Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam, czy mineral salt Sery można dodawać do zwykłej kranówki czy tylko do osmotycznej, pozdrawiam kufel 33.
-
kufel 33
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
czy mineral salt Sery można dodawać do zwykłej kranówki czy tylko do osmotycznej
Nie wiedziałem, że jest kranówka osmotyczna.
A tak poważnie - jasne, że można jeśli masz zbyt miękką wodę w kranie. Tylko monitoruj testami czy osiągnąłeś dobrą twardość.
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Dzięki za info, pozdrawiam kufel.
-
kufel 33
●
Witam,
Poszukuje ,,taniego'' zamiennika mineral salt kiedyś widziałem w jakimś poście link to sklepu który to sprzedaje. To jest taki mały sklep internetowy w którym ktoś sprzedaje robione przez siebie produkty, jednym z nich jest preparat do podnoszenia twardości.
PZDR
-
mucja
●
- Ranga: Początkujący
-
Kansol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Bydgoszcz
Kadazan napisał(a):Nie wiedziałem, że jest kranówka osmotyczna. 
Jest, jest. Widziałem takie coś u znajomego w gabinecie. Ma chyba 5 membran (ok. 50cm długości i z fi15cm) plus dodatkowo pompa zwiększająca ciśnienie i z kranu leci mu osmoza. I tę wodę też leje do akwarium 
-

ArS
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Szczecin
Powiązane tematy
Kto z Was używa jednego lub drugiego wkładu biologicznego wymienionego w temacie?
Dziś dodaliśmy do oferty, zapewne bardziej trwały od sunsuna, może komuś się przyda.
sera-prefix.png
Filtr przepływowy (prefiltr) zwiększający pojemność filtracji o 1.6l.
Umożliwia zwiększenie ...
Dzień dobry w Nowym Roku!
Mam do Was pytanie odnośnie do czyszczenia filtra kubełkowego SERA lub innego w podobnej konstrukcji. Filtra działa jakieś 1,5 roku. Był czyszczony jakieś 3 razy. Obecnie je...
Dzień dobry.
Czy ktoś z forumowiczów posiada filtr sera Uvc xtreme 800 lub 1200?
Przy czyszczeniu filtra uszkodził się wirnik, a w zasadzie odpiął się pierścień zabezpieczający jego oś. Czy ktoś miał...
Witam,
Czy do mojej 54L nie będzie za duży? Chciałbym za jakiś czas zmienić akwarium na większe, może 100-150L, ale na tą chwilę mam trochę dość mojego SunSuna 602B. Ciężko się czyści i potem odpowiet...
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów i co tydzień podmieniam wode w akwarium wodą ro. Dodaje oczywiście do wody ro mineralizator Qualdrop GH+ One plant. Musze stosować mineralizator bo nie rozcieńczam ...
Jakiś czas temu wywaliłem z akwa drugi kubełek który napędzał reaktor sera co2 i podłaczyłem bezposrednio do głównego filtra, ale po montażu zaobserwowałem znaczny spadek przepływu.
Pomyślałem o monta...
Ostatnio w pewnym sklepie został mi ten produkt polecony przez sprzedawcę. Myślę kupie sprawdzę zobaczymy. Dzisiaj czytam etykietę że zaleca się używanie go z Gen BG (chyba micro od producenta). Jakoś...
Witam
Czy ktoś zna skład Aqua Art HYDRO MINERAL lminerały do RO osmozy?
Witam!
Mój filtr Eheim professionel 4+ 2273 (350) pracuje juz 8 miesięcy i według eheim wypadało by zacząć podmieniać wkłady bio i mech.
Chciałem dziś kupić Eheim BioMech - wkład biologiczno mechani...
|
|