Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam wszystkich.
Powiedzcie mi czy żabienice mogą być trzymane w akwarium z kryptokorynami bo widziałem gdzies informację że mogą być z tym problemy. Dokładnie chodzi mi o e. macrophyllus i tenellus i c. wendti "green".
Z góry dziękuję za odpowiedź.
SEMPER FI
-
Bull_Dogg
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Skarżysko-Kamienna
Ja miałem E. tenellus z C. wendtii i C. petchii, żadnych problemów. Co do macrophyllus, to bardziej bym się obawiał, żeby to żabienica nie zagłuszyła kryptokoryn.
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
-

Yahilles
●
- Ranga: Znający temat
-
Zagłuszyć kryptokoryny?!....To raczej trudne!  ....na szczęście!... 
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)
-

romanbyd
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Tryszczyn
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Duża żabienica będzie w pobliżu środka akwarium a kryptokoryny przy bocznych ścianach także chyba nie powinny się "zagłuszać" 
SEMPER FI
-
Bull_Dogg
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Skarżysko-Kamienna
Powiązane tematy
cryptocoryne-flamingo.jpg
Cryptocoryne sp. Flamingo to jedna z najbardziej efektownych roślin akwariowych, wyróżniająca się intensywnie różowym ubarwieniem liści. Dzięki swojej barwie stanowi wyjątk...
cryptocoryne-purpurea-1.jpg
Cryptocoryne x purpurea to naturalny mieszaniec powstały ze skrzyżowania Cryptocoryne griffithii oraz Cryptocoryne cordata. Odmiana pochodząca z Borneo wyróżnia się chara...
Mam anubiasy na korzeniu i kryptokorynę wendtii green, zakupiłem ze 100 krewetek neocaridina i caridina, przez jakieś 2-3 tygodnie wszystko było ok.
Następnie postanowiłem wyłowić wszystkie ryby z 30l...
mac4.jpg
Echinodorus macrophyllus, z łaciny wielkolistny z uwagi na osiągane rozmiary jest przeznaczony głównie do dużych akwariów. Nadaje się idealnie do aranżacji typu mizube, gdzie wyrastając pon...
Witam,
Czy roślinka na zdjęciu to jakaś żabienica czy inny gatunek?
Witam.
Akwarium założone w listopadzie. Jako podłoże tylko gruby żwir (wiem że to był błąd). Pod rośliny daje kulki gliniano-torfowe żeby miały choć trochę składników odżywczych w podłożu. Do słupa wo...
Witam mam pytanie moja zabienica puszczą czerwone liscie czym jest to spowodowane
Wysłane z SM-A515F przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Cześć, kupiłem ostatnio kilka kryptokoryn przez internet. Niektóre liście żółkną ale przy tej liście są podziurawiałe i poniszczone. kilka liści już obciąłem ale młodsze tez nie wyglądają dobrze. Codz...
Witam wszystkich.
Piszę z takim zapytaniem. Jaka odmiana kryptokoryny, ma ciemnooliwkowy kolor?
Pozdrawiam.
3 dni od posadzenia mojej żabienicy zaczynają coraz częściej pokazywać się brązowe plamy podłoże to substrat unisoil i żwirek żarówka LED zamontowana w pokrywie 4W nie używałem nawozów. Akwarium ma 30...
|