Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
BOMBA!!!!!! na żywo na bank większe wrażenie robi  marzy mi się takie coś ale niestety koszta na bank są nie małe ,,:( pozdrawiam i gratuluje cudeńka
-
batuch
●
- Ranga: Początkujący
Co to za smugi na zdjęciu kkkkkkkkkkkdn5.jpg - para, dym? wygląda dość niesamowicie 
-

Lidu1
●
- Miasto: Radzymin
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Lidu1 napisał(a):Co to za smugi na zdjęciu kkkkkkkkkkkdn5.jpg - para, dym? wygląda dość niesamowicie 
I jak takie zjawisko stworzyć?
-
nowy78
●
Lidu1 napisał: Co to za smugi na zdjęciu kkkkkkkkkkkdn5.jpg - para, dym? wygląda dość niesamowicie
I jak takie zjawisko stworzyć?
jestem przekonany, że jest to sprawka ultradzwiękowego nawilżacza powietrza --> system nawilżający(przerobiony nawilżacz powietrza)
jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić
co do przedsięwzięcia to gratuluje sukcesu a rodzinie wyrozumiałości
czy te dzbaneczniki (bo tak to się chyba nazywa) nie stwarzają zagrożenia dla żabek?
made in china - Twoje decyzje zakupowe tworzą miejsca pracy
-

mocho
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Tarnów
Bardzo ładne, przykładne wiwarium.
Co do dzbaneczników, to też bym je usunął, zwłaszcza, że tricolory to malutkie żabki, i mogą zostać bez problemu strawione, jeśli wpadną do dzbanka.
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
-

Yahilles
●
- Ranga: Znający temat
-
tak to nawilżacz powietrza kupiony w markecie budowlanym. Fogger sprawia wiele problemów, a kosztowo wyszło podobnie.
Dzbanki nie stwarzają zagrożenia, a nawet w jednym z nich jest kijanka. Poza tym żabki kciukowego paznokcia wykorzystują je do rozmnażania.
-
mayadam
●
Mayadamie mógłbyś dać zdjęcie swoich żabek. Od dzieciństwa mam do nich słabość - na łące łapałam je i całowałam. Pewnie myślałam, że to książe. Tego nie pamiętam, ale słabość pozostała.
Całość piękna. Czekam na zdjęcia. Anida
-
anida
●
- Miasto: Włocławek
mayadam napisał(a):tak to nawilżacz powietrza kupiony w markecie budowlanym. Fogger sprawia wiele problemów, a kosztowo wyszło podobnie. Dzbanki nie stwarzają zagrożenia, a nawet w jednym z nich jest kijanka. Poza tym żabki kciukowego paznokcia wykorzystują je do rozmnażania.
To co to są za dzbaneczniki, myślałem, że one jedzą to, co wpadnie do dzbanka? 
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
-

Yahilles
●
- Ranga: Znający temat
-
mayadam napisał(a):tak to nawilżacz powietrza kupiony w markecie budowlanym.
Można coś więcej....
tzn: jaki, jakieś przróbki trzeba wykonać, jak to zamontować i inne szczegóły aby taki efekt uzyskać  zdjęcia mile widziane 
-
nowy78
●
objaśnię wszystko i pokarzę na zdjęciach jak tylko odzyskam aparat.
-
mayadam
●
mayadam napisał(a):tak to nawilżacz powietrza kupiony w markecie budowlanym. Fogger sprawia wiele problemów, a kosztowo wyszło podobnie. Dzbanki nie stwarzają zagrożenia, a nawet w jednym z nich jest kijanka. Poza tym żabki kciukowego paznokcia wykorzystują je do rozmnażania.
Witam,
E. tricolor nie naleza do zab kciugowego paznokcia! Tam zaliczane sa glownie zaby z rodzajow: Ranitomeya, Oophaga itp.
Dendrobatesy rozmnazaja sie w bromeliach (Neoregelia itp.).
Pozatym istnieje mozliwosc utopienie sie drzewolazow w czesci wodnej Przy tych zabach glebokosc wody to max 2 cm
Terrarium robi wrazenie, ladne i duze  .
-

Arrowb
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Poznań
-
Arrowb napisał(a):mayadam napisał(a):tak to nawilżacz powietrza kupiony w markecie budowlanym. Fogger sprawia wiele problemów, a kosztowo wyszło podobnie. Dzbanki nie stwarzają zagrożenia, a nawet w jednym z nich jest kijanka. Poza tym żabki kciukowego paznokcia wykorzystują je do rozmnażania.
Witam, E. tricolor nie naleza do zab kciugowego paznokcia! Tam zaliczane sa glownie zaby z rodzajow: Ranitomeya, Oophaga itp. Dendrobatesy rozmnazaja sie w bromeliach (Neoregelia itp.). Pozatym istnieje mozliwosc utopienie sie drzewolazow w czesci wodnej Przy tych zabach glebokosc wody to max 2 cm Terrarium robi wrazenie, ladne i duze  .
Nigdzie nie napiszłam że Epipedobates tricolor należy do thumbnaili,
a głebokość w części wodnej to 30cm.
-
mayadam
●
Jak już wcześniej pisałem załączam zdjęcie z foggerem. polecam te duże a to dlatego że w te małe jakoś szybko się wykańczają. Najlepiej działają na wodzie z ro.
Ja wykorzystałem nawilżacz za około 120 zł z marketu z mechanicznym włącznikiem i połączyłem to z terrarium za pomo0cą rurek pcv chyba 40, w terra wylot jest gdzieś w połowie jego wysokości zasłonięty siatką żeby nic nie wlazło.
Zdjęcie jest tylko opcjonalne i nie przedstawia użytego przeze mnie nawilżacza.
Zdjęcia techniczne załączę jak najszybciej będę mógł.
-
mayadam
●
Powiązane tematy
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Zapraszam Was do obejrzenia mojego domowego terrarium dla drzewołazów.
Jeśli macie pytania to zapraszam do dyskusji :)
Zapraszam do obejrzenia, osoby nie znające angielskiego mogą włączyć automatyczne tłumaczenie napisów na język polski.
Witam ,
chciałbym zaprezentować wam terrarium które jest mniej czasochłonnym odpowiednikiem akwarium , a w którym również można twożyć kompozycje z żywych roślin.
Zbiornik został "adoptowany" od Paw...
Witam. Oto mój najnowszy projekt DIY inspirowany DOOA. Nadstawka została wykonana z akwarium float 60x30x35 i naklejona na akwarium viv. Za tło i zarazem nośnik wilgoci odpowiada czyściwo budowlane zi...
Hej,
z racji tego, że na tegorocznych Poznański dniach zwierzą egzotycznych organizujemy wstawę akwarystyczną, w moje ręce wpadło paludarium firmy VIV.
Technikalia:
- paludarium VIV 45x32x30h
- lamp...
palu1.jpg
Podążając za nowymi trendami, które wykraczają poza typową akwarystykę i hodowlę roślin wyłącznie pod wodą marka VIV stworzyła akwaria z ultra transparentnego szkła o skróconej przedniej s...
DSC08051.jpg Chciałem pokazac swoje dwa mini zbiorniczki, może komuś się spodobają albo zainspirują bo takie kompozycje są w zasięgu każdego z nas ;)
1. Mcharium w emersie w kostce aquael shrimp 30x3...
C haos i proste rosliny, czyli moja najbardziej leniwa "kompozycja" ;)
oto i ona:
http://www.jp2doc.org/akwa/akwa.jpg
W yzywanie sie jest mile widziane :]
pozdro,
tomek
|