Kalkulator - weryfikacja wyniky - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kalkulator - weryfikacja wyniky

Liczba wyświetleń: 640·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Hej,
Poproszę o potwierdzenie interpretacji wyników kalkulatora, mam pojemnik 500ml po PGC, który jednym wciśnięciem wpsikuje 2ml substancji. Przy starcie zbiornika 240litrów, który ma średnio 10cm warstwę żwiru powinienem zgodnie z poniższymi wyliczeniami dać 25 psiknięć roztworu K2SO4 zeby dostać K 23ppm za pierwszym razem? Woda to 50% kran 50% osmoza uzdatniona PG Hydro Mineral.

Zawartość pierwiastka w nawozie 44 %
Ilość nawozu 100 gramm
rozpuścić w 500 ml. wody
Dawka mieszaniny 50 ml.
Pojemność netto akwarium 190 litrów
Stężenie pierwiastka w akwarium 23 ppm

I codziennie aby stężenie K wynosiło 2ppm psikać dwa razy?
Zawartość pierwiastka w nawozie 44 %
Ilość nawozu 100 gramm
rozpuścić w 500 ml. wody
Dawka mieszaniny 4 ml.
Pojemność netto akwarium 190 litrów
Stężenie pierwiastka w akwarium 1.8 ppm

malai

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Screenshot_20221229_190504.jpg

Kalkulator Zulix-a VS fotometr Exaqua

wachcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9652
Witam Mikołaj (na spółkę ze mną) w tym roku był bardzo łaskawy dla mnie i mam nową "zabawkę" fotometr Zoolek Exaqua Pro3 z zestawem testów pod rośliny. Jako, że od jakiegoś czasu robię sobi...
zulix.NH4NO3.jpg

NH4NO3 - kalkulator Zulixa

rudson w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3673
Witam. Który z wyników brać pod uwagę, przy tam ustawionych dawkach w kalkulatorze Zulixa jeśli chodzi o NH4NO3. calc.jpg Czy mam brać po uwagę ten wynik z tabelki "Dozowanie MAKRO podstawo...

kalkulator uwzględniajacy twardośc wody

Krzysztof-Katowice w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3833
Witam Was, mam do Was kilka pytań 1. Czy istnieje kalkulator ktory uwzględni stosowanie soli w stosunku do twardości wody? Aby mniej wiecej wiedzieć jak nawozic azotem z KNO3 czy innymi solami pr...

Zielona tropica, kalkulator, wysokie NO3 - głupoty?

derag0n w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 7158
Mam dwa zbiorniki: kostka 27l, żwirek kwarc. barwiony i zwykły piasek. Trochę kulek gt i kapsułek w podłożu (głęboko!) - https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/027l-green-oasis-derag...

Kalkulator nawozów

Anonim 1811 w Nawożenie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 34867
http://calc.petalphile.com/ Bardzo ciekawa sprawa, uwzględnia również gotowe nawozy (łącznie z ADA na podstawie analizy Toma Barra). Chyba najlepszy kalkulator do tej pory, a już na pewno najfajnie...

Kalkulator do nawozów Qualdrop

Sebastian_C w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3619
Dobry wieczór! Czy tam dzień dobry :D Kupiłem nawozy Qualdrop i na ich stronie znajduje się taki prosty kalkulator pomagający w ustaleniu dawek poszczególnych preparatów. Z mojego dotychczasowego r...

Kalkulator nawożenia NPK (Excel)

e2rdos w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7314
Witam serdecznie. Przeszukując internet i kolejne fora akwarystyczne w poszukiwaniu upragnionej odpowiedzi na odwieczne pytanie "ILE NAWOZIĆ I JAK CZĘSTO ABY NIE ZACHWIAĆ W AKWARIUM STOSUNKÓW NPK...

Seachem Iron - rozbieżności - kalkulator a opis

nyos w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3567
Mam problem polegający na tym że wg opisu na Seachem Iron: na stronie sklepu RA (tak samo jak na stronie polskiego dystrybutora) Sposób użycia: Jedna nakrętka (5ml) na każde 200 litrów wody w zbior...

Jak nawozić - suche sole (kalkulator)

Victhe w Nawożenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8394
Witam. Posiadam baniak 80l i ok 10 gatunków roślin. Światło 10h 0.5w/1l z czego w czwartek dochodzi dodatkowe co podniesie do 0.75w/l. Nawożę rośliny Aqua artem green pro i classic. Wszystko na ziemi ...

Kalkulator nawozów mikro

thors w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2152
Poniżej zamieszczam do ściągnięcia mój kalkulator, raczej dla zaawansowanych rośliniarzy, który nazywa się Mikrokalk, bo służy jedynie do obliczania mikro pierwiastków. Ale nie tylko, bo specjalnie zo...

Statystyki

Ten temat przegląda 297 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 297 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.