Czyszczenie zbiornika z zewnatrz - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czyszczenie zbiornika z zewnatrz

Liczba wyświetleń: 1207·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
macek.g UK
Mam pytanie,otoz otrzymalem baniak,ktory byl z zewnatrz oblepiny folia samoprzylepna(taka niebieska),kiedy odkleilem(dosc ciezko)pozastaly miejsca po kleju,czym mozna to usunac.
Schodzi to dosc mozolnie pod palcami.

macek.g
Ranga: Znający temat

Miasto: UK

06 mar 2009, 22:33   (#2)  

Jeśli jest to na szybie po zewnętrznej stronie to użyj benzyny ekstrakcyjnej. Zejdzie łatwo i bez śladu...

Dawid Wesołowski
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Wrocław

spider72 Wick, Szkocja

06 mar 2009, 22:34   (#3)  

Albo acetonu, czyli zmywacza do paznokci.
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.
Obrazek Obrazek

spider72
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wick, Szkocja

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

06 mar 2009, 23:18   (#4)  

A jeśli nie masz ani ani benzyny ani zmywacza to dezodorantem potraktuj - to już powinieneś mieć :D

Plut3k

macek.g UK

06 mar 2009, 23:21   (#5)  

Dzieki ukradlem zonie zmywacz do paznokci.i

macek.g
Ranga: Znający temat

Miasto: UK

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

uploadfromtaptalk1450375283572.jpg

Nowy hardscape zbiornika 40x40x40

kviatek88 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 9779
Podloze to JBL vulcano mineral i JBL plant soil. Mysle obsadzic zbiornik Eleocharisem sp mini
YouTube

Restart zbiornika i zakładanie Iwagumi.

smynio w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 11223
Witam wszystkich forumowiczów. Planuje restart akwarium bo panuje tam chaos. Nie pasujące do siebie roślinki, gatunki ryb itp. Chciałem pójść w jakimś konkretnym kierunku i padło na... Iwagumi. Zbior...

Czyszczenie akwarium przed restartem.

peterbud w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 15475
Potrzebuje informacji jak czyścic szyby przed zalaniem akwarium. Na zdjeciach zauwazylem ze wasze zbiorniki sa super czyste. Ja u siebie myłem akwarium plynem do szyb po czym ciepla woda i wycieralem ...

Restart zbiornika-kilka pytań.

BOROTom w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 11431
Witam. Po prawie trzech latach nadszedł czas na restart.Czytając forum i prowadząc zbiornik przez ten czas trochę się nauczyłem choć nie ukrywam ,że nadal mam drobne kłopoty z nawożeniem i innymi spra...

Czyszczenie kamieni z osadu

Yrcztk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6661
Witam forumowiczów. Mam pytanie mam nadzieję, że wątek pasuje w tym miejscu. Czym mogę wyczyścić kamienie "lunar stone" które wyjąłem z akwarium. Zabrudzenie widać po wyjęciu z wody. Wtedy mamy różnic...

100l - Start Zbiornika

michu kostka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8637
Witam mam na imię Michał,jestem początkującym akwarystą (dowiadywałem się z forum jak krok po kroku założyć i pielęgnować zbiornik,zobaczymy jak to będzie w praktyce),chce iść bardziej w rośliniaka ta...

Paludarium z jaszczurkami ze zbiornika Juwel 180

MateuszS w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1442
Witam, to mój pierwszy post na forum. Postanowiłem napisać ponieważ od jakiegoś czasu, myślę nad przerobieniem zbiornika 180L firmy Juwel, na paludarium z felsumami i może jakimiś żabkami. No i tutaj ...

Czyszczenie kamieni i korzeni z glonów

Gość w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 16188
W weekend likwiduję (tymczasowo) akwarium. Nie mam już do niego siły, ale jak tylko zrobi się cieplej to zamawiam u kogoś rośliny i startuję na nowo. ;) Do tego czasu muszę coś zrobić z korzeniami i k...

Trawnik do mojego zbiornika.

b_arni w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1578
Witam, Jestem nowy na forum, mam nadzieje że mi jakoś pomożecie. :) Szukam odpowiedniej rośliny na przód. Wymarzył mi się trawnik. Wiem że muszę podnieść w/l i stosować co2 plus jakiś nawóz zapewne k...

Skały Dragon Stone czyszczenie z gliny

lisutorun w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5450
Witam Od kilku godzin męczę się z wyczyszczeniem Dragon Stone z gliny, jest jej pełno:/ Płuczę je weżem, szoruje szczotką, wydrapuje zakamarki gwodziem ale gliny jest nadal sporo w skałach. Ma ktoś ja...

Statystyki

Ten temat przegląda 1399 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1399 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.