Lampa Hagen Glo T5 2x24W [61cm]
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Potrzebuje opini na tenmat tej lampy:
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/os ... -4768.html
Jeżeli ktoś z kolegów / koleżanek używa lub miał styczność z w/w lampą to proszę o opininnie. Jakieś dokładniejsze zdjęcia, niż te "fimowe" też mile widziane, chcaiłbym obejżeć jak to wygląda dokładniej.
Pozdrawiam, Paweł
-

pawel_ok
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: lubelskie
Co prawda nie z 2x24 ale 2x39 miałem styczność, to mogę powiedzieć, że lampa bardzo dobrze wykonana,estetyczna, nic mi nie wiadomo o jej awarii, odbłyśniki spełniają swoją rolę. Jedyna rzecz, która mnie zaszokowała na minus to brak wyłącznika na kablu ani w obudowie! To chyba jedyna wada tej lampy 
...Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia...
-

cherry_ukasz
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rzeszów/Kraków
cherry_ukasz a jak rozmieszczone są świetlówki - chyba niesymetrycznie?
na tym foto http://www.atti.pl/images/glo1.JPG widać że świetlówki dochodzą do jednego końca lampy, a nie ma foto drugiego konca, zresztą lampa podobno ma 91 cm długości a "rórki" 80,5cm, więc na logikę z drugiej musza być stateczniki. Tak samo pewnie jest przy 2x24W ?
Pozdrawiam, Paweł
-

pawel_ok
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jeśli możesz poczekać to wtorek - środa będę mógł oglądnąć lampę to Ci wtedy napisze, ale jakoś sobie nie przypominam jak to z nią było 
-

cherry_ukasz
●
pawel_ok napisał(a):cherry_ukasz a jak rozmieszczone są świetlówki - chyba niesymetrycznie? na tym foto http://www.atti.pl/images/glo1.JPG widać że świetlówki dochodzą do jednego końca lampy, a nie ma foto drugiego konca, zresztą lampa podobno ma 91 cm długości a "rórki" 80,5cm, więc na logikę z drugiej musza być stateczniki. Tak samo pewnie jest przy 2x24W ?
Są rozłożone symetrycznie i na obu końcach tak samo to wygląda, t5-tki 39W mają okolo85cm. Stateczniki są zapewne nad odbłyśnikiem:)
Pozdrawiam 
-
apioo
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Rzeszów
Hej
po raz kolejny mam napisac posta z pytaniem i co ...i widze ze godzine wczesniej dokladnie takie samo pytanie pada a odpowiedzi rozwiewaja moje watpliwosci
dzieki ci o forum 
-

Andrzej_Turczynowicz
●
- Miasto: Łódź
- Wspieram stronę kontem Premium
-
cherry_ukasz napisał(a):Jeśli możesz poczekać to wtorek - środa będę mógł oglądnąć lampę to Ci wtedy napisze, ale jakoś sobie nie przypominam jak to z nią było 
Poczekam, poczekam...
a do mojej listy pytań, jak można do jeszcze dołoże:
- jaka jest wysokość i szerokość lampy?
- jakie są oprawki na świetówki, tzn. zakręcane jak w innych belkach czy jakoś inaczej mocuje się "rórki" ?
- odbłyśniki sa jakoś wyprofilowane, czy w kształcie "rynny" nad obydwoma świetlówkami ?
- no i gdzie przypuszczalnie moga być te stateczniki 
Pozdrawiam, Paweł
-

pawel_ok
●
No więc byłem dzisiaj w sklepie i oglądałem tę lampę i:
 Szerokość ok 10 cm, wysokość 15 cm (na oko, nie miałem metrówki, ale ok w miarę dobre  )
 "rórki" są zakręcane, jak w innych belkach
 tak, odbłyśnik to jedna "rynna" nad dwoma świetlówkami (dosłownie lustro  )
 Co do stateczników - są schowane nad rynną(odbłyśnikiem) więc świetlówki są centralnie od jednego końca belki do drugiego
Ogólnie lampa jak pisałem solidnie wykonana. Co jak co, ale Niemcy rzadko odstawiają fuszerkę 
-

cherry_ukasz
●
Powiązane tematy
Hej
Nowa lampa od firmy Chihiros. ?si=xftj2hGi6a4MtJzm
Hej
W tym filmie prezentujemy zupełnie nową lampę Twinstar S serii 5. Twinstar w końcu wprowadził na rynek inteligentną lampę LED sterowaną aplikacją! ?si=zHqoT_U-z4-Z-73a
Hej
Test Zenona. ?si=_yTP2L1_x7mJLl9M
Cześć, parę dni temu założyłem akwarium nowe 50x30x30. Lampę kupiłem jak w tytule sinkor led II 45cm i nie jest ona górnolotna ale już jest i mam mały problem ponieważ zasilacz piszczy delikatnie jak ...
Cześć, mam w planach wykonanie lampy na diodach power led 1W na profilu aluminiowym 40cm x 16cm. Lampa ma służyć do oświetlenie akwarium 40x25x35 w którym znajdują się rybki oraz rośliny. Nie mam dośw...
Witam,
szukam porad odnośnie doboru oświetlenia do akwarium o głębokości 70cm.
Wiem że to głębokie akwarium na hodowlę roślin, ale nie planuję żadnych wysoko wymagających roślin, a i bez trawnika też...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...
Poszukuje lampy 120cm z funkcja wifi do sterowania światłem plus dodatkowo żeby miała tryb włączenia nocnego-niebieskiego światła, nie bedzie to lampa główna nad zbiornikiem ale dodatkowa (wysoko pod ...
|