Reduktor - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Reduktor

Liczba wyświetleń: 2230·Odpowiedzi: 5
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.

06 lut 2009, 21:02 Reduktor  (#1)  

Cześć, zdobyłem reduktor używany od takiej jednej dziewczyny powiedziałą że chce za niego 50 zł i nie wiem czy kupić czy nie. Na zdjęciu zaznaczyłęm czerwoną strzałką to jest chyba zaworek precyzyjny tylko jak nim kręce w prawo to kręci się i kręci tak samo w lewo nie ma żadnego oporu - czyżby był zepsuty?? Reduktor to Preun co2 rbn dp - 4s . Jutro napewłnie butle i spróbuje go założyć. CZy ktoś ma taki reduktor i mógł by się wypowiedzieć czy jest sens kupowac go i jak z tym zaworkiem jest ? dziękuje
jestem podekscytowany redukrorem i dlatego zapomniałem dać zdjecie
Ostatnio edytowano 06 lut 2009, 22:01 przez m119, łącznie edytowano 2 razy

m119

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
gregorb Kraków

06 lut 2009, 21:51   (#2)  

Hmm,a gdzie zdjęcie ??

gregorb
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kraków

10 lut 2009, 14:29   (#3)  

mam kolejny problem, kupiłęm zawór precyzyjny na szybkozłączki i wtykam węzyk w otwór i co mam teraz zrobić ?? NA rysunku zaznaczyłem o co mi chodzi. Nie chce na siłę czegoś ciągnąć lub wpychać bo kosztował 50zł a nie chciałbym go zepsuć. Wężyk wkłądam do środka i ?? w któą strone ta niebieską podkłądke wciskac czy wyciągać ??

m119

Trezor Wrocław

10 lut 2009, 14:44   (#4)  

Wkładasz wężyk i właściwie jego pociągnięcie powinno go zablokować. Jeśli nie, to możesz lekko tą niebieską nakładkę pociągnąć na zewnątrz. Wyjęcie wężyka powinno być możliwe jedynie po wciśnięciu nakładki do środka.
"Wiem, że nic nie wiem". Ale próbuję się dowiedzieć... ;)

390l - http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?p=456424

Trezor
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Wrocław

10 lut 2009, 17:19   (#5)  

jakiś totalny szajs ten zaworek i całę te węzyki, na tej podkładce pisze tak:
8
5/16
wpycham węzyk który ma średnice zewnętrzną 8mm i nie chce wejść, wpycham wężyk 6 to znowu jest luz i gaz będize się ulatniał

m119

22 lut 2009, 15:16   (#6)  

MAm problem , zrobiłem sobie dyfuzor ze strzykawki i drzewa lipowego . Mam butle 6kg i dyfuzor perun wyżej na zdjęciach jest pokazany w pełni. Przed chwilą włązyłem swój świeży dyfuzor do słoika podłączyłem wszystki i tak:
1. odkręcam zawór na butli na maxa
2. patrze na reduktor i na jednym liczniku mam 52bary - takie ciśnienie mam w butli
3. patrze na drugi zegar tam gdzie się ustawia ciśnienie wyjściowe i nie wiem na ile ustawić, pozatym na tym zegarze ciśnienie mi powolutku rośnie juz raz mi wysadziło węża bo soszło do 4 barów. NIe wiem czy ten reduktor jest zepsuty czy co ?
4 z tego mojego dyfuzorka którego wsadziłem 20 minut temu do wody i patrze teraz czy leca bąbelki czy nie bąbelki nie lecą leci jedna stróżka z jednego miejsca i tyle
. JEst to napewno drzewo lipowe o grubości 2cm wsadzone paśno do strzykawki.
5. Martwi mnie to ciągle rosnące ciśnienie na tym zegarze od regulacji wyjściowego ciśnienia. Prosze o szybką odpowiedź , mam oddać ten redukto i kupić inny ten jest używany przez taką jedną akwarystke i kupiłem go bo tani.

m119

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

IMG_20250403_120943.jpg

Używany reduktor CO2

pk77 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4128
Dostałem używany reduktor CO2 (na zdjęciu), zaworek precyzyjny Camozzi i elektrozawór AquaArt. Nie miałem wiele kontaktu z techniką CO2 do tej pory. Mam jeszcze wężyki 6mm (te twardsze), zaworek zwro...
sodastream1.jpg

Nowość Aqua-art - reduktor CO2 do butli SodaSystem

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3992
sodastream1.jpg Zapraszam do zapoznania się z nowością w sklepie: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/reduktor-butli-sodasystem-p-49196.html Kto z Was używa systemu SodaStream z butlą 500g? Jesteści...
foto 1.jpg

SODASTREAM Reduktor CO2

guzi75 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3485
Witam, mam butle SODASTREAM, podłączoną pod reduktor od ISTA CO2-foto 1. przez przejściówke TR 21*4, 5/8-18UNF, foto 2. I teraz pytanie? 1- co byście mi za reduktor polecili jakiś inny do tej butli. 2...
reduktor_co2_z_dwoma_zegarami-i-9835-1-500.jpg

Ankieta: Reduktor CO2 Blue czy standardowy + zaworek

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4832
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
IMG_1216.jpg

Jak otworzyć reduktor z elektrozaworem… bez prądu

Berlioz w Technika CO2 · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6018
Mam reduktor z elektrozaworem firmy Aquario. Coś tam się chyba przepaliło, bo elektrozawór przestał się otwierać. Chciałbym uniknąć wydatków i zastanawiam się, czy można coś przestawić w elektrozaworz...
image_2022-02-19_192720.png

Rodzaje gwintów zawór butli - reduktor

j666 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6667
Jakie są rodzaje gwintów łączących zawór na butli CO2 z reduktorem ciśnienia ( manometrami )? Wygrzebałem z szuflady ze szpargałami ze trzy zestawy do CO2 i w każdym są inne gwinty. Szczęśliwie gwint ...
Aqua Nova Reduktor precyzyjny Co2 gold series.png

Reduktor precyzyjny Co2 AQUA NOVA GOLD SERIES

steven69 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3975
Witam, czy warto kupić reduktor firmy AQUA NOVA? Czy ktoś posiada i może coś napisać? Czy może jest coś lepszego uwagi w podobnej cenie około 140 PLN? https://sklep.roslinyakwariowe.pl/...

Nieszczelny reduktor Chihiros - 2 manometry

bkoz w Technika CO2 · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 11596
Witam Mam reduktor Chihiros - 2 manometry, który przepuszcza gaz spod nakrętki mocującej do butli. Reduktor pracował prawie rok, potem butla była zakręcona na trzy miesiące i po ponownym odkręceniu po...

Czy taki reduktor będzie pasować do butli z bio ?

Anonim 59529 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3525
Witam Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...

Jaki reduktor wybrać?

Radomir w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6112
Witam. Mam podłączyć reduktor. Mam dwa do wyboru: JBL Proflora m001 i SERA FLORE CO2 PRESSURE REDUCER. Cenowo są zbliżone, jakościowo chyba też. Dziekuje za pomoc i wskazówki.

Statystyki

Ten temat przegląda 210 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 210 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.