fe,E202,E300.
Dawkowanie:
1ml/60l dziennie
Przygotowanie:
zawartość torebki (75g) rozpuścić w 600ml wody ...
Jak w temacie co o tym sadzicie
Ilosci dosyc konkretne ( to moje osobiste zdanie)
http://www.aquariumplantfood.co.uk/fertilisers/dry-chemicals/starter-kits/ei-starter-kit.html
Chodzi oczywiscie o do...
Mam pytanie odnośnie dodawania fosforu do podłoża aktywnego typu ASII+, Amazonia, Pro Soil, itp. Często czytamy, że np. codziennie ktoś podaje 1/7 ppm PO4 i wszystko ładnie rośnie. Teraz gdy startujem...
Witam.
Wiele na sieci można poczytać o tym, że podczas nawożenia akwarium na podłożu ADA amazonia new można pominąć nawożenie stepem 1 i zacząć nawozić stepem 2.
Mam pytanie czy ktoś tak z Was robił?
...
Hej,
Załączam fotki roślin...
Co im może dolegać?
Kostka 31l
Parametry
3x11W (2xSunny 6500k, 1xPlant 8000K)
Nawożenie:
Butla CO2
Carbo
Potas
Mikro
Fosfor
Parametry wody
PH - 6,8
KH - 7
GH - 11
PO4 -...
http://allegro.pl/1dvm8681-pehametr-ph-metr-miernik-ph-atc-velleman-i2630444857.html
warto?
|
|