Anubias nana big - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Anubias nana big

Liczba wyświetleń: 1231·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
otek Warszawa

22 lut 2009, 15:49 Anubias nana big  (#1)  

Witam, jako początkującemu proszę o wybaczenie za głupie pytanie. Zakupiłem dwie roślinki jedna to Anubias nana big a druga Anubias gilletii chciałem się dowiedzieć czy obie sadzi się do żwiru,piachu itp. czy ta pierwsza nana big sadzi się na kamieniu i korzeniu i sama sie do niego przyczepia??

Pozdrawiam
Paweł

otek
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Warszawa

mario27-28 kuj-pom.

22 lut 2009, 15:52   (#2)  

Anabiasy sadzimy na kamieniu,korzeniu itp.Najlepiej jest przywiązać je na początku żyłką,albo nitką.Po pewnym czasie korzenie wrosną się i nitkę można usunąć.

mario27-28
Ranga: Poznaje temat

Miasto: kuj-pom.

Piotr Baszucki Nowa Ruda

23 lut 2009, 00:25   (#3)  

mozesz tez przywiazac rosliny do przyssawki i przykleic np. do tylnej szyby

p.s. Anubias nana big...brzmi nieco kontrowersyjnie ;)
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

kirin-2.jpg

Anubias barteri var. nana Kirin (Anubias karbowany)

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1930
kirin-2.jpg Anubias barteri var. nana Kirin to unikalna roślina akwariowa o karbowanych liściach i kompaktowym pokroju, idealna do ozdabiania korzeni i kamieni w każdym akwarium roślinnym... Opis w...
coin-4.jpg

Anubias barteri Coin leaf (Anubias okrągłolistny)

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1342
coin-4.jpg Nowość w ofercie Tropica. Anubias barteri Coin Leaf to kompaktowa roślina akwariowa o okrągłych, intensywnie zielonych liściach, idealna do dekoracji korzeni i kamieni w każdym akwarium...
coin5.jpg

Anubias barteri Mini Coin

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2966
coin5.jpg Anubias barteri Mini Coin to kompaktowa odmiana popularnej rośliny akwariowej Anubias barteri, znana ze swoich małych, zaokrąglonych liści przypominających monety. Roślina ta jest ceniona ...
20231121_123333.jpg

Anubias skręcone liście

andrzejkowac w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3036
Witam mam pytanie odnośnie uprawy anubiasa widocznego na zdjęciu Jak widać stan jego jest bardzo kiepski ..Był on mocno pokryty krasnorostami których się pozbyłem wymoczywszy go w roztworze kwasku cyt...
IMG_20230530_221454.jpg

Anubias na dobranoc

FoCuS_PL w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1438
Anubiasy rosły u mnie od wielu lat. Pojawiły się pewnie ze dwadzieścia lat temu. Jakaż była radość gdy to, co początkowo uważałem za nowy liść, okazało się być kwiatem. Pierwszym jaki wyrósł w moich ...
bart1.jpeg

Anubias barteri var. barteri

roslinyakwariowe.pl w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 24298
bart1.jpeg Roślina pochodząca z Zachodniej Afryki o wymaganiach identycznych jak Anubias nana, lecz posiadająca duże ozdobne liście. Jej kłącze osiąga nawet 10-15cm długości a osiągana wysokość wraz ...
miedzik9.jpeg

Miedzik obrzeżony - Hasemania nana

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2372
miedzik9.jpeg Pochodzenie: Ameryka Południowa (wschodnia część Brazylii, dorzecze rzeki Sao Francisco). Środowisko: Zamieszkuje strumienie, dopływy rzek o jasnych i ciemnych wodach. Akwarium powinno...
YouTube

[ADAview] Impression of Anubias

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1289
Zapraszam do obejrzenia.
phpspMNuKAM.jpg

060l - Barr wannabe - Go big or go home by Spocony

Spocony_w_lodówce w Akwaria · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 18743
Wymiary akwarium: 60x40x25h Oświetlenie: Chihiros Vivid2 - 8h Nawożenie: - CO2: butla + Neo diffuser 9,5/24h ph wyjściowe 6.5, ph w momencie zapalenia światła 5.4 Podłoże: Master Soil Parametry wody...

Bystrzyk cytrynowy, a anubias

FoCuS_PL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1532
Ostatnio mignął mi przed oczami wpis któregoś z kolegów, w którym pisał o tym, że Bystrzyki podgryzają młode liście anubiasa. Wprawdzie nie złapałem moich bystrzyków za rękę (płetwę), ale sam zastanaw...

Statystyki

Ten temat przegląda 827 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570996
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 827 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.