Tło do fotografii - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tło do fotografii

Liczba wyświetleń: 833·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
MarioMarina Siedlce

02 lut 2009, 15:46 Tło do fotografii  (#1)  

Witam,
mam pytanie do kolegów robiących te wszystkie ładne fotki zbiorników.
Czy tło białe które ma być podświetlane do zdjęcia z tyłu zbiornika powinno być matowe czy błyszczące??
Pytanie może banalne ale podobno diabeł tkwi w szczegółach. :)
Innymi słowy finał aranżacji na IAPLC 2009 jest bliski. :)

MarioMarina
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Siedlce

cherry_ukasz Rzeszów/Kraków

02 lut 2009, 18:02   (#2)  

Zależy czego użyjesz jako tła. Ale z reguły powinno być matowe, błyszczące zbytnio rozprasza światło.
...Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia...

cherry_ukasz
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Rzeszów/Kraków

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20230316_200454_8.jpg

DIY podświetlane tło z pleksi 6mm

joshua w Oświetlenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 16022
Cześć, Od jakiegoś czasu chodził za mną projekt podświetlanego tła z pleksi. Chciałem uzyskać efekt rozjaśnienia od dołu, bez rozświetlania całej powierzchni równomiernie. Do zbudowania tła użyłem: ...
IMG_20250602_124852.jpg

Tło wewnętrzne DIY

jacekp1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 10664
Mając w planie aranżację akwarium 160L dla amerykańskich pielęgniczek postanowiłem zacząć od tła, które wymaga sporo czasu na przygotowanie. Byłem zainspirowany techniką kolegi użytą w wątku: https:/...
20241119_183819.jpg

Tło LED do akwarium wi-fi WRGB

RAYDER w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3133
Chciałbym pokazać swój projekt tła Led co o tym myślicie? Z funkcjonalności: -Sterowanie przez aplikację. - dowolne kombinacje kolorów. - możliwość ustawień 2 kanałów osobno( góra, dół) - sterowanie ...
tło 8.jpg

Tło do akwarium z żywicy

oring w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4400
Witam wszystkich akwarystów . W tym poście chciałem opisać jak można zrobić tło 3D do akwarium z żywicy epoksydowej. tło 8.jpg Do wykonania tła wykorzystałem żywicę epoksydową Epidiam 652, utwardzac...
YouTube

tło z mchu 25l

Mafrin w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3451
witam, posiadam akwarium 25l światło 2x po 7W. `Jak zrobić tło z mchu? Jakiego gatunku użyć? czy pistie mogą rosnąć jeśli akwarium ma pokrywę? jak to zrobić krok po krok po kroku by w tej wielkości ak...
YouTube

ADA - Podświetlane tło do akwarium

Rfck w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2898
Fajny patent, do fotek super ułatwienie.

Tło mist

Łukasz w Szkło i meble · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5441
Witam, wczoraj nakleiłem tło mist. Niestety powstało dużo brzydkich plam :/ przed założeniem użyłem płynu do szyb, żeby ułatwić montaż. Macie może jakieś sprawdzone sposoby jak założyć skuteczniej tło...

Tło z folii samoprzylepnej

peyooo w Szkło i meble · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 8361
Witam, 2 dni temu przyklejałem tło z czarnej folii samoprzylepnej. Nakładałem na mokro (woda z odrobiną płynu do naczyń). Po przyklejeniu i wyciśnięciu wody wszystko wyglądało dobrze, bez żadnych pęch...

Na co przykleić tło do akwarium PennPlax klej czy coś innego

Kondzio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1459
Witam. Mam pytanie kupiłem tło Penn-Plax które nie posiada kleju i teraz zastanawiam się na co przykleić w internecie znalazłem 2 kleje ale brak dokładnych wypowiedzi i jak się trzyma po zastosowaniu...

Tło zewnetrzne ze styropianu 120x40 Fotorelacja

bendek1x w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 13689
Witam, Przedstawiam tło własnej roboty do akwarium o wym. 120x40 gr. około 6cm( zależy jak grube cięte paski) zrobione ze styropianu o gr 2cm (można i z grubszego ale wtedy paski poziome bd grubsze). ...

Statystyki

Ten temat przegląda 430 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: kamil_wind

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 430 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.