Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Cześć, zdobyłem reduktor używany od takiej jednej dziewczyny powiedziałą że chce za niego 50 zł i nie wiem czy kupić czy nie. Na zdjęciu zaznaczyłęm czerwoną strzałką to jest chyba zaworek precyzyjny tylko jak nim kręce w prawo to kręci się i kręci tak samo w lewo nie ma żadnego oporu - czyżby był zepsuty?? Reduktor to Preun co2 rbn dp - 4s . Jutro napewłnie butle i spróbuje go założyć. CZy ktoś ma taki reduktor i mógł by się wypowiedzieć czy jest sens kupowac go i jak z tym zaworkiem jest ? dziękuje
jestem podekscytowany redukrorem i dlatego zapomniałem dać zdjecie
Ostatnio edytowano 06 lut 2009, 22:01 przez m119, łącznie edytowano 2 razy
-
m119
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

gregorb
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
mam kolejny problem, kupiłęm zawór precyzyjny na szybkozłączki i wtykam węzyk w otwór i co mam teraz zrobić ?? NA rysunku zaznaczyłem o co mi chodzi. Nie chce na siłę czegoś ciągnąć lub wpychać bo kosztował 50zł a nie chciałbym go zepsuć. Wężyk wkłądam do środka i ?? w któą strone ta niebieską podkłądke wciskac czy wyciągać ??
-
m119
●
Wkładasz wężyk i właściwie jego pociągnięcie powinno go zablokować. Jeśli nie, to możesz lekko tą niebieską nakładkę pociągnąć na zewnątrz. Wyjęcie wężyka powinno być możliwe jedynie po wciśnięciu nakładki do środka.
-

Trezor
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Wrocław
-
jakiś totalny szajs ten zaworek i całę te węzyki, na tej podkładce pisze tak:
8
5/16
wpycham węzyk który ma średnice zewnętrzną 8mm i nie chce wejść, wpycham wężyk 6 to znowu jest luz i gaz będize się ulatniał
-
m119
●
MAm problem , zrobiłem sobie dyfuzor ze strzykawki i drzewa lipowego . Mam butle 6kg i dyfuzor perun wyżej na zdjęciach jest pokazany w pełni. Przed chwilą włązyłem swój świeży dyfuzor do słoika podłączyłem wszystki i tak:
1. odkręcam zawór na butli na maxa
2. patrze na reduktor i na jednym liczniku mam 52bary - takie ciśnienie mam w butli
3. patrze na drugi zegar tam gdzie się ustawia ciśnienie wyjściowe i nie wiem na ile ustawić, pozatym na tym zegarze ciśnienie mi powolutku rośnie juz raz mi wysadziło węża bo soszło do 4 barów. NIe wiem czy ten reduktor jest zepsuty czy co ?
4 z tego mojego dyfuzorka którego wsadziłem 20 minut temu do wody i patrze teraz czy leca bąbelki czy nie bąbelki nie lecą leci jedna stróżka z jednego miejsca i tyle
. JEst to napewno drzewo lipowe o grubości 2cm wsadzone paśno do strzykawki.
5. Martwi mnie to ciągle rosnące ciśnienie na tym zegarze od regulacji wyjściowego ciśnienia. Prosze o szybką odpowiedź , mam oddać ten redukto i kupić inny ten jest używany przez taką jedną akwarystke i kupiłem go bo tani.
-
m119
●
Powiązane tematy
Dostałem używany reduktor CO2 (na zdjęciu), zaworek precyzyjny Camozzi i elektrozawór AquaArt.
Nie miałem wiele kontaktu z techniką CO2 do tej pory. Mam jeszcze wężyki 6mm (te twardsze), zaworek zwro...
sodastream1.jpg
Zapraszam do zapoznania się z nowością w sklepie:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/reduktor-butli-sodasystem-p-49196.html
Kto z Was używa systemu SodaStream z butlą 500g?
Jesteści...
Witam, mam butle SODASTREAM, podłączoną pod reduktor od ISTA CO2-foto 1. przez przejściówke TR 21*4, 5/8-18UNF, foto 2. I teraz pytanie?
1- co byście mi za reduktor polecili jakiś inny do tej butli.
2...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
Mam reduktor z elektrozaworem firmy Aquario. Coś tam się chyba przepaliło, bo elektrozawór przestał się otwierać. Chciałbym uniknąć wydatków i zastanawiam się, czy można coś przestawić w elektrozaworz...
Jakie są rodzaje gwintów łączących zawór na butli CO2 z reduktorem ciśnienia ( manometrami )? Wygrzebałem z szuflady ze szpargałami ze trzy zestawy do CO2 i w każdym są inne gwinty.
Szczęśliwie gwint ...
Witam,
czy warto kupić reduktor firmy AQUA NOVA?
Czy ktoś posiada i może coś napisać?
Czy może jest coś lepszego uwagi w podobnej cenie około 140 PLN?
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/...
Witam
Mam reduktor Chihiros - 2 manometry, który przepuszcza gaz spod nakrętki mocującej do butli.
Reduktor pracował prawie rok, potem butla była zakręcona na trzy miesiące i po ponownym odkręceniu po...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam. Mam podłączyć reduktor. Mam dwa do wyboru: JBL Proflora m001 i SERA FLORE CO2 PRESSURE REDUCER. Cenowo są zbliżone, jakościowo chyba też. Dziekuje za pomoc i wskazówki.
|
|