|
|
Nowe oświetlenie na rynku i takie tanie?!
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam
Ostatnimi czasy (około 2 miesięcy) zastanawiam się nad kupnem oświetlenia do akwarium otwartego. I im więcej przeglądam produktów tym mniej wiem który kupić  Ostatnio znalazłem takie oto lapmy:
http://www.allegro.pl/item547756965_osw ... 150cm.html
Czy warto w takie inwestować i czy nie wygląda na jakiś bubel? Bo cena jest bardzo atrakcyjna?
-
Plut3k
●
Patrzyłeś może na dostępność świetlówek z tym gwintem ?
-

mr_garden
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódzkie
-
Patrzyłem  i nigdzie nie ma 
-
Plut3k
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Swietlówki są dostępne tylko nie specjalistyczne zwykłe jak do lampy biórkowej
-

tomalekt
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Lniano
Gapy z Was. Wybór świetlówek z tym gwintem znajdziecie w www.aqva-light.pl
No bo gdzie indziej 
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
belka wygląda naprawdę okej ale zdjęcie na aukcji chyba jest nie to!
według opisu w belce powinny być 3 świetlówki po 24W a każda z nich ma 322mm długości więc domyślam się, że są zamocowana na długość belki jedna po drugiej. ważne żeby światło rozkładało się równomiernie
napisałem do tego sklepu e-mail z prośbą o dokładne zdjęcia więc jak dostanę to zamieszczę
a co do świetlówek to nie jest z nimi tak najgorzej skoro u mnie są dostępne, przy czym na stronie aqva-light.pl chyba lepsze będą te: http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_p ... 3cc4abad19 bo te z linka od Plut3k (pozdrawiam) mają temperaturę barwową 5300K. jak się mylę to proszę o opinię
made in china - Twoje decyzje zakupowe tworzą miejsca pracy
-

mocho
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Tarnów
Przyznam, że ciekawa pozycja, tylko ciekawe czy te odblaski dają równomierne oświetlenie, bo na tej fotce widać że świetlówki nie są na całej długości, i zastanawiam się jakie by to sprawdzało się w akwarium 80 c...
-
nazer
●
@ mocho (również pozdrawiam
Masz rację, że barwa byłaby lepsza, tylko zwróć uwagę na to, że nie ma tam 24W-owych świetlówek  też to przegląddałem. Co do sklepu z allegro...  to wątpię żeby napisali, ja już im wysłałem 3 e-maile od soboty i ZERO odezwu. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia to pochwal się nim na forum 
-
Plut3k
●
Te świetlówki to zwykłe kompakty o ile dobrze widze...
Ale nie o tym akurat zastanów sie czy chcesz kupować od tego Pana. Ja zamówiłem tam lampe 2xT5 hailea i czekałem 3 miasiące zero kontaktu nic pieniądze jak poszły tak nawet nie wiedziałem czy odzyskam dopiero jak zabrałem się za zgłaszanie na policje odzyskałem pieniądze. Zresztą zobacz na komentarze mówią same za siebie. Gdybym nie był zrażony to nie pisałbym tego, ale niestety trzeba czasem wziąć sprzedawców za ryj i nauczyć podejścia do klienta. A szkoda bo wcześniej kupiłem lampe na t5 do 80cm akwarium i podłoże aquasubstrate i nie było problemów. No niestety coś się popsuło w tym sklepie to tak w ramach ostrzeżenia dla kolegów akwarystów.
-

Andersen
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Katowice
- Wspieram stronę kontem Premium
Idać do Iqitusa ( czy jak to się tam pisze ) są szanse, że dostaniesz to od ręki albo nie - mają straszny bałagan jeśli chodzi o magazyn. To samo dzieje, się na allegro lekka olewka z ich strony.
Świetlówki a raczej oświetlenie jakie w tym jest to oświetlenie typu PL-L dostępne w części sklepów z oświetleniem.
Jeśli chodzi o doświetlenie to niestety z jednej strony nie doświetla boku ze względu na statecznik. Belki przypominają małe lampki IKOLA ( te 18W ).
Pozdrawiam
-
DzYm
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Toruń / obecnie WWA
Powiązane tematy
Witam,
Ile diod powerled i o jakiej barwie dodać do akwarium roślinnego 200l? I jak je rozmieścić na profilu 160 mm
Witam szanownych zielarzy.Ostatnio na kilku forach zauważyłem coraz częściej zamiast HQI czy t5 ,t8 zaczyna być stosowane oświetlenie dzienne LED
Czy ktoś z was to już stosuje ? Jaki efekt wzrostu ro...
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Witam, jak można poprosić o poradę, jakie oświetlenie wybrać do akwarium? Około 500l
140 długość
50 szerokość
75 wysokość
Cześć. Chyba przyszedł czas na wymianę sędziwej belki oświetleniowej i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami:
- Fluval Plant PRO 4.0 LED 60W Bluetooth
- Chihiros WRGB SLIM 60 II
Który byście wybrali...
Witam,jako ze niedawno zacząłem przygode z akwarystyka i zakupilem zestaw optiset200, potrzebuje pomocy w doborze oswietlenie,pewnie bylo juz takich postow kilkaset:) mianowicie jest to akwarium zamkn...
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
Cześć
Planuje założyć zbiornik HT, wysokość koło 45cm.
Zastanawiam się nad kilkoma lampami.
Najpierw był spór pomiędzy Aquael Ultra Slim a Chihiros WRGB ultra slim. Wybrałem Chihiros ale potem ...
Dzień dobry, szukam niedrogiego oświetlenia do akwarium, zastanawiam się nad sinkorem. Mógłby ktoś wypowiedzieć się czy warto? (Posiadam Anubiasy, kryptokoryna wendtii green, limnophila sessiliflora, ...
|
|